Lopov – Značenje i simbolika sna

Sanjali ste lopova? Probudili ste se znatiželjni i imate želju za objašnjenjem šta vam takav san donosi? Usnuti lopova u većini slučajeva nije ugodan san, jer kao i u realnom životu, niko nema želju da se susretne sa lopovom. Oni izazivaju u nama strah, tenziju, nesigurnost. To je sasvim prirodna reakcija svakog čovjeka na pomisao o lopovima. U snovima nam pak stvaraju košmar. Međutim, od davnina nam je poznato da svaki san nosi svoju posebnu simboliku. Budemo li gledali iz tog ugla biće nam mnogo jasnije da san o lopovu predstavlja i razna druga značenja koja mogu biti i izuzetno pozitivna, pa nemojte odmah gledati na ovakav san samo kao nešto negativno jer za razliku od jave lopovi u snovima mogu donijeti i poneku pozitivnu informaciju. Pa da počnemo…

Lopov je simbol za nesreću, gubitak, siromaštvo ali i bogatstvo (zavisno o detaljima sna), ljubav, bolest, snalažljivost, agresivnost. Da bi s jasnoćom i preciznošću došli do same suštine u značenju moramo zaroniti u dubinu vašeg sna. Neophodno je da se sjetite što je više moguće samih detalja sna, koje se možda vama čine manje bitnim, ali vjerujte kada je tumačenje snova u pitanju svaki detalj je od izrazite važnosti.

U nastavku teksta možete pronaći detaljnu analizu…

 

Vidjeti lopova da krade

Ukoliko u snu jasno vidite lopova u krađi, ovakav san tumačimo kao simbol da u skorije vrijeme postoji šansa za određenim gubitkom. Naravno, ne samo u novčanom smislu. Gubitak može biti vezan i za gubitak vaših ličnih stvari. Tako da nemojte biti iznenađeni ako u narednom periodu shvatite da su vam nestali ključevi od auta, kuće itd. Bez sumnje možemo dodati i gubitak novčanika kao i telefona i ostalih stvari koje koristite svakodnevno i koje imaju važan značaj u vašem životu. Savjetuje vam se da vodite brigu o ovim stvarima u idućih par dana.

Sanjati lopova sa pištoljem

Lopov kojeg sanjate sa sobom ima vatreno oružje, tačnije pištolj. Simbol ove vrste sna vam govori da ćete u skorije vrijeme biti prinuđeni na prisilno odricanje. Mimo svoje volje, moraćete se odreći nekih bitnih stvari ili planova. To može da se odnosi na otkazivanje putovanja ukoliko ste imali u planu da idete na put, jer ovakav san ukazuje na neočekivane smetnje koje mogu da vas spriječe u vašim planovima. Pored toga, možete se naći u situaciji gdje ćete morati izabrati između dvije velike životne prilike koje će biti izrazito teške za odlučiti. S obzirom na to, koju god odluku izabrali, imaćete osjećaj gubitka zbog te druge prilike koju ste izgubili birajući ovu suprotnu.

Sanjati lopova u vašem domu

Ako vam se u snu pojavljuje lopov koji se pri tome nalazi u vašem domu, ovakav prikaz sna simbolizuje porodični konflikt koji je nastao zbog materijalne otuđenosti. U slučaju da sa vašom porodicom dođete na temu razgovora koja je vezana za porodično naslijeđe, velike su šanse da dođe do nekog vida krađe. Da li će neko pokušati da se dočepa vašeg dijela ili ćete čak vi biti u poziciji u kojoj pokušavate oteti nečiji dio. Ko god to bio, prouzrokovaće nesklad u porodici.

Sanjati pljačku banke

Simbolika sna u kome svjedočite pljačkanju banke je ta da ste u prethodnom periodu vjerovatno imali financijskih problema. Ne uzimajući u obzir vaše regularne novčane izdatke pojavljuju vam se neočekivani računi koje morate da izmirite. Ovakva vrsta troškova povezana je sa neizmirenim dugovima iz prošlosti koji su došli na naplatu i više nije moguće da ih „gurate pod tepih“ i zaboravite na njih. Ovakve situacije u vama izazivaju veliku zabrinutost tako da je sasvim normalno da vas takav problem prati i dok spavate i da se prikaže u ovakvom obliku sna.

Sanjati više lopova

San u kome se pojavljuje grupa lopova jasan je simbol da se trenutno nalazite okruženi određenom skupinom ljudi koja nema najbolje namjere sa vama. Lopovi kako u javi tako i snu skoro pa nikad nemaju dobronamjeran stav pa obratite pažnju na ljude oko sebe. Nije isključeno da se ovakav san prenese i na ljubavnu situaciju u kojoj se nalazite. Tako da očekujte da se desi momenat u kome vas vaša osoba ili partner stavi na distancu i za promjenu počne da provodi više vremena sa drugim ljudima iako to do sad nije bio slučaj.

Lopov od vas traži pomoć

U snu se nalazite u situaciji u kojoj lopov traži pomoć od vas? Simbolika ovog sna nam govori to da u narednom periodu očekujete priliku za poboljšanje vaše financijske situacije. Nemojte se iznenaditi ako vam šef dođe sa prijedlogom da unaprijedite svoju poziciju na poslu. Moglo bi da zvuči primamljivo ali postoji šansa da se od vas bude tražilo da sudjelujete u nekim skrivenim radnjama. To ne mora nužno da znači nešto ilegalno i protiv zakona. Ali ukoliko prihvatite ponudu očekujte zasigurno financijski napredak.

Sanjati kako trčite za lopovom

Ako sanjate kako pokušavate da uhvatite lopova, tačnije trčite za njim i želite da ga sustignete, simbolika se veže za ljubavni dio vašeg života. Ukoliko ste slobodni u vama će se probuditi želja da krenete u nove ljubavne avanture. Doći će trenutak kada poželite imati pored sebe blisku osobu i isplivaće romantična strana vas koju možda do sada niste imali priliku upoznati. Budete li se vodili tim osjećajima vi ćete htjeti da u što kraćem vremenskom roku upoznate osobu sa kojom se možete upustiti u ljubavni odnos. No, ne forsirajte ništa, a naročito ljubav.

Lopov vam krade automobil

San u kome vam lopov krade automobil smatra se znakom koji upozorava na neposredne zdravstvene probleme. Ovakav san povezujemo sa događajima koji mogu prouzrokovati nezgode ili povrede, samim tim i zdravstveno stanje vam može biti ugroženo. U ovom slučaju isključene su bolesti i radi se konkretno o nezgodama koje mogu da se dogode svaki dan. Ovo je vrlo bitno da se naglasi i da skrenete veću pozornost tokom saobraćaja. Iako niste vozač, u narednom periodu posvetite pažnju kada sudjelujete u prometu.

Sanjati da ste vi lopov

Ukoliko se u snu vi pojavljujete u ulozi lopova simbol ovog sna predstavlja da žudite za adrenalinom u realnom životu. Vjerovatno ste siti svakodnevice i potrebna vam je određena doza adrenalina da biste se osjećali živi. Naravno ovakav san ne interpretira da trebate početi sa ilegalnim radnjama ali svakako vam poručuje da unesete u svoj život malo akcije koje će vam ubrzati puls.

Sanjati da vam je član porodice lopov

Ako u snu vidite vašeg člana porodice u krađi, bio to brat, sestra neko od roditelja ili pak vaš partner, nema potrebe za strahom da ovakav vid sna donosi nesreću. Čak šta više, u idućih nekoliko dana pripremite se da primite vijest koja će imati pozitivan uticaj na vas i vašu porodicu. Možete očekivati da neko od porodice dođe sa prijedlogom da započnete porodični biznis. Također, postoji mogućnost da otputujete zajedno sa njima. U svakom slučaju ovakav san označava zbližavanje porodice.

Lopov vam je ukrao kućnog ljubimca

Kućni ljubimci u snu simbolišu ljubav, sreću, odanost. S obzirom na to kada vidimo da nam neko oduzima i krade naše ljubimce, često su to psi ili mačke, obuhvati nas osjećaj ljutnje, nemira. Te osjećaje objašnjavamo činjenicom da mi sebe smatramo njihovim čuvarima iako su ustvari oni ti koji nas čuvaju i kraj kojih se mi osjećamo sigurnijim. Suštinski simbol sna je da naredni period donosi na vidjelo koliko vam vaši ljubimci doprinose u svakodnevnom životu i u vama će se probuditi želja da im uzvratite svu ljubav koju oni vama daju iz dana u dan.

Sanjati lopova sa maskom

Ako ste sanjali lopova sa maskom i ne možete da vidite ko je osoba ispod maske  onda je to znak da treba da budete malo oprezniji u budućem periodu. Savjet vam je da se ne upuštate u nekakve rizične poslove što bi moglo rezultirati da dosta toga izgubite. Nećete imati jasnu viziju da li je to ispravno ili ne pa bolje sačekajte i razmotrite sve do najsitnijeg detalja. Uvijek je bolje da dobro razmislite prije nego što nešto uradite ili kažete, a naročito u periodu koji slijedi.

Sanjati lopova u dvorištu vaše kuće

Ovakav san shvatite kao upozorenje. Lopov koji se nalazi u dvorištu vaše kuće tokom sna simbolizuje da u stvarnosti nešto ugrožava vaše granice. Preplaviće vas osjećaj nemoći. Kao da vas okolnosti u kojima se budete našli ograničavaju i nedopuštaju vam da iznesete jasno vaše stavove i shvatanja. Niko ne bi trebao da vas sputava u tome da se izjašnjavate onako kako vi to odlučite. Kuća u snovima simbolizuje vas. U kući se osjećate najugodnije i najopuštenije. Tako da ukoliko dopustite da okruženje spolja diktira vašim stavovima ugrozićete vaše samopouzdanje i sigurnost u sebe.

Lopov ukradene stvari ostavlja vama u kući

Ne sudjelujete u krađi, a pritom ukradene stvari se ipak nalaze u vašoj kući? Tokom sna vidite da lopov ne krade u vašoj kući, nego čak šta više, vama ostavlja dragocjene stvari. San će vam se možda činiti konfuzno ali ima svoje značenje. Simbolika sna je da ste u posljednje vrijeme dobili priznanje ili pohvalu za nešto za šta niste u potpunosti bili zaslužni. Mala doza grižnje savjesti vam dolazi i u snu i projektuje se na ovaj način.