Sanovnik o autobusu

Autobusi u snovima nisu čest detalj ali su uvijek dobrodošli. Bitna odlika ovakvih snova jeste da su autobusi skoro uvijek neprimjetni ili se prikazuju kao nebitna stvar u snovima. Mnogi pažnju usmjeravaju na druge objekte ili dešavanja dok je često upravo autobus žiža svih dešavanja u takvim snovima.

On predstavlja neometano i olakšano kretanje pojedinaca kroz život ispunjen lakim preprekama i mnogim srećnim, interesantnim i avanturističkim dogodovštinama koje su praćene blagim velom tajni, misterijama i pitanjima kod kojih je ponekad poteško pronaći odgovor.

Pa tako ako ste vi jedan od rijetkih koji su snu primjetili upravo autobus onda ćemo vam u nastavku teksta objasniti i protumačiti najčešća i najbitnija dešavanja koja su vezana za ovaj detalj u snovima.

Sanjati plavi autobus

Ukoliko sanjate autobus plave boje to znači da će vam se na trpezi naći novo jelo. Možda ste skloni eksperimentisanju u kuhinji pa ste u međuvremenu istraživali i uspijeli pronaći novi recept za neko veoma ukusno jelo. Iako na prvi pogled jako neukusno, to jelo će se ispostaviti kao nešto što nikada do sad niste ni sanjali da ćete probati jesti, a kamoli napraviti.

Uvjerićete se da ništa nije onako kako se na izgled čini pa ćete u buduće drugačije razmišljati kada vidite nešto što na prvu ruku zrači nečim odbojnim. Biće vam drago što ste otkrili nešto novo u kuhinji i jedva ćete dočekati da to isto jelo pripremite za neke drage osobe.

Vidjeti autobus u prolazu

Gledati autobus u prolazu u snu predstavlja odlazak ili dolazak neke osobe zavisno od toga da li vam autobus prilazi ili odlazi od vas. Ukoliko vidite prednji kraj autobusa to znači da će vas posjetiti neka osoba za koju niste dugo čuli ili sa kojom se niste dugo vidjeli. Moguće da će to biti neko od poznanika ili kolega sa bivšeg posla pa će vas ugodno iznenaditi dolazak te osobe.

Ako ipak gledate u zadnji kraj autobusa u prolazu to implicira na odlazak neke osobe iz vašeg života. Moguće je da se neko od vaših jako bliskih osoba seli na neko daleko mjesto što bi vam moglo pojačati intenzitet tužnih osjećaja i nesigurnosti na kraće vrijeme.

Sanjati pokvaren autobus

Sanjati pokvaren autobus znači da je potrebno popraviti nešto na sebi ako želite krenuti naprijed. Možda vam je prijeko potrebno da se odselite iz mjesta u kojem trenutno živite ali vas neriješeni poslovi, vezanost za neku osobu ili manjak novca spriječava da poduzmete takav korak. S vremenom ćete doći u situaciju u kojoj ćete morati odlučiti da li da krenete naprijed ili da ostanete tu gdje jeste sad i da se zadovoljite s tim što trenutno imate. Sve u svemu vi ste ta osoba koja se pita kako i gdje dalje.

Sanjati djecu u autobusu

Ako sanjate djecu u autobusu to znači da je neko od vaših prijatelja iz djetinjstva u potrazi za poslom koji će ga ili ju izbaviti iz veoma teške finansijske situacije. Vjerovatno i vi sami znate o kojoj je osobi riječ pa se zbog toga i dvoumite da li da joj ili mu pomognete. Razlog vaše nedoumice jeste to što se niste srećno rastali u prošlosti. Iako tu osobu i dalje smatrate prijateljom to ne znači da vam mora biti drago i milo ako ju sretnete.

Možda ćete nekada odlučiti da zaboravite na ta dešavanja ali ste sigurni da to neće biti u relativno skorijoj budućnosti. Niste jedna od onih osoba koja lako zaboravlja i koja lako oprašta bilo šta. I dalje smatrate kako vi zaslužujete izvinjenje od te osobe.

Voziti se u autobusu

Snovi u kojima se vi vozite u autobusu simbolišu smirenost i blagostanje u kojem se trenutno nalazite. Shvatili ste da vam je dosta nebitnih briga koje su vam stvarale mnoge psihičke probleme pa ste tako i odlučili da to sve šutnete na stranu i okrenete novi list u životu. Postali su vam bitne samo vaše lične želje i zbog toga se osjećate mnogo lakše i bolje.

Oduvijek ste važili za osobu kojoj se svi mogu obratiti za bilo kakvu pomoć u bilo koje doba dana ili noći zbog čega ste konstantno zapostavljali svoje obaveze i ciljeve. Tome ste konačno odlučili stati na kraju i jedino šta se pitate jeste kako će se drugi osjećati kada im po prvi put za dogovor kažete „Ne“!

Gledati nekog kako vozi autobus

Ako u snu gledate nekog drugog kako vozi autobus to ukazuje na nečiji trud vezan za porodicu. Vi u tu osobu gledate kao u Boga i jedna od životnih želja vaših i jeste da barem dijelom budete kao i on ili ona. Iako mislite kako vam ne stoji uloga lidera u porodici svjesni ste da nikada u to i nećete biti sigurni ako ne pokušate i ne date sebi priliku za tako nešto. Ko zna možda ste rođen lider iako toga još niste ni svjesni.

S vremenom ćete naučiti kako da se nosite sa problemima i ljudskim odnosima koji od vas iziskuju i onaj posljednji atom snage. To će vam pomoći da se očvrstite i da konačno shvatite način na koji se to sve može dovesti pod vašu kontrolu.

Sanjati crveni autobus

Sanjati autobus crvene boje u snovima ukazuje na kratko putovanje na kojem bi se mogla desiti neka veoma interesantna stvar, a to je novo prijateljstvo ili čak nova ljubav. Zavisi od vašeg raspoloženja u kojem budete kada se otisnete na to putovanje. Objasnićemo vam značenje prijateljstva i ljubavi vezano za ovaj san:

  • ako je u pitanju prijateljstvo, ono će trajati jako dugo i kroz čitav vaš život ćete biti povezani sa tom osobom kao sa ni jednom do sad,
  • ako je ipak u pitanju ljubav, to je tip one male i kratke ljubavne avanture tokom koje ćete proživjeti sve i svašta. Očekujte leptiriće u stomaku, seks, vatrene poljupce, situacije koje će vas dovesti do tog da se sami zapitate da li se nalazite u nekom filmu i slično.

Sanjati da vi vozite autobus

Ukoliko sanjate da vi vozite autobus to ukazuje na to da i dalje držite uzde u vašem životu. Vi ste ta osoba koja kontroliše tok vašeg života. Donosite odluke na svoju inicijativu i ne pitate nikog za dopuštenja. Dugo ste gradili takvu ličnost i smatrate da su sve žrtve i znoj koji ste proživjeli itekako doprinijeli ovome svemu.

Naučili ste sami sebe da ne odustajete od nečeg dok to ne usmjerite u nešto dobro od čega ćete imati pa i onu najmanju korist. Izbjegavate povrijediti druge ali ponekad je i to neophodno kako bi ste došli do željenog cilja.

Probijena guma na autobusu

Ako u snu sanjate autobus sa probijenom gumom to ukazuje na grešku koju i dalje plaćate. Moguće da ste nekad tokom vašeg odrastanja donijeli par pogrešnih odluka koje vas i dalje proganjaju i stvaraju vam problem. Još vjerujete u snagu uma pa se i dalje možete nositi sa tim ali do kad će to trajati i do kad ćete imati snage da se borite sa tim?

Osobe koje smatrate bliskim i voljenim su vam nekoliko puta ukazivale na posljedice ali ih niste željeli poslušati. Mislili ste kako je to samo „šuplja priča“ i da od toga nema ništa. Sada shvatate da su oni bili u pravu.

Sanjati autobus bez vrata

Sanjati autobus bez vrata znači da ste na putu neke promjene ali ste mnogo nesigurni u vezi toga i stalno u sebi držite neku malu dozu straha od iste što je dovoljno da vas nagoni na preispitivanje odluke. Tokom čitavog tog puta ostavljate sebi prostor za brze izlaske, tj. prostor za bježanje.

Možda ste negdje usput izgubili sebe što je uzrokovalo povećanjem nesigurnosti i dovelo do manjka samopouzdanja. Tokom čitavog života do sada ste bili kao nekakvo žrtveno jagnje i zbog toga ste se i odlučili na ovakav korak. Oduvijek ste bili svjesni da će vrijeme kada ćete morati donijeti ovakvu odluku doći kad tad i to vam je uvlačilo nekakvu nelagodu u misli.

Sanjati autobus u plamenu

Ako sanjate autobus koji je u plamenu to ukazuje na želju za avanturom u kojom ćete moći pokazati svoje pravo lice, tj. biti upravo onakva osoba kakva i jeste. Živite u svijetu u kome ne smijete pokazati sve svoje istinske želje i misli jer se one lako mogu upotrijebiti protiv vas bez ikakvog valjanog razloga. Mislite kako su ljudi postali zavidni i zli do krajnjih granica pa ste zbog toga željni nekog mjesta gdje vas niko ne poznaje i u kojem ćete iskusiti pravi osjećaj slobode.

Uvjereni ste da će vas prije iznevjeriti onaj najbliži nego neko ko vas je tek upoznao ili vas čak i ne poznaje uopšte. Mnogo puta ste se opekli da bi ste ovako počeli razmišljati.

Nalaziti se u autobusu tokom poplave

Nalaziti se u autobusu tokom poplave znači da će vam biti drago kada primite poziv o nekom okupljanju. Moguće da ćete biti pozvani na vjenčanje nekog poznanika što će vama biti kao neka vrsta „izduvnog ventila“. Preokupljeni ste sa poslom u zadnje vrijeme i događaj ovog tipa će vam napuniti baterije.

Također je moguće da ćete biti pozvani na poslovni sastanak u kome će glavna tema biti upravo vaš trud i požrtvovanost ka poslu što će imati jako povoljan rezultat po vas. Više o snovima vezanim za poplavu pročitajte ovdje!