Konj – Značenje i simbolika sna

Snovi o konjima važe za veoma uspješne i pozitivne događaje na koje će osoba koja ih sanja biti veoma ponosna i zbog čijih će ostvarenja biti jako srećna i zadovoljna. Ukoliko posjedujete konja ili ako ste vidjeli konja na javi sa kojim vam se desila nekakva potresna situacija, onda se ti snovi ne tumače jer je to najvjerovatnije posljedica tog događaja.

Vidjeti konja u snu

Vidjeti konja u snu ukazuje na vašu predanost nekom poslu ma koliko on bio težak. Nastojite da svaki svoj cilj uspješno dovedete do kraja. Niste navikli na poraze zbog čega se ne bojite ići u krajnost da bi ste riješili nekakav problem. Iako ste ranije bili jako plašljivi što se tiče izazova, uspjeli ste izgraditi karakter koji će vas s vremenom uzdići na nebesa.

Ne ispoljavajte svoje loše osjećaje pred osobama koje ste tek upoznali. Takvi momenti vam se mog odbiti o glavu. Najbolje je svoje probleme ostaviti za sebe i pokušati pronaći rješenje za iste. Na kraju krajeva, tu je uvijek na raspolaganju neko od rodbine, a od tih osoba je obično i najsigurnije potražiti savjete.

Sanjati da jašete konja

Ukoliko sanjate da vi jašete konja, to implicira da ćete, zbog svog stava i uspješnosti, postati uzor nekoj mlađoj osobi na poslu. Vaši uspjesi i odlučnost na poslu dolaze od vaše samokontrole i velikog samopouzdanja koje ste gradili godinama. Nekome ste zapeli za oko pa se morate potruditi da se pokazujete u najboljem svijetlu. Pokušajte ukazati toj osobi kako na najbolji način da se ostvari cilj i želja. Vaši savjeti će joj veoma dobro doći i pomoći će joj da ne skrene sa puta.

Svjesni ste vaše odgovornosti prema drugim osobama i radnim kolegama zbog čega ste jako ponosni na sebe jer ste uvijek imali želju da budete neko na koga će se drugi željeti ugledati.

Sanjati stado divljih konja

Ako sanjate stado divljih konja, to obično znači da vam se sprema nekakvo veoma prijatno iznenađenje od strane vaših radnih kolega. Moguće je da ste sami uspjeli riješiti nekakav problem u firmi pa vam se kolege žele odužiti na nekakav način. Iako ste skromna osoba ipak ste pomalo željni ovakvih događaja.

Ovakvi snovi često govore i o malom novčanom dobitku. Možda ćete dobiti i povišicu ili neku vrstu novčane stimulacije na poslu. Pokušajte taj novac da uložite u nešto od čega ćete imati nekakvu ličnu korist u budućnosti. Ako posjedujete privatan biznis od kog imate određenu novčanu dobit, možda je najbolje da uložite dobijeni kapital u to.

Snovi o bijelom konju

Sanjati bijelog konja označava vašu iskrenost i pažnju koju dajete drugim osobama. Nije vam bitno da li tu osobu poznajete cijeli život ili ste ju tek upoznali. Smatrate da sva živa bića na ovoj planeti zaslužuju korektan i ravnopravan odnos. Zbog takvog načina razmišljanja ćete uživati veliko poštovanje od strane drugih ljudi. Plemenitost i dobrota uvijek pronađu put ka svjetlosti. Samo je pitanje vremena kada će se to desiti.

Sanjati vašeg konja

Snovi u kojima sanjate vašeg konja simbolizuju vaš problem sa tjelesnom težinom i oni se tumače na dva načina, a to su:

  • Ako želite da smršate to znači da ćete se morati pripremiti na jako veliku i odgovornu obavezu. Možda će vas poslovođa zasuti obavezama na poslu, a za koje ćete dobiti jako malo vremena da ih riješite pa će vam to stvoriti neku vrstu nelagode i nervoze.
  • Ukoliko imate želju da se udebljate to implicira na vašu veliku potrebu za pažnjom. Kad god ste u nekom društvu pokušavate da budete u centru pažnju sviđalo se to drugima ili ne.

Snovi o tuđem konju

Ako sanjate snove u kojima vidite tuđeg konja, to znači da će vam se uskoro ostvariti neka dugo očekivana želja koja će vam ispuniti dan. Moguće je da će vam vaš emotivni partner pokloniti nekakav poklon za kojim ste žudjeli. Shvatićete da ste jako srećna osoba što ste ga ili ju upoznali što će omogućiti vašoj ljubavi da odskoči među zvijezde.

Snovi u kojima sanjate tuđeg konja se odražavaju na ličnost osobe koja ih sanja. I to u jako dobrom smislu.

Sanjati crnog konja

Snovi o crnom konju vam govore o ispravnosti vaših postupaka koje ste napravili nekada davno. Možda ste ušli u konflikt sa radnim kolegom iako za tim nije bilo potrebe. Moguće je da je uzrok svađe bila nekakva nebitna i mala stvar. Također je moguće da ste izazivali sudbinu tako što ste pokušali uraditi nešto za čim nije bilo potrebe i iako ste vi bili svjesni toga niste na kraju mogli smiriti vašu tvrdoglavost.

Sanjati ždrijebe

Ako sanjate ždrijebe moguće je da ćete slučajno otkriti nečiju jako veliku tajnu. Sticajem okolnosti ste se našli na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Ta osoba će biti svjesna vašeg saznanja što joj nimalo neće biti drago. Njen strah o tome će vam izazivati poteškoće i nemir. Iako vi niste osoba koja brblja o tako nečemu, bićete primorani da tu tajnu prenesete nekom vama veoma bliskom. Ta osoba od povjerenja će vam pomoći da završite sa tim problemom na najbezbolniji mogući način.

Vidjeti borbu dva konja

Ako u snu vidite dva konja koja se bore to znači da ste spremni suprotstaviti se osobi koja vas je ponižavala i sramotila u skorije vrijeme. Skupićete hrabrost i petlju da se zauzmete za sebe i odlučni ste u tome da ne dozvolite više iko da vas maltretira u životu. Preko glave vam je takvih situacija pa ćete biti primorani da to promijenite. To ne mora da znači da će doći do fizičkog obračuna nego da se takve stvari mogu riješiti i diplomatskim metodama.

Vidjeti trku konja

Ukoliko u snu gledate trku konja to znači da bi ste trebali omogućiti sebi nekakav odmor od svakodnevnih obaveza i poslova. Već dugo osjećate umor mada niste nikako uspijevali da pronađete vremena za relaksaciju. Par dana godišnjeg odmora, bez ikakvih obaveza, vam može „resetovati“ um i olakšati daljnju funkcionalnost u životu. Obezbijedite si s vremena na vrijeme tako nešto jer bi ste mogli u suprotnom „sagorjeti“.

Sanjati kako hranite konja

Sanjati da hranite konja znači da ćete ubrzo shvatiti da i trebate biti zadovoljni s onim što trenutno imate. Ne budite pohlepni i pokušajte biti svjesniji osoba oko vas koje si ne mogu priuštiti sve što i vi i uvidjećete da nije sve tako crno kao što mislite. Ukoliko imate pogodnosti u vidu hrane, kupanja, vode i struje u svakodnevnici, onda ste vi jedna od srećnijih i bogatijih osoba na ovoj planeti.

Sanjati konja bez repa

Ako sanjate konja bez repa, takvi snovi simbolizuju da ćete u narednom periodu izgubiti nešto veoma bitno u vašem životu. Moguće je da će vas partner ili partnerka napustiti zbog nekog neobjašnjivog razloga pa ćete morati neko vrijeme da se privikavate na samotnjački život. Možda ćete čak biti i meta lopova koji će vam otuđiti nešto materijalno do čega vam je bilo nezamislivo mnogo stalo.

Sanjati konja koji trči prema vama

Ako u snu vidite konja koji trči prema vama to znači da vas očekuje veoma velik novčani dobitak. Smislite najbolji način kako da taj dobitak uvećate. Ako imate nekog od rodbine da se bavi finansijskim poslovima možda bi onda najpametnije bilo da od te osobe potražite savjet za daljnja ulaganja, ukoliko je to moguće.

Snovi u kojima konj trči prema vama omogućavaju osobi koja ih sanja da bolje i kvalitetnije ispita svoje finansijsko stanje.

Sanjati konja koji bježi od vas

Ako sanjate konja koji bježi od vas to znači da bi ste se mogli pripremiti za velik novčani gubitak. Moguće je da ste strastven kockar što će vam u skorijoj budućnosti donijeti samo gubitke i loše prilike. Možda ćete uložiti novac u neku osobu za koju ćete biti sigurni da ima ogroman potencijal ali će vas to skupo koštati. Odlučićete da ne vjerujete stvarima onakvima kakve čine na prvi pogled. To će vam biti jako skupa životna lekcija.

Snovi o tužnom konju

Ako sanjate snove o tužnom konju to implicira na vašu zavist prema nekoj osobi. Moguće je da ste ljubomorni na njen ili njegov uspjeh pa o tome razmišljate konstantno. Moguće je čak da gajite zavist i prema svom ljubavnom partneru što će vam samo otežati odnos sa njim ili njom i zbog čega lako može doći do raskida. Trebate početi razmišljati realnije i pozitivnije. Pokušajte zadati sebi cilj koji ćete smatrati okidačem za dalji uspjeh.

Vidjeti konja kako spava

Ukoliko u snu gledate konja koji spava moguće je da je konačno došlo vrijeme da se aktivirate u sportskom smislu. Možda bi ste trebali pronaći sport ili sličnu aktivnost kojom ćete ojačati i izvajati vaše tijelo. Ne dozvolite da vas vaš stomačić, koji ste počeli dobijati zbog prevelikog izležavanja i lijenosti, dovede u situaciju da se sramite svog izgleda. Takve stvari mogu mnogo uticati na gubitak samopouzdanja i na gomilanje tužnih emocija.

Vidjeti konja koji skače

Vidjeti konja koji skače u snovima označava nadolazeću „turbulenciju“ u vašem poslovnom životu. Pripremite se na jako lošu kritiku i na jako loše iskustvo od strane kolega sa posla. Možda ćete napraviti nekakvu banalnu grešku koja će vas mnogo koštati. Također je moguće da ćete se posvađati sa emotivnim partnerom zbog čega ćete se udaljiti jedno od drugog.