Jaje – Šta znači kad sanjate jaja

Iako se jaja u javi smatraju velikim izvorom proteina, energije i zdravlja u snovima ipak imaju jako komplicirana značenja. Iako su jaja u snovima dobar predznak za budućnost, postoje i oni loši koja nose veoma teška značenja.

Biti ćete ispunjeni jako interesantnim saznanjima, tajnama i raznim pričama koje će vas bacati u razmišljanja dugo vremena. Isto tako je moguće da ćete usanjati i one loše snove vezane za jaja koji će na vas ostavljati stresne i teške posljedice.

Više o snovima u kojima sanjate jaja pročitajte u nastavku teksta…

Sanjati jaja

Ukoliko sanjate jaja to znači da ste spremni na slijedeći korak sa emotivnim partnerom. Možda ste shvatili da je osoba sa kojom dijelite postelju ona prava sa kojom ste spremni stati na ludi kamen.

Poznajući vašeg partnera sigurni ste da i on ili ona dijeli isto mišljenje. Pitanje je samo tko će koga prvi pitati za tako nešto. Sve u svemu vaša zajednička budućnost je jasna i svijetla.

Ubrzo vam slijedi jako ugodan poklon sa emotivnim posljedicama. Nećete moći suzdržati osjećaje zbog čega ćete pokazati svoju blagu ljudsku stranu.

Sanjati više jaja

Ako ste sanjali više jaja u snu to znači da ćete dobiti velik novčani dobitak.

Takva vijest će vas udariti kao grom iz vedra neba što će vam biti jako dobrodošla pomoć ako se uzme u obzir vaša trenutna financijska situacija.

Moći ćete konačno riješiti dugove koji su se godinama nakupljali i zbog kojih se niste osjećali kao slobodan čovjek. Pred vama se otvaraju neka nova vrata u koja ćete tek da zavirite.

Naime, postoji i loša strana ovakvog sna. U narednom periodu će vam biti teško odlučiti tko vam je istinski prijatelj, a tko samo glumi zbog vašeg novog financijskog položaja.

Proći će dosta vremena dok ne naučite profilirati i definirati osobe i njihove ciljeve.

Sanjati nasad jaja

Sanjati nasad jaja u snovima simbolizira mnoga nova prijateljstva u kratkom vremenu.

Moguće je da će vam popularnost u društvu porasti naglo zbog čega ćete postati lokalni celeb sa kim će svako željeti da provodi vrijeme i da se druži.

Ovakva promjena će vam biti dobrodošla na početku ali s vremenom će vas početi gušiti i oduzimati vam vaše dragocjeno vrijeme koje ste nekad voljeli provoditi u samoći igrajući igrice, gledati televiziju ili čitati omiljene knjige.

Takve stvari se ne dešavaju svakome i tko god se nađe u sličnoj situaciji mora da odluči hoće lii nastaviti tim putem ili će se vratiti na onaj stari poznati put.

Vidjeti polupano jaje

Ako sanjate polupano jaje to je upozorenje da vam bi vam se vaši zahtjevi i djela mogli obiti o glavu ako ih nastavite sprovoditi u trenutnom tempu i intenzitetu.

Možda ste postali previše strogi prema nekome iz porodice zbog čega se ta osoba osjeća potišteno i tužno iako to možda i nije zaslužila. Moguće da ste nekoliko puta prenaglili sa osuđivanjem što je dovelo do konflikta između vas i neke osobe koja je bila meta vašeg suda.

Uskoro ćete biti primorani promijeniti vaš način djelovanja jer bi ste uskoro mogli ostati bez ikoga.

Nikome se takav način ponašanja ne čini primamljiv i zbog toga ćete morati postati solidarnija i mudrija osoba.

Pojesti mućak

Pojesti mućak u snovima simbolizira probleme u ljubavnoj vezi. Moguće da su konstantne svađe i nemir u vezi, u zadnje vrijeme, izazvali odsutnost između vas i partnera što je počelo izazivati ništa osim tuge i gubitak samopouzdanja.

Uskoro ćete shvatiti da ste predugo u vezi i da se previše volite da bi vam neka glupa svađa i bezvezni konflikt osjećaja razbio sve ono što ste vi i vaš partner godinama zajedno stvarali.

Samo zajedno možete jedno drugom zaliječiti ožiljke nastale u vatri svađa i ljubavnih okršaja.

Ispeći jaje na oko

Sanjati kako pečete jaje na oko znači da ćete dobiti novi poziv za posao. Možda ste već neko vrijeme nezaposleni pa ste se prijavljivali na svakakve oglase za posao jer su vam novčane zalihe pri kraju.

Ti oglasi će se isplatiti ubrzo što će vam omogućiti da ponovo stanete na noge i učvrstite svoju financijsku moć.

U slučaju da vam se novi posao ne svidi ne treba srljati sa odlukom o momentalnom napuštanju istog jer je jako bitno da ne donosite nagle odluke neko vrijeme.

Moguće da nije sve kako se čini na prvu.

Skuhati jaje u snu

Skuhati jaje u snovima implicira na vašu neodoljivu karizmu i junački karakter.

Vi ste jednostavna osoba sa jako kompliciranim ciljevima u životu. Gdje neko nogom, vi glavom. Zbog tih vaših osobina ste postali lokalna mješavina Kazanove i Gandija.

Ljubavi vam neće nedostajati u budućnosti što će iz vas iscrpiti svu energiju zbog čega ćete žuditi za jako dugim odmorom.

Biti će vam potrebno duži vremenski period da napunite baterije. Povedite računa o financijama.

Snovi o bijelom jajetu

Snovi o bijelom jajetu znače da će vam se neko ispričati putem pisma. Taj neko vam je u prošlosti naudio, a da vi toga i niste bili svjesni.

Istina će uskoro izaći na vidjelo jer će savjest i ljudskost ipak prevladati. Iako je prošlo dosta vremena, ta osoba će konačno skupiti snage i humanosti da vam putem pisma prizna na greške i namjere iz prošlosti koje su vam načinile mnogo poteškoća u bitnim situacijama.

Ovakvo saznanje će vas uzdrmati jer niste očekivali tako nešto od te osobe. Ispostaviti će se da je ta osoba ipak neko jako blizak iz vaše porodice.

Žuto jaje u snu

Sanjati žuto jaje znači da ste vi jedna od onih osoba koja se ne stidi nikakvog posla. Bilo da je riječ o čišćenju đubriva iz staja, metenje ulice, ribanje klozeta i slično.

Vama je bitno samo da je posao pošten i dostojan svakog čovjeka. Naučili ste od roditelja da je najbitniji onaj novac koji je pošteno zarađen što i jeste bila vaša zvijezda vodilja kroz čitav život.

Volite da čuvate teško zarađen novac i da se ne razbacujete previše što i nije slučaj sa vašim partnerom.

Njegov ili njen odnos prema novcu vam stvara tjeskobu i strah da ćete ostati bez istog ako se takvo ponašanje nastavi.

Pokušajte ga ili ju urazumiti jednim ozbiljnim razgovorom na kome ćete iznijeti sve vaše zahtjeve koje se tiču budućnosti vaše veze.

Farbati jaje

Farbati jaja u snovima znači da ćete steći velik broj neprijatelja uskoro. Vaša odluka će vas stajati ugleda i mnogih prijateljstava što će se ispostaviti kao veoma velik problem sa kojim se nećete moći sami nositi.

Biti ćete primorani potražiti pomoć od osoba za koje smatrate da im možete vjerovati. Ispostaviti će se da će i to biti jako težak posao jer su vaše prethodne odluke učinile da ste ostali sa veoma malim brojem osoba koje su vam voljne pomoći.

Put ka iskupljenju će biti jako trnovit i grub što će iz vas iscijediti i onaj zadnji atom snage.

Oporavak će biti dug. S vremenom će se neka stara prijateljstva obnoviti ali nikad neće dostići onaj nivo od ranije.

Sanjati kokošku na jajima

Ako sanjate kokošku na jajima to znači da ćete se ipak odlučiti na selidbu iz trenutnog mjesta u kome živite.

Razlog će vjerojatno biti novi posao iz snova za koji ste se mnogo trudili da ga dobijete. Na početku ćete biti nostalgični ali ćete se s vremenom adaptirati na novu sredinu i nove ljude sa kojima ćete pokušati ostvariti nova poznanstva i moguća prijateljstva.

Na početku novog posla ćete biti jako nesigurni jer će vas nekoliko dana ispunjavati treba i manjak samopouzdanja.

Misliti ćete kako ste ipak uzeli prevelik dio kolača sa kojim nećete moći da se izborite. S vremenom ćete savladati sve što vam posao baci na put što će se pokazati kao potpuno ispravna odluka koju ste donijeli.

Vidjeti izleglo pile

Gledati pile koje se izleglo u snu, znači da morate povesti računa o osobnoj higijeni.

Možda ste primijetili čudne i poprijeke poglede od vaših kolega, a usput i čuli nekakav trač o smradu u poslovnom okruženju. To se vjerojatno odnosilo na vas.

Svjesni ste i sami da ste u zadnje vrijeme do kasno ostajali na poslu i kad dođete kući, onakvi umorni, samo se srušite na krevet i zaspite kao top.

Iako ste jako predan i vrijedan radnik imate osjećaj da drugi to ne vide. Povesti ćete računa o higijeni i nećete se toliko umarati na poslu u budućnosti. Postaviti ćete sebe na prvo mjesto.

Kupovati jaja

Kupovati jaja u snovima označava problem sa zakonom. Moguće da ste pokušali podmititi službeno lice dok vam je htjelo napisati kaznu za prekršaj u saobraćaju.

Naletjeli ste na tvrd orah što ćete osjetiti na sudu i na bankovnom računu. To će vam biti životna lekcija da se pridržavate pravila i da ne nastupate mimo zakona.

Ovakvi snovi ali i slučajevi su rijetki i ne preporučuje se vozačima, koji su ih sanjali, da dva do tri dana učestvuju u saobraćaju ako žele izbjeći upravo ovakav sličan scenarij.

Pogoditi nekog jajetom

Ako ste sanjali da ste pogodili nekog sa jajetom to znači da ste postali ogorčeni i da osjećate zavist prema nekoj bliskoj osobi.

Moguće da je na ostavinskoj raspravi neko od vaše rodbine dobio dio za koji ste vi mislili da ćete biti određeni što je u vama ostavilo jako gorak i ljubomoran osjećaj.

Niste sigurni zašto je baš ta osoba dobila to sve jer ste po pravilu vi bili predodređeni za to.

Ovakvih nepoštenih i gorkih situacija će biti još mnogo u životu, a ovo će vam biti nešto kao jak dobar trening za sve što vam život sprema u budućnosti.

Sanjati žumanjak

Sanjati žumanjak u snovima označava istinsku bol koju neka osoba osjeća. Možda vam se najbolji prijatelj polako odriče nekih osobnih navika i stvari koje su mu ili joj stvarale zavist i opterećenje, a da vi toga i niste bili svjesni.

Moguće da je to jako dobro krio ili krila. Uvijek ste gajili neke sumnje ali ste mislili kako samo umišljate sve to. Sad kada ste svjesni toga učiniti ćete sve što je u vašoj moći da mu ili joj pomognete da to prebrodi na najlakši mogući način.

Također, žao će vam biti gledati tu osobu kroz šta sve prolazi što će iz vas izmamiti par suza.

Niste navikli na nju u takvom stanju jer je uvijek bila vaš oslonac kad god je vama bilo teško.

Sad je došlo vrijeme da joj se odužite na najbolji mogući način na koji umijete. Shvatiti ćete šta znači pravo prijateljstvo i šta znači imati pravog i iskrenog prijatelja u životu.