Djeca – Sanovnik o djeci

Djeca predstavljaju radost, iskrenost i nepokvarenost na ovom svijetu. Njihova naivnost i neznanje o lošem podsjeća na sve nas kakvi smo nekada bili. Često ih doživljavamo kao nestašna mala bića koja svojom igrom i radoznalošću komuniciraju sa drugima. Sjetite se samo kada ste bili mali onog osjećaja kada nešto prvi put vidite ili osjetite, kao što je na primjer nekakva igra sa drugarima za koju do sad niste čuli, grdnju od roditelja ako ste bili nestašni, prvu jedinicu u školi ili čak prvu simpatiju. Svaki taj osjećaj je nezamjenjiv. Mnogi pričaju kako bi se voljeli vratiti u doba kada su bili osnovci. Pitate se zašto? Odgovor je jednostavan, a to je da ste tada bili bez brige i pameti.

Svi mi patimo za nečim ili nekim iz prošlosti pa je moguće da tako nešto sanjate iz tih razloga. Neko žali što je upisao pogriješan smjer u srednjoj školi, neko žali što nije proveo ili provela više vremena sa osobom koja više nije tu i slično. Shodno tome snovi o djeci su sličnog karaktera što ćemo vam protumačiti u tekstu dole.

Sanjati dijete u snu

Ako sanjate dijete, shvatite da je život nepredvidljiv. Morate uvijek biti spremni na ono najbolje i najgore što vam on može ponuditi. Ne očekujte da vam stvari padaju s neba nego se potrudite da svaki vaš cilj i svaku vašu potrebu vi sami sebi obezbijedite.

Vaše brige i vaši problemi su upravo samo vaši i ne bacajte ih drugima u lice. Trenutak u kojem shvatite da ste odgovorni za sve što uradite će biti vaša „odskočna daska“ u daljnjem nastavku života.

Sanjati da ste vi još dijete

Sanjati da ste vi dijete simboliše kajanje za propuštenim. Moguće je da ste se ranije posvađali sa osobom koja vam je mnogo značila zbog čega vam nije bilo ni malo lako. Iako vrijeme liječi sve, mnogo ste opterećeni s tim da li će ta osoba da pristane na pomirenje.

Svjesni ste da uvijek postoji nada pa čak i u najgorim situacijama. Ako ne pokušate iskoristiti što vam je ponuđeno, nikad nećete saznati da li je moglo biti bolje ili ne.

Vidjeti partnera sa dijetetom

Ukoliko vidite partnera sa nekim dijetetom, očekujte izdaju od neke jako bliske osobe. Možda vas ta osoba mrzi iako vi tog još niste svjesni. Što više, bili ste ubijeđeni da vam se ona divi. Razloga je mnogo:

  • Ako ste popularni u društvu, moguće je da je u pitanju ljubomora jer vi simbolizujete sve ono što bi ta osoba željela da bude.
  • Ako ste dobri u krevetu i hvalite se s tim, možda vas upravo vaš partner mrzi zbog vašeg hvalisanja jer kompromitujete vašu intimu.
  • Ukoliko vam se udvarala osoba koja je već u vezi sa nekim od vaših drugara, moguće da je neko od njih saznao za to pa vas zbog toga više ne podnosi.
  • Ako je vaš emotivni partner saznao ili saznala da ste ju ili ga prevarili onda se dobro pripremite za naredni period jer vam neće biti lak ni malo.

Sanjati da ste usvojili dijete

Sanjati da ste vi usvojili dijete implicira na neku stvar koja vam se trenutno čini nedostižna. Možda je u pitanju želja za većom platom za koju vam je potrebno mnogo vremena u sadašnjom firmi pa vam se zbog toga čini kao da će proći vječnost do njenog ostvarenja. Moguće je ipak da žudite za nekom kućom koju ste vidjeli dok ste se šetali sa drugarom ili drugaricom pa ste pomislili kako bi bilo lijepo da si možete priuštiti tako nešto.

Sanjati kako galamite na svoje dijete

Ovakvi snovi simbolizuju vaše nezadovoljstvo u vezi trenutne ljubavne situacije. Od partnera očekujete mnogo više nego što je on ili ona u mogućnosti da vam pruži zbog čega može doći do raskida i velikih svađa. Morate biti svjesni njegovih ili njenih granica i ne bi trebali pretjerivati sa zahtjevima.

Promislite svaki put kada vam neko da savjet o ljubavi jer mnogi ne znaju baš ništa o tome ali se ipak prave pametni i misle da su Kazanove što vam može pomutiti procjenu.

Snovi o djeci koja se igraju u parku

Ako sanjate djecu koja se igraju u parku znači da nedostajete nekoj osobi sa kojom niste bili dugo u kontaktu. Možda je to bivša ljubav iz studentskih dana sa kojom je romantika dobila puno značenje ali vas je životni put naveo na suprotne strane. Mnogi žale za sličnim stvarima ali se često u svakom zlu pronađe neko dobro. Nikad ne možete znati šta vam budućnost donosi pa se isto tako uvijek možete nadati da ćete se ponovo sresti sa tom osobom. Na kraju, danas je veoma lako stupiti u kontakt sa takvim osobama putem društvenih mreža i slično.

Vidjeti dijete na ulici

Gledati dijete na ulici znači da će vam neka nepoznata osoba prirediti jako neugodno iznenađenje. Ako ste vi jedan ili jedna od onih koji su voljeli „švrljati okolo“, možda će vam to uskoro doći glave. Vaš trenutni partner ne mora saznati za to ako na vrijeme spriječite ljubavnu apokalipsu.

Snovi ovog tipa predstavljaju izdaju i laži osoba koje ih sanjaju. Ako vas grize savjest zbog vaših djela iz prošlosti, budite svjesni da će kad tad doći vrijeme kada ćete morati to priznati osobi do koje vam je stalo.

Sanjati dijete koje plače

Ukoliko sanjate dijete koje plače razmislite o metodama kojima se koristite da dođete do cilja. Ako ste spremni na sve samo da vama bude bolje, ne očekujte uvijek da će vam se to dobro vratiti. No, ako ste tip osobe koja prvo druge postavlja ispred sebe, ni to nije uvijek dobra taktika jer se često desi da zapostavite ono što je mnogo važnije.

Sanjati dijete koje se smije

Sanjati dijete koje se smije znači da bi ste uskoro mogli proširiti svoju zonu komfora na neočekivan način. Moguće da će vam nešto „pasti sa neba“ u čemu ćete pronaći novu zanimaciju i lagodnost.

Priuštite sebi trenutke u kojima ćete se osjećati srećno i zadovoljno. Nekima je to čitanje knjige, odlazak u prirodu, trčanje i slično. Na vama je da se bacite u istraživanje ako već niste sigurni šta bi vam najbolje pasalo.

Vidjeti bratovo dijete

Ako sanjate bratovo dijete to znači da bi ste se mogli uložiti veći trud na poslu. Ne želite da vas kolege smatraju ljenčugom koja sve traži da se sve uradi umjesto njega ili nje. Takvi rijetko kad dobro prolaze. Vrijeme je da se promijenite ukoliko hoćete da vam bude bolje i ako želite da zadržite trenutni posao.

Možda ste kroz život prolazili na lijepe oči ali i tome nekad dođe kraj. Pokušajte, za promjenu, vi izlaziti u susret kolegama i dokažite im da ste ipak bitan dio kolektiva.

Vidjeti sestrino dijete

Vidjeti dijete od sestre u snu znači da bi ste uskoro mogli postati finansijski nezavisni od drugih. Moguće da ćete pronaći posao zbog koga ćete početi osjećati samostalnost koju do sada niste imali. Lako je moguće da taj posao bude baš ono o čemu ste sanjali da radite i od čega ste željeli da živite. Mnogi oko vas će biti srećni zbog tog i ponosiće se vama.

Sanjati o dijetetu koje majka doji

Simbolika sna o majci koja doji dijete predstavlja lijep i ugodan period koji će vas baciti na više grane u društvu, ali i na poslu. Ako ste bili uporni u dokazivanju na poslu, to će vam se kad tad isplatiti. Većinom su u pitanju finansijske stimulacije ili povišice, a nerijetko i unaprjeđenja. U društvu će vas početi smatrati kao zrelu osobu od povjerenja kojoj se svako može obratiti za bilo kakvu pomoć. Takva razmišljanja će vam kreirati nove osjećaje i nova saznanja za koje još niste bili svjesni da postoje.

Sanjati bolesno dijete

Sanjati bolesno dijete, nažalost predstavlja tužno i jako osjetljivo značenje. Većinom su u pitanju bolesti i smrt u porodici. To ne mora značiti da će uskoro nešto tako da se desi nego vas samo priprema na ono što je moguće.

Ovakvi snovi omogućavaju osobi koja ih sanja da se pripazi na moguće ishode svakodnevnice. Nikome nije lako i drago kada se nešto loše desi, ali moramo biti svjesni da su i takve situacije neizbježne. Nije sve med i mlijeko.

Sanjati da oblačite svoje dijete

Sanjati da oblačite svoje dijete znači da bi ste uskoro mogli dobiti višestruke izvore primanja. Ako ste ranije radili na nekom privatnom projektu za koji ste mislili da bi vam mogao donijeti dodatnu zaradu, moguće je da ćete u tome i uspjeti. Ako čak imate privatan biznis kojeg smatrate kao sporedni prihod, možda će vam uskoro baš on postati primarni izvor zarade.

Vidjeti nekog ko tuče dijete

Ako u snu vidite nekog ko udara dijete to znači bi ste se trebali distancirati od loših navika kao što su brza hrana, gledanje raznih gluposti na televiziji ili na društvenim mrežama jer su to samo privremena zadovoljstva i takve stvari nikad neće predstavljati nekakvo ispunjenje. Čitanje, učenje, vježbanje, kreativni radovi, sve to donosi neku vrstu zadovoljstva koje je dugoročno i iz koga možete naučiti mnogo toga. Kada jednom osjetite nekakvo postignuće, moći ćete raspoznati dobro od lošeg.

Sanjati nekog ko se igra sa dijetetom

Ukoliko sanjate nekog da se igra sa dijetetom to znači da ste spremni na prihvatanje rizika od koga ste bježali ranije. Moguće je da su vam se ukazale raznorazne poslovne prilike koje niste smjeli prihvatiti jer ste mislili da vam je trenutni posao najbolje što možete postići. Svaka prilika predstavlja rizik, ali shvatite da vrijeme leti, ali isto tako shvatite da ste vi pilot.