Kiša – Šta znači sanjati kišu

Kiša u snovima predstavlja motiv koji simboliše tugu, agoniju, usamljenost I slično, ali isto tako ukazuje na poneku srećnu okolnost i događaj. Često se povezuje sa vašim trenutnim raspoloženjem, pa tako da ukoliko prolazite nekakav težak period u životu vrlo je moguće da ćete usanjati kišu.

S obzirom da je voda u snovima simbol za emocije, kiša može da označava emocije koje ste potisnuli i ne dozvoljavate im da se ispolje. Ako su kapljice kiše bile snažne i guste, to može da ukazuje da će neke od tih emocija početi da izlaze na površinu. U slučaju da je kiša hladna, podsvijest vam daje do znanja da postajete ravnodušnija osoba kao i  da se vaše emocije hlade i postajete manje empatični. Kiša može označavati i očuvanje nečega, jer kao i u realnom životu, svi se radujemo suncu ali bez kišnih dana sve bi počelo da vene. Također, kiša ima simboliku pročišćenja i označava buđenje u nekom smislu. Ona se u snu smatra dvosmislenim simbolom. Pozitivnom stranom smatra se da ovakav san vas karakteriše kao emocionalno zrelu osobu koja zna da upravlja svojim emocijama i ne dopušta da emocije upravljaju vašim životom. Dok sa druge strane, ako primjetite da kiša postaje česta tema vaših snova, to nemojte gledati kao dobar znak, jer očito da postoji problem koji vam oduzima mnoštvo energije i počinje da vas mentalno iscrpljuje. Postoji nekoliko tumačenja zašto se sanja kiša. Tačno značenje ovisi o mnogim detaljima sna kao što su:

  • raspoloženje same osobe kada gleda kišu.
  • vrsta kiše.
  • količina kiše.
  • doba godine.

Ako interpretaciju ne možete s jasnoćom sami razumjeti, potrebno je samo da upotrijebite informacije iz teksta koji slijedi.

Više o snovima o kiši ćemo vam protumačiti u tekstu ispod.

Sanjati ledenu kišu

Ledena kiša se u snovima pojavljuje kao simbol rata, sukoba ili svađe sa bliskom osobom. Postoji mogućnost da uđete u svađu ili raspravu sa vašim partnerom, roditeljima, prijateljima. Ovaj oblik kiše u snu vam može poslužiti kao znak da u skorijem periodu obratite pažnju na negativne razgovore koje vodite I rasprave u koje se uplićete pa čak I manje nesuglasice mogu rezultirati prekidom nekih odnosa.

Sanjati kako gledate kišu kroz prozor

Gledanje kiše kroz prozor u snovima se povezuje sa osjećajem sigurnosti, radosti, ljubavi. U vašem životu slijedi period ispunjen dobrim vijestima pa možete očekivati da uđete u neku romantičnu vezu ili da upoznate osobu koja će vam postati jako dobar prijatelj. Ako ste imali problema sa zdravljem ili neko vama jako blizak, ovo je znak da slijedi pozitivan ishod i da će zdravstveno stanje biti dobro I stabilno. Posmatranje kiše kroz prozor simbolizuje mir i samim tim nema potrebe da strahujete od negativnih situacija. Pred vama je lijep I ugodan period.

Kisnuti na kiši

Biti vani tokom kiše ili kisnuti na kiši simbol je sreće, napretka, uspjeha. Ukoliko sanjate kako kisnete očekujte napredak na poslu, karijeri  ili čak novo radno mjesto. Ovakav san rijetko dolazi u snove i samim tim daje jasnu poruku da ukoliko želite promjenu sad je pravo vrijeme da krenete sa novim poslom ili počnete nekakav novi biznis. Kisnuti u snu predstavlja jaku poruku da prepreke i poteškoće u životu, u trenutnom periodu, bi mogle biti lako prebrodive I sa lakoćom bi ste mogli doći do željenog cilja.

Sanjati padanje kiše sa grmljavinom

Ako ste sanjali kišu kako pada praćenu grmljavinom, biće vam potrebno neko vrijeme za rješavanje problema koji dolaze. To znači da ukoliko ne krenete na vrijeme sa završavanjem obaveza i zadataka koji su vaša odgovornost, uslijediće period u kome nećete moći jasno donositi odluke i lako ćete izgubiti kompas, što će vam znatno otežati situaciju.

Sanjati da plešete na kiši

Ukoliko sanjate kako tokom kiše plešete to obično znači da vi osjećate veliko olakšanje jer ste nakon dužeg vremena odlučili prekinuti odnos u kojem niste više bili srećni i zadovoljni. To može da se odnosi na ljubavnu vezu, brak pa i dugogodišnje prijateljstvo. Ovakav tip snova ukazuje na to da ste jako dugo čekali da napravite ovakav korak i sada kada je to konačno iza vas osjećate se mnogo lakše i uživate u slobodi.

Plivati po kiši

Kada sanjate da bezbrižno plivate, a padanje kiše dodatno ispunjava vaš san, znači da ste okruženi lažnim prijateljima i nepovjerljivim osobama ali toga još niste svjesni. Možda vam se trenutno čini da možete svoje tajne podijeliti sa prijateljima koje smatrate iskrenim ali nemojte se zalijetati s tim.

Sanjati da se ljubite na kiši

Ljubljenje na kiši, kako u realnom životu tako i u snu, povezujemo sa romantikom. Ako ste potajno zaljubljeni u nekoga ili pak ne izražavate često svoju ljubav prema partneru tj. zadržavate osjećanja u sebi, sad je pravi trenutak da svoje emocije iznesete na vidjelo. Bez straha popričajte i otvoreno pokažite šta vam je na duši.Odgovor koji dobijete može biti samo bolji od onog koji očekujete.

Sanjati kišu novca

Novac, kao simbol materijalnog bogatstva, česta je pojava u našim snovima. Sanjati novac ima pozitivno i negativno tumačenje, što ovisi o detaljima sna. U većini slučajeva nismo ni sami svjesni ličnih kvaliteta i vrijednosti. Ako ste sanjali kišu novca, to bi vas moglo podsjetiti da više cijenite sebe, svoje sposobnosti i osobine koje posjedujete. Iako nam je iz spomenutog jasno da je sanjati kišu novaca u većini slučajeva pozitivno, njegova simbolika tumači se i iz negativnog aspekta. Ponekad kiša u obliku novca može biti i simbol pohlepe ili ljubomore na nečiji poslovni uspjeh ili bogatstvo.

Snovi o toploj kiši

Topla voda u snovima ima duhovnu i emotivnu dimenziju. Snažne emocije se rađaju u vašem umu, koje su opisane detaljima samog sna. Ovo je čest slučaj sa ljudima u penziji, koji žive ispunjen život dok rade, a kad se penzionišu napuštaju svoje redovne aktivnosti. San je čest i za samce i simboliše njihov život bez ljubavi i zadovoljstva u smislu vezanosti. San o kiši čije su kapi tople može takođe biti odraz želje za odlaskom na neku egzotičnu destinaciju.

Hodati po kiši

Sanjati da hodate po kiši ukazuje da se previše oslanjate na vanjske faktore pa čak i na druge osobe u rješavanju ili određivanju svojih odluka. To dodatno govori i o potrebi za većim samopouzdanjem i hrabrosti. Vaša podsvijest vam poručuje kako je došao trenutak da pokažete svoje samopouzdanje i da se prestanete prilagođavati, jer se prečesto čini kako sve što radite ovisi o vanjskom uticaju.

Sanjati da vas je zahvatio hladni kišni pljusak

Hladan pljusak simbolizuje vaš um, intelekt i stimulaciju osjetila. Vaši snovi vam na ovaj način pokušavaju pokazati kako na vaš život utiču emotivne i psihološke oluje. Posebno obratite pažnju na štetu koju ovakav pljusak čini, na taj način možete otkriti koja su područja vašeg života  „oštećena“ zbog sukoba koji divlja u vama. Dolazi li vam u snu kiša s leđa, znači da možete računati na nečiju pomoć i da ćete vjerovatno ostvariti značajan napredak u životu. No ako kiša pada ravno na vas, sprijeda i smeta vam, u tom slučaju simbolizuje prepreke. Dobro preispitajte šta vas to tačno zaustavlja u ostvarivanju vaših ciljeva?

Sanjati kišu po vedrom i sunčanom danu

Ukoliko sanjar primjeti kišu tokom sunčanog dana ona nagovještava kolaps svih nada, razočarenja i tuge. Važno je održati smirenost, a ne izgubiti srce. Povrijeđen vam je ponos i najvjerovatnije će u bliskoj budućnosti doći do pomirenja s osobom koja sebe smatra mnogo većom. Kako biste povećali svoje kapacitete za sreću, morate povećati samoosvještenost. Velika je šansa da imate gotovo sve što vam treba za sreću, a da mnogo toga ne cijenite. Nemojte dopustiti da vam okruženje govori šta vam je potrebno da bi ste bili srećni.

Vidjeti dugu tokom kiše

Vidjeti dugu u snu tokom kišnog dana predstavlja nadu, uspjeh i sreću u obliku novca, prestiža i slave. Ovakav san takođe simbolizuje most između vašeg zemaljskog utemeljenog u sebi i višeg – duhovnog. To se odnosi na radost i sreću koju pronalazite u sebi. Shodno tome, duga sa kišom podrazumijeva da su vaši problemi uskoro gotovi. Sve će izaći na dobro. Sve što je potrebno jeste da izdržite to sve.

Sanjati da ste na kiši ali niste pokisli

Biti na kiši, a kiša ne dolazi do vas je vrlo ozbiljno i simbolično značenje. Voda je simbol života, zar ne? S obzirom na to i kišu smatramo podjednako. Ovakvim snom možemo doći do zaključka da ste u fazi života u kojoj ste okruženi obavezama koje morate da obavite i izgubili ste doticaj sa stvarima koje ustvari volite da radite. Zatrpali ste sebe u obavezama bez da ostavite prostora u svakodnevici za hobi koji volite ili određenu aktivnost koja u vama budi pozitivu i radost.

Sanjati prljavu kišu

Ako ste sanjali zagađenu kišu, kapljice kiše su bile pune prljavštine i smeća onda biste trebali raditi na sebi i shvatiti šta vam smeta kod vas. Očito imate određen vid problema zbog kojeg ne živite život kako bi ste željeli. Sva ta prljavština i smeće koje vidite u snu nisu ništa drugo nego negativne misli koje trebate eliminisati iz svog života.

Sanjati crnu kišu

Kiša u snu vam se pojavljuje u crnom obliku? Ovakav san je jasan znak da obratite pažnju i pripremite se na eventualne probleme koji se iznenada i neočekivano mogu pojaviti u vašem životu. Lako mogu biti uzrok vašeg karaktera i načina kako se ophodite prema ljudima u vašem okruženju. Takodjer, snove kao što su ovi možemo gledati i sa drugog aspekta ukoliko ne vodite računa o vašem zdravlju, vaš mozak vam poručuje da nešto nije uredu.