Avion – Značenje i simbolika sna

Da li ste se ikada zagledali u nebo i pomislili kako bi bilo lijepo da možete poletjeti u oblake i vidjeti svijet drugim očima­? Vjerovatno jeste. Vidjeti avion ili pticu u letu predstavlja slobodu, mir i blagostanje za čim žudi skoro svaka osoba na ovom svijetu.

Postoje mnoge priče iz davnina koje govore o čovjekovom pokušaju da leti među kojima je možda i najpoznatija ona o ocu i sinu, Dedalu i Ikaru. Mada se njihova priča ne završava srećno, ona ipak označava ljudsku želju za slobodom i avanturom.

Snovi o avionima su intenzivnog karaktera. Prikazuju želju pojedinca za avanturom, novim iskušenjima, istraživanjima, egzotikom i slično. Isto tako imaju i lošu stranu. Ukoliko imate strah od letenja ili visine očekujte ružne snove i potresne trenutke koji će vas mnogo uzdrmati.

Više o snovima o avionima ćemo vam protumačiti u tekstu dole.

Sanjati da letite u avionu

Ako sanjate kako letite u avionu to znači da ćete uskoro prihvatiti nekakav zahtjev od strane muža ili žene. Moguće da će vas iznenaditi njen ili njegov pristup nekom zajedničkom problemu što bi moglo stvoriti malu dozu nepovjerenja ili zabrinutosti.

Svjesni ste partnerovih mana i vrlina, ali bi ste ipak željeli da on ili ona počnu drugačije da se ponašaju prema vama. Osjećate strah jer ste nesigurni da li je ovaj brak postao rupa bez dna i ima li budućnost uopšte.

Vidjeti avion u snovima

Ukoliko vidite avion u snovima to znači da ćete donijeti neku veoma važnu i veliku odluku. Možda ste se odlučili za velik korak u karijeri za koji ste sto posto sigurni da će vam donijeti bolje sutra. Moguće je čak i da ste shvatili kako je vrijeme da vam se ljubavna veza pretvori u brak te ćete uskoro zaprositi partnera ili partnerku. Vaši grandiozni poduhvati će se odraziti na vaš društveni život u veoma pozitivnom smislu.

Vidjeti da se neko ukrcava u avion

Sanjati da se neko drugi ukrcava u avion znači da ćete uskoro saznati mnoge stvari o nekoj osobi koje će vas ostaviti zatečene. Dakle, sve vaše tajne i ideje koje ste podijelili sa tom osobom će biti kompromitovane zbog čega ćete osjetiti strah i prijetnju.

Ovakvi snovi pokazuju osobama koje ih sanjaju da moraju povesti računa o povjerenju koje su spremne dati drugima. Prvo razmislite pa onda djelujte.

Vidjeti kako avion polijeće

Ukoliko sanjate avion koji polijeće, uskoro ćete biti u mogućnosti riješiti mnoge stvari koje su vas sprječavale da ističete svoju kreativnost i sposobnost. Mnogi vaši neprijatelji će shvatiti kako se protiv vas ne vrijedi boriti te će odustati pognute glave. Konačno će doći vaših pet minuta u kojima ćete mnogo toga postići na zavidnom nivou.

Ne ukazujte drugima na vaše mane i nedostatke jer bi vam se to moglo lako odbiti o glavu. Pokušajte se ponašati dostojno i spremno na pobjedu u svakoj situaciji makar se ona činila trenutno nerješiva.

Vidjeti kako slijeće

Gledati u snu avion koji slijeće ukazuje na nadolazeće probleme od kojih ćete često imati glavobolje. Biće vam potrebno neko vrijeme da ih se riješite ali ćete na kraju shvatiti da ste ih sami sebi bez veze prouzrokovali.

Sticajem okolnosti će vam se pružiti prilika za novim iskustvom koje će vam pomoći da u buduće riješite probleme koje se tiču vas i vaše porodice.

Stajati na avionskoj pisti

Neodobreno kretanje po avionskoj pisti je zabranjeno pa tako i ovi snovi simbolišu vašu nestašnost i težnju ka kršenju pravila. Ovakav stav će vas mnogo puta koštati ali će vas isto tako  ohrabrivati i spremati za neke nove izazove. Bolje ćete razlikovati dobro od lošeg što će vam omogućavati da sami sebi određujete cilj i putanju kojom ćete se kretati.

Sanjati stjuardesu

Snovi o stjuardesi znače da ne trebate suditi osobu po izgledu nego po karakteru. Možda ste nekad šetali ulicom i prošli pored prosjaka ali niste željeli da obraćate pažnju na njega ili nju. Ne možete znati njegovu ili njenu životnu priču i razlog zašto je ta osoba bez krova nad glavom i bez osnovnih ljudskih uslova za život. Moguće je da je ta osoba nepravedno izbačena na ulicu iz svog doma ali nema nikog da da mu ili joj pomogne. Za sve nas postoji takav rizik i nikada ne možete tačno znati šta vam život donosi.

Vidjeti pokvaren avion

Sanjati pokvaren avion znači da bi vam uskoro nekakva pogrešna odluka iz prošlosti mogla doći na naplatu. Moguće da ste posudili veću svotu novca od nekog ali trenutno niste u mogućnosti da ju vratite ili ste brzopleto odlučili uzeti kredit od banke čiju ratu niste sigurni da ćete moći otplaćivati. Sve u svemu, pripremite se za jako nepovoljan finansijski period koji bi vas mogao dosta unazaditi.

Sanjati turbulenciju

Ako sanjate turbulenciju, moguće da će vam se ljubavni život uzburkati. Očekujte mnogo nesuglasica, svađa i prepirki sa emotivnim partnerom ili mužem/ženom. Takav period jednostavno dođe sam od sebe i na njegov dolazak ne možete uticati. Sve vaše probleme pokušajte riješiti na što jednostavniji i bezbolniji način, bez dugoročnih posljedica i emotivnih ožiljaka.

Snovi o kerozinu

Ako ste sanjali kerozin, možda vam je preko glave stvari koji vam drugi konstantno nameću. Pritiskaju vas obaveze sa svih strana i često razmišljate da napustite i zaboravite na sve i da se odmetnete u svijet bez osvrtanja na prošlost. Svakodnevno pokušavate pronaći djelić mira za sebe ali vam to ne ide od ruke. To vas dovodi do ludila i imate osjećaj da će vam glava uskoro eksplodirati.

Sanjati pilota

Sanjati pilota znači da će vam se osoba na koju ste se ugledali do sad obratiti za savjet ili neku malu pomoć. Možda vam se neko od roditelja raspituje za kupovinu neke nekretnine pa će tražiti vaše mišljenje u vezi tog što će vas učiniti ponosnim. Također je moguće da ćete dobiti pohvalu od neke osobe za vaš raniji uspjeh ili način na koji ste podnijeli neku jako stresnu situaciju.

Sanjati da pričate sa pilotom

Komunicirati sa pilotom u snu znači da ne bi ste trebali stalno razmišljati o tome šta bi se moglo desiti za godinu ili mjesec dana. Fokusirajte se na sljedeća dvadeset i četiri časa i dajte sve od sebe da se, koliko toliko, približite nekom vašem cilju za koji smatrate da će vam u budućnosti otvoriti mnoga vrata. Smatrajte da je današnji dan samo jedan od mnogih u kojem ćete pomoću svoje upornosti i istrajnosti omogućiti da svoj san pretvorite u realnost.

Gledati borbu aviona

Sanjati u snu borbu aviona se tumači na više načina. Neka od njih su:

  • Ako sanjate da se vi borite u jednom od aviona, to znači da vam slijedi svađa se nekim od kolega sa posla.
  • Ako sanjate da ste vi i vaš partner piloti u borbi aviona, to znači da ćete uskoro prevazići određene „ljubavne okršaje“ koji su vam onemogućavali da se fokusirate na bitne stvari u vašoj vezi.
  • Ukoliko ste izgubili u borbi aviona, to označava moguć finansijski gubitak koji će vas emotivno opteretiti.
  • Ako je vaš partner pogođen u borbi aviona, to znači ste ju ili ga povrijedili svojim ponašanjem. Moguće je da ste skoro došli pijani kući iz kafane zbog čega ste započeli nebitnu temu koja je stvorila tenzije između vas i slično.
  • Ako ste vi pogođeni u borbi aviona, to znači da će vam se osobe koje nazivate prijateljima pokazati u drugom svjetlu. Razočarenje je sigurno, ali ako su vas već toliko lagali i vukli za nos, onda ne uzimajte to previše ka srcu.

Sanjati da upravljate jedrilicom

Ukoliko sanjate da vi upravljate jedrilicom, to znači da ste uhvatili život za uzde i konačno imate viziju kako i šta hoćete od sebe. Svjesni ste da vam je ovo bilo jako potrebno i odlučili ste da nećete više ispustiti niti jednu jedinu priliku koja bi mogla da vam pomogne u bilo kojem smislu.

Snovi u kojima sanjate kako upravljate jedrilicom se smatraju jako kvalitetnim, umirujućim i pozitivnim. Mnoge osobe u njima po prvi put upoznaju sami sebe što dovodi do „eksplozije“ misli i pitanja za koje neće odmah dobiti odgovor.

 Vidjeti jedrilicu

Ako u snu vidite jedrilicu to znači da vas uskoro očekuje prijatno putovanje na kojem ćete upoznati niz zabavnih i interesantnih osoba. Možda ste se odlučili za ljetovanje ove godine gdje ćete imati priliku istražiti vašu seksualnost i seksualne želje. Na takvim putovanjima se često dešava sve i svašta ali poseban akcenat se stavlja na seks.

Ukoliko se ovdje radi o poslovnom putovanju, postoji šansa da ćete upoznati osobu ili više njih sa kojima ćete ostvariti jako dobar odnos pa bi iz toga mogao da nikne nekakav novi i perspektivan poslovni projekat koji će vam donijeti finansijski dodatak.

Sanjati padobranca

Sanjati padobranca implicira na to da ste previše zaokupljeni tuđim brigama i da bi se trebali fokusirati na vaše želje i potrebe. Ako ste vi jedna od onih osoba koja uvijek stavlja druge na prvo mjesto, razmislite kako to utiče na vas i na vašu budućnost. Ukoliko zapostavite sebe, ne možete ispuniti nešto o čemu ste sanjali jer ste konstantno zaokupljeni tuđim problemima. Odlučićete da stanete tome na kraj i da „promijenite ploču“.

Sanjati da vi skačete padobranom

Sanjati da vi skačete padobranom, to znači da bi ste se mogli obradovati nekom pozivu na veselje. Moguće da vam neko u porodici slavi godišnjicu braka, rođendan, zaruke i slično što će vam omogućiti da vidite neke osobe sa kojima dugo niste bili u kontaktu.

Slušajte šta vam misli govore kada ste u blizini voljene osobe. Posmatrajte njene ili njegove pokrete, izraze lica, njihov ton glasa jer u takvim situacijama pojedinci shvate značenje prave i istinske ljubavi. Sve je u oku posmatrača.