Đavo ili sotona – šta znači sanjati đavola

 

Đavo u snovima predstavlja razne borbe kroz koje ste prošli ili koje vas tek očekuju. Također, pošto nitko ne smatra sotonu kao dobar znak, osim pojedinih ljudi, ni u snovima ne možete očekivati prijatna i sretna značenja. Ili ipak možete? Ljubav! Jedina dobra stvar u vezi takvih snova jeste ljubav i snaga.

Pakao, predstavljan kao vječno mučilište i đavolja igraonica, je također čest detalj u snovima koji su povezani sa sotonom.

Iako ovakvi snovi mogu veoma emotivno uticati na sanjara, ipak nose određena značenja koja ćemo vam upravo ovdje i pojasniti.

U nastavku teksta ćemo vam objasniti i protumačiti najčešće sanjane snove u kojima glavni detalj predstavlja đavo ili sotona.

Sanjati đavola ili sotonu

Ako sanjate đavola ili sotonu, takvi snovi ukazuju na veliku promjenu koja će se desiti u vašem životu uskoro.

Na početku će se ta promjena činiti kao nepoželjna i previše komplicirana stvar koja će vam samo probleme donijeti ali će se u međuvremenu ispostaviti kako ipak niste bili u pravu.

Naime, ona će biti i više nego dobrodošla u vaš život jer, ruku na srce, niste previše zadovoljni sa načinom života koji trenutno živite.

I sami ste svjesni da vas monotonija i sivilo koje proživljavate svakodnevno vežu svojim debelim lancima i ne dozvoljavaju vam da se pokrenete ili aktivirate kako biste sebi uljepšali i stvorili bilo kakav oblik užitka.

Što se više budete mirili sa takvim načinom života, sve ćete više padati u tamu pakla koji ste sami stvorili i iz kog će poslije biti jako teško izaći, nekad čak i nemoguće.

Skupite snage i pokrenite se malo kako bi ste dokazali sebi da ovaj život ima smisla.

Boriti se protiv đavola

Snovi u kojima se borite protiv đavola ili sotone označavaju jako velike nesuglasice koje su iz dana u dan postale sve veća smetnja i distrakcija od onoga što je bitno.

Ovdje se najčešće radi o svađi između dvije jako bliske osobe koje su već dugo na „ratnoj nozi“ što će se uskoro pokazati kao veoma naporna i zamorna stvar za ljude koji ih okružuju.

Vi te osobe poznajete, čak je lako moguće da ste i vi jedna od tih osoba, i morati ćete reagirati kako bi ste riješili tu svađu.

Ukratko, imati ćete ulogu sudije u tom procesu. Iako će se možda neka od tih osoba i naljutiti na vas zbog vaše konačne odluke, ali ako će to riješiti raspravu onda samo kažite sebi „Neka, vrijedilo je.“

Ubiti đavola

Ubiti đavola u snovima znači da će vam neka osoba uspjeti riješiti problem za koji ste mislili da će postojati zauvijek.

Ovakvi snovi nisu česti jer je u pitanju nešto pozitivno ali eto, mada rijetki, postoje i takvi. Kada se taj problem riješi, nećete biti toga svjesni odmah na početku.

Proći će neko vrijeme dok ne shvatite kako vam je odjednom sve nekako lakše i opuštenije. Ta osoba, koja vam je pomogla, će biti jako skromna i povučena i neće vam se pohvaliti za pomoć koju vam je pružila.

Poslije ovakvog čina ćete shvatiti bitne stvari, a odbaciti one nebitne koje su vas konstantno vodile pogrešnim putem.

Biti ćete zauvijek zahvalni toj osobi jer vas je spasila od nečeg što ste mislili da će zauvijek biti tu, kočiti vas, mučiti, psihički umarati. Konačno ćete osjetiti dašak olakšanja i manjak nekakvog opterećenja.

Ljubiti se sa đavolom

Ako sanjate da se ljubite sa đavolom to implicira na prevaru u braku. Glavni akteri u tom činu ste vi i jako blizak kućni prijatelj.

Nećete biti svjesni kako je uopće moguće da je došlo do nečeg takvog ali će već biti prekasno i šteta će biti nepovratno učinjena. Bračnog supružnika nećete moći dugo pogledati u oči bez da se posramite i bez grižnje savjesti.

Iako on ili ona neće saznati za tu prevaru, dovoljno će biti što vi morate živjeti sa tim svaki dan do kraja života, a ne želite da priznate šta ste učinili jer ne želite povrijediti nikog.

Slijedi vam jako težak period u kome ćete misliti da vas ponekad i razum napušta iako to nije istina. Jednostavno se nećete moći dugo nositi sa tim što ste učinili i biti će samo pitanje vremena kada ćete puknuti i priznati sve.

Spavati sa sotonom

Ukoliko sanjate kako spavate sa đavolom ili sotonom to znači da vas u zadnje vrijeme jako muče zavist i ljubomora. Prepuni ste negativnih osjećanja, a pogotovo ljubomore.

Dostigli ste vrh ljubomorstva jer ste, zbog vaših ispada i burnih reakcija, doveli u pitanje vašu dugogodišnju vezu sa partnerom ili partnericom. Svjesni ste da ni u jednom trenutku niste imali povod za tako nešto ali je ipak to bilo jače od vas. Osjećate se izgubljeno i uplašeno što i jeste jedna od posljedica toga.

Ako uskoro ne promijenite način ponašanja lako je moguće da ćete ostati sami. Niko nije dužan da trpi nečije pridike, konstantne kritike i kontroliranje.

Zamislite kako bi ste se vi osjećali da se netko tako ponaša prema vama svaki dan. Nije ugodan osjećaj ni kada samo pomislite na to, jel da?

Vidjeti đavola da plače

Sanjati đavola koji plače ukazuje na tugu koju neka vama jako bliska osoba osjeća. Možda niste primjetili ali ta osoba prolazi kroz pravi pakao u zadnje vrijeme.

Otvorite oči širom i naćulite uši kako bi ste otkrili tko je u pitanju. Vjerojatno je to neko od rodbine koji prolazi kroz krizu u braku ali se ne želi požaliti nikome kako ne bi ispao slabić ili nesposobnjaković. Bitno je da mu ukažete kako se nema čega stidjeti i da je u takvim trenucima potrebno da se svi držite zajedno kao prava porodica.

Svaki način ulijevanja povjerenja i samopouzdanja, drugima kojima je to potrebno, je i više nego dobrodošao.

Ta osoba će s vremenom shvatiti kako je ipak porodica na prvom mjestu i da se na nju uvijek može računati. U ovom slučaju se kvantiteta pretvara u kvalitetu.

Sanjati da vas đavo muči u paklu

Sanjati da vas đavo muči u paklu predstavlja vaš neuspjeh na poslu. Vjerojatno ćete debelo zabrljati nešto što nikako neće dobro uticati na vašu poslovnu karijeru.

Barem što se trenutnog posla tiče. Biti ćete ubijeđeni kako ste pronašli rješenje za nekakav problem što će se pokazati kao jako velika greška.

Skotrljati ćete se u svoj ambis iliti pakao. Iako će to biti samo trenutna faza vašeg života, dovoljno će štete učiniti.

Biće vam potrebno jako dugo vremena da vratite trunku samopouzdanja i da ponovo počnete samostalno funkcionirati na poslu. Najteže će vam biti povratiti povjerenje poslodavca i pojedinih kolega koje ste povukli sa sobom.

Sanjati pakao

Ako se u snu nalazite u paklu to znači da vam se loše odluke i greške iz prošlosti neće lako oprostiti.

Izgubiti ćete kredibilitet kod ljudi do kojih vam je stalo ali se ipak nećete osjećati samom ili samim. Uvijek će postojati one osobe u našim životima koje mogu progledati kroz prste i oprostiti i one najteže i najveće greške koje smo napravili svjesno ili nesvjesno.

To će vam biti itekako dobrodošlo olakšanje jer ste već počeli sebi umišljati kako ćete zauvijek ostati sami na ovom svijetu i da nikada više nećete smoći snage da se približite nekome dovoljno jer smatrate da ste vi osoba koja za ostale ne pruža ništa osim pakla.

S vremenom će neki i oprostiti ali se često desi da oni najbitniji ne žele. Te stvari koje ste činili u prošlosti su jednostavno bile prevelike i preteške za njih da su odlučili izbaciti vas iz njihovog života zauvijek. Sa takvim stvarima se jednostavno morate pomiriti i krenuti dalje.

Voditi ljubav sa đavolom

Sanjati da vodite ljubav sa đavolom označava veoma grub i težak raskid sa trenutnim emotivnim partnerom.

Razloga će biti mnogo ali najbitnije u svemu ovome jeste da će neke stvari ostati nedorečene i to je ono što će vas kopkati jako dugo.

Pošto ćete najvjerojatnije izgubiti svaki kontakt sa partnerom, jednostavno ćete biti primorani da se pomirite sa tim da nikada nećete saznati neke jako bitne stvari vezane za vaše vrijeme provedenom sa njim ili njom.

Ne vrijedi tugovati za nečim ako ste svjesni da nikada više nećete imati doticaja s tim. Teško jeste ali se samo morate pomiriti sa tim u svojoj glavi i dopustiti životu da pravi nove i sretnije trenutke.

Razgovarati sa đavolom

Ukoliko u snu razgovarate sa đavolom to simbolizira vašu želju da se približite nekoj osobi koja je u stvari vaša tajna simpatija.

Iako se ostvarivanje kontakta s njom čini skoro kao nemoguća misija moguće je pronaći način.

Sve što je potrebno jeste da budete svoji, da se ponašate prirodno i jedino tako možete očekivati nekakve rezultate. Na kraju krajeva, ako ne uspijete u svome naumu, možete uvijek da se prisjetite kako ste bili hrabri i puni samopouzdanja barem jednom u životu.

Sanjati više đavola

Ako sanjate više đavola to znači da ste na dobrom putu da se zakačite verbalno sa kolegama na poslu.

Već neko vrijeme između vas se vodi kancelarijski rat oko nekih poslovnih stvari. Moguće je da vam je zadat rok u kome morate da riješite sve poslove koji su vam u zaostatku pa se koristite svim i svačim kako bi prvi to uradili i dokazali se šefovima što je između vas i kolega stvorilo veliku napetost.

Kreiranje takvog okruženja nikome ne ide u korist pa ne bi bilo loše da se pomirite i udružite jer ćete tako sigurno lakše riješiti sve.

Sanjati da ste vi đavo ili sotona

Ako se u snovima vi prikazujete u obliku đavola ili sotone to ukazuje na vaše nepošteno ponašanje prema partneru.

Iako ta osoba nije zaslužila da se prema njoj odnosite na takav način, vi ste i dalje ubijeđeni kako ste u pravu. Neke stvari će se morati promijeniti ako želite i dalje da provodite vrijeme sa partnerom.

Smanjite posesivnost jer vam ona ne donosi ništa dobro. Pretražite svoje misli i srce i otvorite vrata sreći i blagostanju. Riješite se negativnih misli i razmišljanja.

Sanjati da ste u braku sa sotonom

Sanjati da ste u braku sa sotonom implicira na to da vas jako nerviraju načini na koji vaš partner riješava probleme. Konstantno ga ili ju gledate i vidite da uvijek traži lakši način. Uvijek se kreće putanjom lakšeg otpora što na vas ostavlja ružan utisak.

Mislite kako će i kada vi budete u pitanju on ili ona izabrati lakši put i ostaviti vas na cjedilu. Ne možete u to biti sto posto ali ste s vremenom sve više ubijeđeni u to.

Punica vam je đavo

Snovi u kojima vam se punica predstavlja kao đavo ili sotona znače da će vam neka, još nepoznata, osoba napraviti problem u ljubavnom životu.

Moguće da će početi širiti lažne tračeve o vama što će početi uticati na partnerovo razmišljanje i dovesti će do svađa i nesuglasica u vezi. Razlog će biti ljubomora i zavist te osobe. Morate zajedno sa partnerom pronaći način da se riješite takvih stvari kako bi ste olakšali daljnji zajednički život.

Sanjati da vam je dijete đavo

Simbolika sna u kojem se vaše dijete javlja u obliku đavola jeste ta da ste u zadnje vrijeme previše okupirani poslovnim obavezama što se počelo odražavati na vaš porodični život.

Počeli ste zaboravljati rođendane dragih ljudi, porodične sastanke, izlete i slično. Ne postoji opravdanje za zaborav dječijeg rođendana.

Morate se fokusirati na privatni život ukoliko želite da i dalje budete sretni i ispunjeni sa ljubavi.

U suprotnom će to sve nestati i ostati će samo praznina koju će biti nemoguće ispuniti. Više o snovima o djeci pročitajte ovdje.