Alergija – Šta znači sanjati alergiju?

Alergije u snovima su rijedak motiv. Simbolišu obično sitne probleme i zaobilazne prepreke. Ako patite od alergija onda ovakve snove ne tumačimo.

Imati alergiju u snu

Kada sanjate da Vi imate alergiju, to znaci da ste spremi za promjene u poslovnoj sferi vašeg života. Moguće je da želite novi posao, nove izazove. Želite veću zaradu, a na trenutnom poslu koji radite to ne možete da ostvarite. Niste iskreni prema sebi sto i jeste glavni razlog zašto vam je put posut trnjem.

Ne vjerujete da ste sposobni da ustanete i krenete ka boljem, ali ste svjesni da s vremenom dolaze i promijene. Trud, disciplina i rad se skoro uvijek isplate.

Sanjati da neko ima alergiju

Kada sanjate da neko drugi ima alergiju, to znaci da neka vama veoma bliska osoba mnogo pati. Možda je to vaša voljena osoba kojoj niste posvjećivali dovoljno pažnje zbog vašeg posla, druženja sa prijateljima, izlazaka, odlazaka na piće. Moguće je da je ta osoba dobila otkaz na poslu pa je sad muče egzistencijalne krize.

Trebaće vam mnogo vremena da joj pomognete riješiti te probleme. Ne ustručavajte se otvoriti srce I pokazati prave istinske osjećaje prema osobi koju volite I do koje vam je stalo.

Sanjati da ste alergični na sunce

Kada sanjate da ste alergični na sunce, to znaci da da vam slijedi jako mračan I težak period. Svjesni ste prisutnosti tame koja vam se približava. Ne želite komunicirati ni sa kim, ostavljate sve po strani I zatvarate se u kavez koji ste sami sklopili oko sebe. Postoji mogućnost da ste izgubili pravac u životu, cilj koji ste postavili ispred sebe vam izmiče I čini se:

  • nedostižan,
  • nezadovoljstvo na poslu,
  • nezadovoljstvo u ljubavnom životu,
  • nezadovoljstvo u bračnoj zajednici.

Za svako nezadovoljstvo postoji lijek. Ovakav san izaziva strah I povećanu nesigurnost u stvarnom životu.

Biti okružen alergičnim osobama

Kada sanjate da ste okruženi alergičnim osobama, to u većini slučajeva znaci da  u stvarnom životu treba da promijenite neke ljude oko sebe koji u vama izazivaju bol, patnju, tjeskobu, nelagodu i slično. To mogu da budu kolege sa posla, prijatelji sa kojima svakodnevno piješ kafu u kafiću, tvoja djevojka ili momak.

Svjestan si da ne možeš opstati na ovom svijetu sam ali ipak si odlučio da promijeniš nešto u vezi nekih stvari koje te sprječavaju da nastaviš dalje. Ovakvi snovi izazivaju pretjeranu nesigurnost I sumnju u sve oko sebe.

Sanjati alergijsko liječenje

Kada sanjate da liječite alergiju, to znaci da će vam svi primarniji problemi početi polako s vremenom da se rješavaju. Iskusili ste gorku stranu života, da li to bio otkaz na poslu, ljubavna prevara, opljačkani ste, izgubili ste nešto vrijedno, sada ste svjesni da ste došli do kraja toj patnji. Vidite svjetlo na kraju tunela.

Snovi ovog tipa veoma pozitivno utiču na osobu koja ih sanja. Te osobe postaju privremeno srećnije, entuzijastičnije, kreativnije.

U ovom slučaju ne pokušavajte da se pravdate ni za kakve vaše buduće postupke jer bas u ovom trenutku trebate I morate sto vise da se potrudite I da koračate velikim koracima ka svojim ciljevima!

Alergija na vodu

Ako sanjate da ste alergični na vodu, to znaci da ste u nekom, po vama, nerješivom problemu. Jer voda je vitalna za opstanak svakog živog bića na planeti, a taj problem je vama od neizmjerne važnosti I želite da ga riješite sto prije. Tražite pomoć od prijatelja, rodbine ali imate osjećaj da vas niko ne razumije.

Osjećate krivicu zbog nesposobnosti da riješite taj problem sami. Mislite da ste bezvrijedni ako se ne možete pobrinuti sami za sebe.

Period koji vam uskoro slijedi će pozitivno da utiče na vas. Doći će do pronalaska posla,  promjene posla ili sredine u kojoj živite.

Sanjati alergiju na kikiriki

Ako sanjate da ste alergični na kikiriki, to znaci da će vam svi planovi početi da se ostvaruju u jako kratkom periodu. Shvatićete da je sad prilika da formirate svoju sigurnu budućnost I da grabite samo naprijed. Bez osvrtanja unazad.

Ovakvi snovi se najčešće tumače kao ključ za otvaranje tajne sobe uma u kojoj su se krile sve one ideje koje sanjar nije mogao da dohvati dok je budan.

Uvidjećeš potencijal tih ideja I veliki procenat njihove ostvarivosti. Mnoge stvari koje su se činile nedokučive jučer, danas su nadohvat ruke.

Alergija na bananu

Ako sanjate da ste alergični na bananu, to najčešće znaci da vam neko priprema nekakvu spletku iza leđa. Najčešće se dešava na radnom mjestu I u ljubavnoj vezi. Postajete nesigurni I sumnjičavi. Svjesni ste da vaši postupci iz prošlosti dolaze na naplatu.

Alergija na maslačak

Ako sanjate da ste alergični na maslačak, to znaci da je došlo vrijeme da se odselite od roditelja I da formirate svoju samostalnost, a sa tim dobijate I veću privatnost. Mislite da nekom nešto dugujete ali to su cesto pogrešne misli. Pokušavate izbjeći obaveze ali ste svjesni da samo odlažete neizbježno.

San o alergičnim ženama

Snovi o alergičnim ženama su jako specifični jer imaju dva značenja, a to su:

  1. Ako sanjate o alergičnim ženama dok napolju sija polumjesec onda će vam sljedeći dan biti nepotpun, nećete uspjeti završiti sve svoje obaveze niti ćete moći odraditi dan na poslu u potpunosti.
  2. Ako sanjate o alergičnim ženama dok napolju sija pun mjesec onda će vam se narednog dana sve kockice posložiti i skoro sve će teći po vašem planu.

Snovi o alergičnom dijetetu

Ako sanjate san u kome se nalazi alergično dijete, to znači da ćete dobiti povišicu na poslu u skorije vrijeme. Ne želite se odreći starih navika ali shvatate da je ipak došlo vrijeme za određene promjene.

Zavirite u svoju dušu i ponovo pronađite svoje vrline, korisne navike i možda nešto najvažnije od svega, a to je svoje Ja.

San o kosmičkim alergijama

Kosmičke alergije se u snu interpretiraju kao zvjezdani put po kojem trebate da koračate da bi stigli u vaš sopstveni raj. A taj raj predstavlja vašu poslovnu karijeru, vašu porodicu, vaš život uopšte.

Ovakvi snovi jako preciziraju o tome šta osoba stvarno želi i kojim putem bi se trebala kretati.

Alergija na pivo

Ako sanjate da ste alergični na pivo, to znači da morate usporiti sa slavljima, tulumima, opijanjima do kasno u noć. Svega ste svjesni ali opet vas želja tjera da nastavite. Mislite da ste jedinstveni na čitavom svijetu.

Pokušavate promijeniti pogled na život ali vas drugi vuku stalno za rukav i ne daju vam da napredujete.

San o alergiji na parfem

Kada sanjate da ste alergični na parfem, to obično znači da morate povesti računa o načinu na koji se oblačite. Mnogi misle da pretjerujete sa kičastim odjevnim kombinacijama ali vas to ne interesuje ni malo. Rado ismijavate kolege na poslu kada neko od njih dođe nespreman, neobrijan, nenaspavan.

Snovi o alergijama na ptice

Ako sanjate da ste alergični na ptice, to znači da ste svjesni da padate u različitim sferama života. Držite se izreke „Ko visoko leti, nisko pada“. Odlučili ste da ponovo ovladate svojim životom tako što ćete stvari od sad gledati drugačije. Svi vam se dive na snazi i ustrajnosti koju ste do sad pokazali.

Sanjati alergiju na kafu

Kada sanjate da ste alergični na kafu, to obično znači da ćete u skorijoj budućnosti upoznati osobu suprotnog pola koja će vas očarati svojim šarmom i sa kojom ćete imati mnoštvo zajedničkih tema. Možda vam se pogledi spoje i na oltaru. Nikad ne znaš.

San o alergiji na kafu je skoro uvijek ljubavnog karaktera i treba ga ozbiljno shvatiti.

Alergija na grožđe

Sanjati da ste alergični na grožđe nije ni malo bezazleno. Takav san obično znači da imate novog dušmana u životu. Ne pretjerujte u razgovorima sa drugim osobama, ne ulazite u ozbiljne teme neko vrijeme. Možete otkriti nešto što ne bi trebali nekoj osobi koja bi to rado iskoristila protiv vas.

Pokušajte se usredotočiti na ciljeve koje ste sebi postavili još dok ste bili dijete. Nekad su takvi ciljevi ili snovi najplodonosniji od svih.

San o alergičnom prijatelju

Sanjati san o alergičnom prijatelju najčešće daje do znanja da se određene osobe u životu morate odreći. Možda je to najbolji prijatelj, možda vaša lijepša polovina, možda kum, rođak, rodica, komšija.

Odricanjem ste uvidjeli da ste izbacivši tu osobu iz vašeg kruga stvorili jedno mjesto za novog člana. To mjesto se ne mora popuniti nikad jer vam je možda i nepotrebno, a možda ćete upoznati neku osobu koja će vam okrenuti svijet za 180 stepeni na bolje i nju ćete postaviti na to upražnjeno mjesto.

Snovi o alergičnim roditeljima

Kada sanjate snove o alergičnim roditeljima, to znači da ste predugo bili odvojeni od neke osobe koju volite i do koje vam je mnogo stalo. Odlučni ste u tome da promijenite to.

Iako svi misle da vam je posao na prvom mjestu, vi ćete im pokazati upravo suprotno. Očekujte neku važnu vijest koja će vam promijeniti život.

Alergija na jaja

U slučaju da ste sanjali kako ste alergični na jaja, to u većini slučajeva znači da ste svjesni kako vam neko na poslu laže već neki duži period. Sprovodite sve moguće mjere i uključujete „moždane satelite“ kojima ćete otkriti laži i spletke koje vam slijede.

San o alergiji na jaja često povećava nesigurnost i strah od nepoznatog što može dovesti do neosnovanog javljanja panike.

 Sanjati da ste alergični na mačiju dlaku

Alergija na mačiju dlaku u snovima predstavlja nekolicinu problema koji vas muče duže vrijeme. Svjesni ste da vam je strpljenje pri kraju i da se bliži čas kada ćete se morati sto posto koncentrisati na njihovo riješavanje, jer bi vam u suprotnom mogao uslijediti jako težak i komplikovan period zbog istih.

Suprotstavljanje problemima vam nije jača strana i zbog toga ćete se u sljedećih nekoliko dana osjećati umorno i iscrpljeno.

Biti alergičan na pseću dlaku

Ukoliko sanjate da ste alergični na pseću dlaku to znači da je vrijeme da prestanete prebacivati krivicu na druge zbog nekih vaših pogrešaka koje činite na poslu. To je dokaz da vi niste osoba za rad u kolektivnom okruženju nego bi trebali potražiti izolovano radno mjesto.

Počnite obraćati pažnju na vaše psihičko stanje. Ako se uvjerite da vam je potrebna stručna pomoć, nemojte to odgađati.

Alergija na ljubav

Snovi o alergiji na ljubav predstavljaju sve vaše mogućnosti i pažnju koje ste spremni pružiti nekoj osobi do koje vam je stalo. Moguće da će vam se partner zateći u nekoj jako ozbiljnoj situaciji na šta ćete vi reagovati jako svjesno i humano što bi vam moglo postaviti status lokalnog “Robina Huda”. Također, može se sa sigurnošću reći da je odgoj, koji je usađen u vas od strane vaših roditelja, urodio plodom.