Sanovnik o groblju

Groblje na javi nikako ne predstavlja srećnu i rado viđenu destinaciju. Uvijek je obavijena tugom i žalosti. To je ipak mjesto na kome smo ostavili svoje najmilije kada im se ugasio životni plamen i ono predstavlja finalnu adresu do sudnjeg dana koji će dočekati sa isto tako preminulim i tužnim osobama koje će im postati nove, doživotne komšije.

Sjetite se vaših osjećanja kad god posjetite nečiji grob, a pogotovo od osobe do koje vam je bilo veoma stalo dok je bila živa. Osjećaj je neopisivo ispunjen tugom i žalosti, zar ne? Isto tako da li ste imali osjećaj blagostanja dok stojite nad grobom i sjećate se nekih lijepih i toplih trenutaka koje ste proveli sa tom osobom? Da, to su te srećne misli koje su vezane sa ovo pusto i mračno mjesto… Nije sve tako sivo kao što se čini.

Snovi o grobljima se ne tumače ako ste u skorije vrijeme bili na nekoj sahrani jer je takav san obično uzrok tog događaja. Više o takvim snovima ćemo vam obrazložiti u nastavku teksta…

Sanjati groblje

Snovi o groblju impliciraju na period ispunjen tugom i suzama u očima. Moguće da vas je partner napustio poslije dugo godina provedenih zajedno što će kod vas izazvati lavinu tužnih i srceparajućih osjećanja koje nećete moći jako dugo da prebolite.

Također je moguće da će vas napustiti osoba do koje vam je veoma stalo, ali razlog za to će biti vaša posesivnost i manipulacija. Ako želite dobro vama i osobama koje su vam drage srcu, promijenite vaš način nastupanja ka drugim ljudima inače ćete uvidjeti kako je teško i iscrpljujuće pronaći izlaz iz skoro pa neizlazne situacije.

Snovi o grobovima

Sanjati grobove ne treba shvatati olako jer ovakvi snovi označavaju velik gubitak. Najčešće se radi o materijalnim stvarima. U nekoliko primjera ćemo vam prikazati o kojim se to stvarima najčešće radi i šta vas očekuje u budućnosti:

  • izgubićete novčanik ili karticu za bankomat,
  • dobićete premještaj na lošije plaćeno mjesto na poslu,
  • učestvovaćete u saobraćajki koja će vas koštati automobila,
  • kvar na novom, skupocjenom kućnom uređaju,
  • gubitak skupocjenog nakita i slično.

 

Sanjati spomenik

Ako sanjate spomenik to znači da će vam neko vrijeme konstantno u sjećanje dolaziti osoba iz prošlosti sa kojom odavno niste u kontaktu. Možda je to drug ili drugarica iz školske klupe koja se odselila u neku daleku stranu zemlju pa se sad pitate kako joj ili mu je i da li se snašla ili snašao u dalekom bijelom svijetu. Također, moguće da i dalje patite za simpatijom iz prošlosti ali ste svjesni da je to ipak tabu tema jer je ta osoba u sretnoj ljubavnoj vezi sa nekim drugim i da je taj voz odavno prošao.

Vidjeti spomenik palim borcima

Ukoliko u snu sanjate spomenik palim borcima, to znači da će uskoro nastati velik konflikt između vas i nekoliko kolega sa posla. Svjesni ste da već odavno na poslu vlada jako neprijatna atmosfera što vam unosi sve veću nervozu svaki dan. Porječkate se tu i tamo sa nekim ali to do sad nije bilo nešto strašno ali ste shvatili da se iz dana u dan stvara sve veća tenzija što se lako može pretvoriti u kancelarijski rat.

Opljačkati grob

Sanjati da pljačkate grob u snu znači da ćete ugrabiti svojih pet minuta slave na osnovu nečijeg tuđeg truda i uspjeha. Moguće da će na poslu kolega ili koleginica doći do riješenja nekog problema koji je firmu dugo mučio, ali ćete vi nekako uspjeti da prikupite sve zasluge. Iako će vam život zbog toga biti ugodniji u materijalnom smislu, proganjaće vas misli o nepoštenju i nemoralu što će se ispostaviti kao nepodnošljiv i jako stresan period koji ćete morati mijenjati što prije.

Vidjeti nekog kako pljačka grob

Ako u snu gledate nekog kako pljačka grob to znači da ćete postati meta ogovaranja i ismijavanja na poslu. Učinili ste nešto što je ostale kolege potaklo na takvo ponašanje. Šta god to bilo pokušaćete da to ispravite kako ne bi ste ostali predmet ismijavanja i podrugivanja.  Iako će vam ostali slikovito objašnjavati na greške i razloge toga, biće vam potrebno duže vrijeme da i sami shvatite iste.

Zapaliti svijeću na bratovom grobu

Ako sanjate da ste zapalili svijeću na bratovom grobu to znači da ste odlučili ispraviti greške iz prošlosti koje su vam stvarale nelagodnost i probleme u sadašnjosti. Bilo vam je potrebno dugo vremena da se odlučite na ovakav potez ali ćete biti jako ponosni na sebe kad to jednom za sva vremena riješite.

Snovi ovog tipa su dobri za moral osoba koje ih sanjaju jer u njima potiču na hrabrost i odlučnost. Ovi snovi su rijetki ali jako poželjni kod svakog sanjara.

Zapaliti svijeću na sestrinom grobu

Ukoliko sanjate da ste zapalili svijeću na sestrinom grobu to znači da ste ponosni na vaš životni uspjeh koji ste ostvarili do sada. Još ste više ponosniji jer ste uvijek birali putanju sa težim otporom jer se na neki način smatrate opsjednutim riješavanjem problema i prepreka koje vam se bacaju pod noge. Isto tako ne dozvoljavate nikome da vas gazi i omalovažava. Vaš ponos vam ne dopušta tako nešto. Uvijek ste bili jedna od onih osoba koja je čvrsto zauzimala gard kada bi se našla na meti kritika i ismijavanja.

Raditi kao čuvar na groblju

Biti zaposlen kao čuvar na groblju simboliše vaš finansijski krah ako ne budete štedljiviji i oprezniji s novcem u budućnosti. Počeli ste se razbacivati sa teško stečenim novcem i to će vas dovesti u jako neugodnu situaciju. Svjesni ste da taj novac niste našli na putu i shodno tome trebali bi se i ponašati u skladu sa tim. Bliske osobe su vas upozoravale na takav ishod ali im vi niste pridavali mnogo pažnje, što će se ispostaviti kao jedna velika greška.

Sanjati da ste vi u grobu

Sanjati da ste vi u grobu implicira na to da vas je emotivni partner počeo „gušiti“ svakodnevnim iskazivanjem neostvarivih želja zbog čega ste se na početku osjećali ružno jer joj ili mu niste mogli tako nešto priuštiti. Sada ste shvatili da je to samo razmaženo i sebično pretjerivanje kojem ćete uskoro morati stati na kraj. Shvatili ste da je i vama potrebna pažnja i ljubav koju zaslužujete, a koju ne dobijate.

Svjesni ste da ovako nećete moći još dugo to da trpite pa ste potajno počeli razmišljati o potrazi za alternativom. Također, moguće je da vam se ipak i u trenutnoj vezi sve kockice poslože.

Sanjati da ste pali u grob

Ukoliko ste sanjali da ste pali u grob to implicira na nesuglasice u kući. Moguće da vas je puno u kući pa se zbog tog stvaraju mimoilaženja u mišljenjima zbog čega nastaju „verbalni ratovi“ i slično.

Trenutna situacija u kući nije sjajna ali ste vi ipak jedna od onih osoba koja pokušava to da ispravi i izvede na ispravan put. Iako jedna od mlađih osoba u porodici, brzo ste sazrijeli i ponašate se mnogo zrelije u odnosu na svoje godine što su i druge osobe iz vaše okoline zapazile.

Plakati na groblju

Sanjati kako plačete na groblju simboliše vašu konstantnu potrebu za dokazivanjem iako u dubini duše plačete i tugujete. Neki događaji iz prošlosti, neiskorištene prilike i neuzvraćene ljubavi su ostavile nepopravljiv kvar u vašem srcu i ostavili velik ožiljak na vašoj duši.

Kad tad ćete uspjeti skupiti snagu da te neke malecke stvari sklonite u zaborav ali će vas ove velike još dugo mučiti. U ovakvim situacijama se problemi riješavaju pronalaskom sreće i ljubavi.

Smijati se na groblju

Ako sanjate da se smijete na groblju to implicira na ostvarenje nekih jako velikih i interesantnih želja. Osnova za to jesu nedostaci iz prošlosti. Moguće da vam roditelji nisu mogli priuštiti neke stvari o kojima ste sanjali da ih posjedujete još dok ste bili dijete, ali će se to uskoro promijeniti. Svojim trudom i zalaganjem ćete omogućiti sebi sve što vam srce poželi. I dokazaćete sebi da nikada više nećete biti u situaciji da patite za nečim materijalnim, a da si to ne možete priuštiti.

Ljubiti se na groblju

Ljubiti se na groblju predstavlja vašu odluku koju ste nekad davno donijeli, a koja se tek sada počinje odražavati na vaš život. Iako ste tad brzopleto reagovali, čini se kako je to ipak bio ispravan potez.

Ovakvi snovi imaju običaj da se poigravaju sa sanjarom jer mogu biti dvosmisleni. Na vama je da shvatite da li je ta odluka bila ispravna ili pogrešna. Ako ste sanjali kako se ljubite u snovima, značenje možete pročitati ovdje.

Seksati se na groblju

Snovi u kojima se seksate na groblju znači da ćete dobiti veoma primamljivu novčanu priliku. Možda je u pitanju nekakav brzi poslić koji donosi malo veću sumu novca za malo truda ili u slučaju da imate privatni posao očekujte navalu klijenata i proširenje posla.

Novac je svakome potreban da preživi ili da pomoću njega pokaže svoju moć ali kod vas je situacija specifična. Vi u novcu vidite priliku. Priliku za ličnom ekspanzijom i prosperitetom. Više o snovima o seksu pročitajte ovdje!

Grliti se na groblju

Sanjati da se grlite sa nekim na groblju znači da se plašite promjena koje su na pomolu. Najveći strah jeste što idete u nepoznato. Veoma je bitno da skupite snagu i da napravite taj prvi korak. On i jeste najvažniji u svemu ovome. Pristupite strahu sa čeličnim stavom i bez razmišljanja o porazu.

Snovi ovog tipa usmjeravaju sanjara ka boljoj budućnosti i pomažu mu ili joj oformiti čvrstu i sigurnu ličnost.

Sanjati sahranu

Sanjati sahranu se povezuje sa prevarom u ljubavnoj vezi ili braku. Moguće da ste svjesni kako ovas partner već duže vrijeme vara sa osobom iz vašeg okruženja. Isto tako je moguće da ste uhvatili partnera u činu preljube sa najboljom prijateljicom ili prijateljom što je veoma teško uticalo na vas. Poslije ovakvih događaja je jako komplikovano postići ponovo isti nivo samopouzdanja od ranije.