Mačka – Snovi i simbolika mačaka u snovima

Sanjati  vašu mačku

Ukoliko sanjate vašu mačku to obično znači da ćete ubrzo da stanete na „ludi kamen“. Moguće je da ste se napokon odlučili na taj suludi korak i da ste svjesni obaveza i odgovornosti koji isti nosi. Sticajem okolnosti i vaš partner isto tako misli, što vam mnogo toga olakšava.

U zadnje vrijeme ste mnogo opušteni i sve slikovito opisujete iako vas brinu veliki problemi do kojih mislite da drugima nije stalo. Pokušajte popričati sa svojim partnerom, možda se kod njega ili nje krije odgovor na vaše probleme.

Sanjati mačku kako prelazi cestu

Ako sanjate mačku koja prelazi cestu to obično znači da bi ste mogli unaprijediti svoje vrline i dobre navike. Moguće je da su vam se kursevi i vježbe koje ste pohađali isplatili ili će se isplatiti. Razmišljate drugačije od svih i sve vam se čini kao riješivo. Ne prezate od izazova i na sve ste spremni.

Snovi o mački koja prelazi cestu obično ukazuju na to da ste postali svjesniji sopstvenih mogućnosti i da ste prešli preko nekih loših iskustava koja su vam se desila nekad davno.

Sanjati crnu mačku

Snovi o crnim mačkama su obično donosioci loših vijesti. Morate postati svjesniji stvari koje se dešavaju oko vas u poslovnom okruženju. Uvijek prekontrolišite dva puta nešto što uradite na poslu jer je lako moguće da će vas greška stajati posla.

Sticajem okolnosti ćete biti primorani da odložite planirani godišnji odmor iz nekih ličnih razloga. Snovi o crnim mačkama se ne tumače ako ste u toku dana ili u skorije vrijeme vidjeli jednu u stvarnom životu jer je onda lako moguće da vam se ta situacija urezala u pamćenje jer zbog vaših velikih sujevjerja.

Sanjati bijelu mačku

Ukoliko ste sanjali bijelu mačku to obično znači da ste veoma blizu nekog velikog otkrića u porodici. Mogućnosti da će to otkriće biti jako potresno su veoma velike. Možda ćete na porodičnom ručku ili izletu saznati da ste usvojeni ili da vam je neko od rodbine ljubitelj istog pola. O toj osobi ste mnogo puta spekulisali sa ostalom rodbinom ali nikad niste bili načisto da li je to istina ili ne. Možda ćete sad moći potvrditi vaše sumnje.

Snovi o čoporu mačaka

Ako sanjate čopor mačaka to ukazuje na nepredviđen novčani trošak koji će vas uzdrmati. Obično su to nekakve velike novčane kazne koje ćete dobiti zbog vašeg nemara i bezbrižnosti. To će vam biti opomena da za u buduće i razlog da počnete drugačije razmišljati o ljudima i stvarima oko vas jer ste sve smatrali olako i uzimali zdravo za gotovo.

Do sad ste sitnice smatrali nebitnim, ali će vas nužda natjerati da promijenite svoje razmišljanje i da već jednom odrastete. Vaši prijatelji već polako počinju mijenjati mišljenje o vama i da se postepeno udaljavaju od vas. Ne dozvolite da steknete osjećaj da ste sami na ovom svijetu.

Sanjati mačku koja mjauče

Snovi o mački koja mjauče ukazuje na to da ćete vi biti razlog zbog kojeg će se vaše kolege posvađati na poslu između sebe. Moguće je da ste jako popularna osoba u vašem radnom okruženju ili ste vršilac neke velike funkcije u firmi pa vam se svi žele dodvoravati i ugađati zbog čega će izbiti konflikt.

Ovakva atmosfera na poslu je često kontraproduktivna i poželjećete da do tog nikad nije ni došlo. Lako ćete smiriti situaciju ali će šteta već biti učinjena i biće potrebno dugo vremena da se firma oporavi i da krene starom, stabilnom putanjom.

Snovi o mrtvoj mački

Značenje snova o mrtvoj mački zavise od lokacije na kojoj ste sanjali istu. Ako ste sanjali mrtvu mačku na nekoj od ovih lokacija onda je značenje sljedeće:

  • Sanjati mrtvu mačku na autoputu ukazuje na to da vam se ne sviđa ponašanje jednog od vaših radnih kolega tj. njegov ili njen odnos prema drugim kolegama. Smatrate da je takvo ponašanje loše za firmin kredibilitet i za moral radnika koji su zaposleni u istoj.
  • Sanjati mrtvu mačku u dvorištu zgrade ili kuće znači da ćete pokušati stupiti u kontakt sa nekom od bivših ljubavi iz prošlosti. Možda čak i iz školskih dana.
  • Sanjati mrtvu mačku u kući ili stanu znači da ćete imati iznenađujuće velik novčani trošak koji ste na kraju i očekivali ali ste samo odlagali neizbježno.
  • Sanjati mrtvu mačku na livadi ukazuje na to da ćete postaviti sebi nekakav dugoročan plan za koji smatrate da će vam u daljoj budućnosti donijeti veliku novčanu zaradu. To su obično ulaganja u neke start-up kompanije ili oročenje novca u bankama na duži vremenski period.
  • Sanjati mrtvu mačku na pješačkom prijelazu znači da ste došli pred životnu raskrsnicu. Moraćete da odlučite o nečemu što će vam preokrenuti život za sto osamdeset stepeni. Na vama je da ta odluka bude savršena i uspješna.

Sanjati mačku na drvetu

Snovi o mački na drvetu označavaju vaše bezuspješne pokušaje da se svidite nekoj osobi suprotnog pola za koju već duže vrijeme gajite osjećaje. Sigurni ste da vam je svaki put kada ste pokušali da joj se svidite, bilo potrebno jako malo da uspijete. Iako su vam ego i samopouzdanje uzdrmani, smatrate da imate još dosta šansi za uspjehom.

Imali ste mnogo simpatija i svjesni ste da ste i vi bili mnogima simpatija. Zapitaćete se da li su to propuštene prilike iz kojih se mogla roditi velika ljubav ili je to bila samo prolazna faza i pravu ljubav tek treba očekivati.

Snovi o mački koja juri miša

Ukoliko sanjate mačku koja juri miša to znači da ćete ponovo biti razočaranim rezultatom lokalnih izbora. Iako ste izgubili svu nadu, što se tiče političke scene, zbog tog ne želite da vjerujete da će i sad biti bolje. Pun vam je kofer laži i praznih obećanja i lažne demokratije.

Moguće je da ćete biti primorani u skorijoj budućnosti da ponudite pomoć nekoj osobi do koje vam je jako stalo. Ta vaša pomoć će pokazati drugima oko vas da je nesebičnost i ljudskost generalno, jako ugodna i pozitivna vrlina.

Sanjati mačku kako prede

Simbolika snova o mački koja prede je ta da se niste pokajali za nešto što ste učinili, a za šta su vam drugi govorili da je nepotrebno i previše opasno u smislu finansijskog gubitka i poslovne sigurnosti. Vrijeme će pokazati rezultate, a vi se sigurni u svoju odluku jer ste proučili i ispitali ishod iste.

Doći će vrijeme kada ćete se morati udružiti sa osobom koja vam konstantno stvara problem i tjeskobu na poslu, kako biste riješili neku jako delikatnu situaciju za firmu u kojoj ste zaposleni.

Sanjati mačku i psa

Snovi u kojima se u isto vrijeme nalaze mačka i pas imaju dva značenja. A to su:

  • Ako sanjate da su mačka i pas neprijateljski nastrojeni jedno prema drugom onda očekujte da ćete se posvađati sa nekim od jako bliskih prijatelja. U toj svađi je lako moguće da će doći do prekida prijateljstva i stvaranja velike mržnje između vas.
  • Ako sanjate da su mačka i par prijateljski nastrojeni jedno prema drugom, to znači da će vam u ljubavnom životu „cvjetati ruže“. Vaš partner će biti veoma srećan zbog nekih vaših odluka.

Sanjati da vam je neko poklonio mačku

Ukoliko sanjate da vam je neko poklonio mačku to znači da vam jedna osoba u stvarnom životu svakodnevno nudi lojalnost, ljubav i sreću. Moguće da vam je emotivni partner jako požrtvovana i iskrena osoba sa gore navedenim vrlinama. Vaša ljubav je jako emotivna i neiskvarena. Takva ljubav se mjeri u beskonačnosti. Na vama je da tu istu ljubav njegujete i održavate čistom kako bi potrajala što duže.

Ovakvi snovi u kojima vam neko poklanja mačku su skoro uvijek ljubavnog karaktera. Osobe koje su ostvarile ovakvu ljubav su veliki srećnici jer je ona rijetka pojava i jako teško ju je pronaći. Svi žude za tim intenzitetom ali to možete ostvariti samo ako pronađete onog ili onu „pravu ili pravog“.

Snovi malim mačićima

Ako sanjate snove u kojima se nalaze mali mačići to znači će vam neko dati jako interesantnu i fascinantnu ponudu. Moguće je da ćete stupiti u kontakt sa nekom drugom firmom koja će vam ponuditi jako dobru radnu poziciju i ujedno s tim jako veliku platu i finansijsku stimulaciju.

Ako ste u dugoj ljubavnoj vezi sa vašim trenutnim partnerom, lako je moguće da će vas obradovati jako lijepa vijest o proširenju porodice. Ta vijest će vas udariti kao grom iz vedra neba ali ćete s vremenom prihvatiti činjenicu da ćete postati roditelji zbog čega će vam se prioriteti promijeniti.

Sanjati slijepu mačku

Sanjati slijepu mačku implicira na to da vam se pred očima odigrava nešto što ne želite da prihvatite i da priznate sebi. Moguće je da ćete uhvatiti partnera u preljubi što će vam izazvati jako velik emotivan šok. Razmišljati ćete dugo da li da mu ili joj oprostite jer ste sigurni da se i vaš partner iskreno kaje zbog učinjenog. Uslijediće dug period nevjerice i nesigurnosti u druge ljude. Nisu svi ljudi isti.

Sanjati mačku na krovu

Ukoliko sanjate mačku na krovu to implicira da ćete voditi jako neugodan razgovor sa vašim trenutnim šefom na poslu. Moguće je da ćete napraviti kardinalnu grešku u poslu koja će napraviti povelik novčani gubitak firmi. Ko radi taj i griješi ali opreznosti i skoncentrisanosti nikad dosta.

Pokušavati ćete emotivno doprijeti do prijatelja ili prijateljice o kojoj mislite po čitav dan. Svaki vaš korak vam se čini nesiguran. Pokušajte ići malim ali sigurnim koracima.