Menstruacija – Značenje i opis snova

Mnogo stereotipa je povezano za žensku menstruaciju od lošeg ponašanja, velikih bolova do naglih promjena raspoloženja. Iskreno mnogi od tih stereotipa jesu isprani ali isto tako ima i onih bezveznih, izmišljenih. Snovi o menstruaciji su česti kod žena ali nije čudno ni za muškarca da ih sanja. Iako rijetki, kod muškaraca se može desiti da se u snovima menstruacija prikaže kao obilno krvarenje praćeno strahom.

Ukoliko je sanjar osoba ženskog pola i trenutno kod sebe ima menstruaciju onda se ovakvi snovi ne tumače jer su obično plod upravo tog dešavanja. Ukratko, ovakvi snovi se tumače samo ako nisu „oni dani“ u mjesecu.

U nastavku teksta ćemo vam pojasniti značenja u vezi najčešće sanjanih snova vezanih za menstruaciju.

Sanjati menstruaciju

Snovi o menstruaciji označavaju upozorenje da vam se neko pokušava uplesti u vezu sa partnerom. Ne prikazujte se u javnosti kao neodgovorna i slaba osoba jer ćete tako samo još više privući „hijene“ koje će vam praviti probleme. Upravo jedan od tih problema jeste osoba sa strane koja će pokušati da vam poljulja odnos sa partnerom. Vjerovatno ste napravili nekakvu glupost na javnom mjestu koja je odjeknula kao bomba na društvenim mrežama ili drugim sredstvima komunikacije. Zbog toga ste se, u očima drugih, prikazali kao lak plijen što će imati emotivne posljedice po vas i vašeg partnera.

Izborite se sa svojim demonima jer bi ste u suprotnom mogli pokleknuti pred njihovim magijama i postati rob navika i beskonačnih obaveza koje će vam stvarati stres i ljutnju. Ta ljutnja će biti usmjerena na samog ili samu sebe.

Kasni vam menstruacija

Ako sanjate da vam menstruacija kasni tada se spremite na neugodno iznenađenje koje će vam prirediti jako bliska i neočekivana osoba. Previše ste vjerovali i odavali svoje najiskrenije i najdublje osjećaje što će se pokazati kao ogromna greška. Naime, taj neko će iskoristiti sve to što ste mu ili joj otkrili tako što će vas nekako ucijeniti. Strah i nesigurnost koju ćete osjećati dok se ta tortura ne završi će vas mnogo izmoriti. Biće vam potrebno jako dugo vremena da se oporavite i da ponovo postignete djelić samopouzdanja koje ste imali prije ovoga svega.

Više nikad nećete moći vjerovati drugim ljudima zbog svega što vam se desilo. Uvijek će postojati ta neka mala doza nesigurnosti i nevjerice da će vas ta osoba iznevjeriti i izdati pa ćete ponovo biti primorani da proživljavate sve ispočetka.

Sanjati da je neko dobio menstruaciju

Ako sanjate da je neko dobio menstruaciju to ukazuje da ćete od neke osobe dobiti dugoočekivani eksplicitni odgovor zbog koga ćete se dobro zamisliti. Moguće je da će vam neko dojaviti rezultat neke utakmice što će vas nagnati na razmišljanje o sumi koju ćete da uplatite u kladionici, ako ste kockar. Također, velika je vjerovatnoća da ćete biti duboko iznenađeni sa vijestima koje će vam reći vaš emotivni partner. Naime, dugogodišnja veza i nemjerljiva količina ljubavi koju šaljete jedno ka drugom će ubrzo prekoračiti na slijedeći prag, a to je brak.

Iznenađenje će biti intenzivno i nećete moći sakriti osjećaje koji će iz vas izlaziti u oblicima suza radosnica i smijeha ispunjenog srećom i blagostanjem. Biće vam drago jer ste pronašli sa vašim partnerom suštinu ljubavi o kojoj mnogi samo mogu sanjati. Osjećate se posebno i ispunjeno.

Sanjati da vam je menstruacija uranila

Sanjati da vam je uranila menstruacija implicira na davno zaboravljeni predmet koji ćete sasvim slučajno pronaći. Taj predmet je nešto iz vašeg djetinjstva za šta ste bili jako vezani ali ste ga igrom slučaja nekako izgubili. Ponovni susret sa tim će vas na prvu ostaviti bez riječi i u čudu ali ćete polako početi osjećati kako vam se tijelo ispunjava srećom i nećete moći kontrolisati smijeh i radost. Nećete moći vjerovati da vam je to bilo pred nosom sve ove godine, ali ćete ipak odlučiti da se ne opterećujete sa tim previše. Šta je bilo, bilo je.

Dobro se preispitajte da li je ono nešto za čim žalite i patite iz prošlosti vrijedno vaše budućnosti. Mnogo je važno da se pojedinci fokusiraju na razvoj i implementaciju korisnih osobina koje će im pomoći u borbi sa problemima i nedaćama sa kojima će se susretati dok budu koračali kroz život.

Sanjati da ste dobili menstruaciju u trudnoći

Snovi u kojima sanjate da ste dobili menstruaciju, a trudni ste znače da ste ponovo postali nezadovoljni vašim fizičkim izgledom. Uporno sami sebi oduzimate samopouzdanje tako što ste konstantno kritički nastrojeni ka sebi. Nikada niste zadovoljni rezultatima svoga rada i zbog toga ste sve više depresivniji i tužniji. Imate osjećaj da nećete moći još dugo da se borite sa tim.

Jeste li se ikad zapitali da li ste pretjerali? Riješenje je pretežno uvijek tu pred nosom. Možda bi trebali samo povesti računa o ishrani i ne pretjerivati sa prejedanjem ili unošenje previše slatkog u organizam. Ishrana je sve. Džaba vam i od intenzivnih treninga ako se ne pridržavate preporučenih unosa proteina, masti i ugljenih hidrata.

Dobiti menstruaciju tokom seksa

Dobiti menstruaciju tokom seksualnog odnosa u snovima simboliše vaš ljubavni život u ne tako sjajnom svjetlu. Mnogo puta ste podbacili dok ste vodili ljubav sa nekom osobom što vam je uveliko smanjilo samopouzdanje. Iako su to neke stvari koje se dešavaju svima, vi se i dalje osjećate kao da su se dešavale samo vama i nikome više. Pokušajte razgovarati sa vašim partnerom o tom problemu i ako je iole svjesna ili svjestan, pronaći će riječi koje će vam otvoriti oči i promijeniti sliku i razmišljanje o tome.

Iako vam se sve čini kako je protiv vas, morate ostati hladne glave i naučiti se izboriti sa problemima da bi ste u budućnosti mogli lakše i sigurnije riješavati stvari koje vas muče. Svi učimo na svojim greškama ma koliko one bile velike ili male. Sve se svodi na isto, a to je podigni se i pokušaj ponovo.

Partneru kasni menstruacija

Sanjati kako vašem partneru kasni menstruacija se dijeli na četiri zasebna značenja koja ćemo vam opisati u nastavku teksta:

  • ako vam je partner u vezi djevojka to znači da ćete nesvjesno učiniti nešto na šta ćete se u budućnosti sjećati sa smijehom i suzama u očima. Skrenite pažnju na ishranu jer vam je višak kilograma u ovom periodu nepotreban,
  • ako vam je partner u vezi muškarac to implicira na novčani dobitak za koji ćete se morati mnogo potruditi. Krišom ćete trošiti taj novac jer ćete misliti kako ste ga samo vi zaslužili i niko više,
  • ako vam je partner u braku žena to znači da bi ste mogli biti žrtva neke smicalice koju će vam prirediti neko iz porodice. Najvjerovatnije neko od mlađih osoba koja se smatra nestašnom i hiperaktivnom,
  • ako vam je partner u braku muž top znači da ćete uskoro odlučiti da je vrijeme otići na odmor na more. Dugo niste bili nigdje i smatrate da ste ga itekako zaslužili što će se ispostaviti kao ispravna odluka.

Sestri kasni menstruacija

Ako u snovima sestri kasni menstruacija to znači da se previše oslanjate na predrasude i da su vas one počele kontrolisati. Iako ste svjesni na koliko nisku granu ste pali, i dalje ne pokušavate okrenuti ploču nego tonete sve dublje i dublje. Morate se trgnuti i pokušati promijeniti takav način razmišljanja jer zbog njega samo tapkate u mjestu. Ništa vam se ne čini zanimljivo. Svaki vaš nastup na javi je ispunjen nesigurnim postupcima.

Ojačati nije lak posao ali isto tako nije ni nemoguć. Sve što treba jeste pokazati zube problemima i onim stvarima koje vas konstantno unazađuju i muče.

Sanjati menstruaciju kod životinja

Ukoliko u snovima sanjate menstruaciju kod životinja to znači da ćete uskoro zbog vašeg nepromišljenog i nepouzdanog ponašanja doživjeti sramotu od koje se nećete moći tako lako oporaviti. Bićete svjesni svega što ste učinili ali to nećete htjeti odmah sebi priznati što će vam se samo isprečavati na put i usporavati vas ka daljnjem napretku. Kad tad će doći vrijeme kada ćete morati stati na loptu i odrediti sebi šta je ispravno, a šta ne. Ne dozvolite sebi da i dalje budete predmet zezancije i sprdnje kod drugih ljudi. Ništa nije vrijedno toga. Više o snovima sa životinjama možete pronaći ovdje.

Sanjati obilnu menstruaciju

Ukoliko sanjate menstruaciju sa mnogo krvi, takvi snovi upozoravaju na to da ćete upoznati osobu koja će vam se na prvu ruku činiti kao svetac ili anđeo, ali će vrijeme pokazati da ste bili u krivu. O kako ćete samo biti u krivu. Previše ćete se vezati za tu osobu i kada otkrijete ko je ona u stvari i kakve su joj namjere od početka bile, nećete dugo moći doći sebi. Odjednom će vam se ovaj svijet činiti toliko malen i grozan zbog te osobe da ćete u jednom trenutku htjeti da ne postojite. Takvi osjećaji će s vremenom proći i „ohladićete“  od svega toga. Na kraju ćete imati jako dobro iskustvo i moći ćete bolje prosuđivati ljude.

Grčiti se tokom menstruacije

Grčiti se tokom menstruacije u snovima označava dobit na poslu. Moguće da ćete dobiti dugoočekivanu povišicu za koju ste radili dan-noć i koja će vam dobro doći u vezi vaših budućih finansijskih planova.

Možda ćete ipak dobiti novu kancelariju sa svim pratećim elementima što će kod nekih kolega izazvati osjećaj ljubomore i kivnosti. Takvih osoba ćete se morati pripaziti na početku jer bi vam lako mogli zabiti nož u leđa.

Očekivanje menstruacije

Očekivanje menstruacije u snovima predstavlja riješavanje nekog problema mnogo brže i iznenađujuće bolje nego prošli put. Bićete ugodno iznenađeni i jako srećni jer ste se uspjeli poboljšati u tome. Sav trud se polako isplaćuje što vam može donijeti samo dobro u budućnosti.

Pripremite se za mnogo pozitivne kritike koje će vas samo još više potaknuti da nastavite sa tako dobrim i produktivnim radom kako na sebi tako i na poslu.