Njiva – Sanovnik o njivi

Zemlja koja se obrađuje i koja predstavlja plodno zemljište iz koje mogu da izniknu razne vrste biljaka u snu ima izuzetno važno značenje. U realnom životu njive nam služe kao važan dio u procesu dobijanja plodova. Ukoliko zemljište nije dobro obrađeno i pripremljeno prije nego posijemo plod, ne možemo očekivati ni kvalitetan proizvod na kraju. Kada taj dio povežemo sa simbolikom njive u snovima mnoge stvari će biti jasnije za protumačiti. U snovima njiva predstavlja vaš um, svijest i podsvijest. Obratimo li pažnju na to, dolazimo do zaključka da ova tri dijela vašeg bića predstavljaju vašu ličnu i sopstvenu njivu u kojoj vi sadite vaše plodove ideja, mašte, zaključaka i misli. Bitna stavka u ovome je da sve što „posadite“ zasigurno će da „iznikne“ i zbog tog vodite računa šta ćete posaditi.

Ljudski mozak je postavljen tako da prihvata i obrađuje svaku informaciju koja do njega dođe, pa ukoliko svakodnevno govorite sebi da ste lijepi ili pametni , vaša svijest i podsvijest će to da prihvati i za određen kratak period činićete se sebi znatno ljepši i pametniji nego što ste bili prije. Isto tako važi i za negativne kritike koje sebi upućujete, desiće se ista stvar. Iz tih razloga oprezno birajte informacije koje ćete „saditi“ u vaš um.

Zahvaljujući podsvijesnom dijelu našeg mozga, njiva kao pojam se javlja u snovima kako bi primili jasnu poruku šta vam vaša podsvijest poručuje i s kojom se možete povezati isključivo u snu ili u vidu meditacije i ostalih načina kada ste na najvećem nivou opuštenosti.

Kako biste što preciznije odredili poruke i značenja vaših snova, neophodno je da obratite pažnju na detalje sna i opisa njive koja se pojavljuje. Da bismo vam olakšali, u ostatku donosimo objašnjenja na najčešće snove koji se javljaju na osnovu navedenog pojma.

Više o tome u nastavku teksta…

Sanjati da radite na njivi

Raditi na njivi u vašim snovima implicira na to da ste u proteklom periodu uložili dosta vremena i rada na poboljšanju vašeg unutrašnjeg dijaloga. Trudite se da razvijete pozitivno razmišljanje i negativne događaje pretvorite u korisnu lekciju i način da iz toga naučite nešto. Shvatili ste važnost koju nosi ovakav način obrađivanja informacija i pogodnosti koje dolaze budete li koristili tu metodu.

Da biste u potpunosti razvili novi način razmišljanja, potrebno je određen period svakodnevnog vježbanja i disciplina kako biste se što lakše i brže usavršili. Shvatite ovaj san kao poruku da idete dobrim putem i da za sve što je dobro i korisno treba da se uloži rad i vrijeme, a uspjeh u tom slučaju je zagarantovan.

Sanjati da kupujete njivu

Kupovina njive simbolizuje da ćete u narednih nekoliko dana dobiti ponudu koja bi mogla omogućiti napredak u vašem životu ukoliko je prihvatite. Da biste krenuli u nove uspjehe potrebno je da uložite određeni dio vašeg novca, vremena i znanja. Ponuda bi mogla biti povezana sa poslovnim putovanjem ili odlaskom na usavršavanje vezano za određen dio vašeg posla kao što su seminari i tome slično. Bilo bi poželjno da ponudu prihvatite, jer kao što smo prethodno napomenuli pružiće vam napredak i razvoj, kako psihički tako i materijalni.

Sanjati da prodajete njivu

Prodaja njive u snovima označava da se trenutno nalazite pod uticajem drugih ljudi i da ste dopustili da određena osoba utiče na vaše odluke. Polako gubite svoj stav i prihvatate nametnuta mišljenja. Niste u potpunosti svijesni toga jer se vjerovatno radi o nekom obliku manipulacije nad vama. Sporedna osoba od toga dobija veliku korist koju vi trenutno ne vidite i samim tim lako pristajete na obmanu.

Nastavite li biti pod tim uticajem možete očekivati da stvari ne ispadnu onako kako ste zamišljali. Potrudite se da razmislite svojom glavom prije donošenja bilo kakvih većih odluka kako biste spriječili štetu koja može nastati. Poruka sna je da na vrijeme uvidite vašu grešku i ispravite je da situacija ne krene dalje po zlu.

Vidjeti njivu suncokreta

Suncokret se ne pojavljuje kao čest pojam u snovima, ali nosi snažno značenje. Njiva u kojoj se nalazi veliki broj suncokreta ukazuje na to da neke stvari u životu trebate pojednostaviti kako biste bili srećniji i uopšteno zadovoljniji. Vrijeme u kojem živimo nameće nam izuzetno brz tempo života u kojem sve manje vremena imamo za stvari koje volimo.

Ukoliko mnogo vremena provodite u obavezama shvatićete da postajete nervozni, umorni i bez volje i osmijeha na licu. S obzirom da ste već ušli u svakodnevnu rutinu ne možete da uvidite gdje griješite i počinjete se privikavati na takav način života. Pojava ovog sna vam služi da shvatite da je potrebno da usporite ritam i vratite stare navike koje su vam donosile radost i pozitivnost.

Sanjati da ste na njivi punoj cvijeća

U snu se nalazite na njivi prepunoj cvijeća? Ovakav san je zasigurno bio ugodan i poruka koju nosi je takođe izuzetno pozitivna. U skorije vrijeme možete očekivati da ćete dobiti iznenađenje koje će biti iznad svih vaših očekivanja. Jedna od vaših dragih osoba odlučiće da vas obraduje i uložiće dosta vremena kako bi poklon i iznenađenje bilo na vrhunskom nivou. Nema sumnje da ćete biti oduševljeni.

Povod ovakvog gesta može da bude rođendan, godišnjica ili možda unaprijeđenje na poslu ili ukoliko ste diplomirali. U svakom slučaju pozitivan događaj koji će potaketi drage ljude da vam dodatno uljepšaju dan. Pred vama je jako lijep i pozitivan period ispunjen ljubavlju i pažnjom.

Sanjati da ste zapalili njivu

Njiva koja gori, a vi ste bili odgovorni za nastali požar, implicira na to da se riješavate starih problema i stvari koje su vas sputavale da krenete naprijed. Dugo vremena ste se čvrsto držali uvjerenja koja vam odavno ne služe, ali niste znali na koji način da ih pustite. Nakon što ste došli do spoznaje da je vrijeme da izbacite sve što vam više ne koristi, „zapalili“ ste sjećanja i sve što vas je vezalo za to.

Niste u mogućnosti nastaviti da stojite u mjestu nego ste dali sve od sebe da počnete ispočetka i zaboravite na sve što vas je kočilo. Ovim korakom ste probudili snagu u sebi i vjeru da vas više ništa ne može zaustaviti. Dosta je vremena trebalo proći kako biste pronašli svoj put, samim tim nemojte dopustiti da vas nešto sputava i vrati na početak.

Tražiti njivu u snu

Biti u potrazi za njivom u snu implicira na to da u realnom svijetu tragate za idejama i motivacijom koja vas pokreće. Osjećate se odsutno već neko vrijeme, bez želje da radite bilo šta. Niste osoba kojoj takvo stanje odgovara i želite da vratite svoju aktivnost ali bez dodatne motivacije niste u mogućnosti to da uradite. Pokušajte dati sebi par dana vremena i ukoliko ne dođe do promjene u vama izdvojite malo vremena otiđite u šetnju prirodom i na taj način pokušajte da razbistrite misli i potaknete nove ideje.

Sanjati njivu kukuruza

Kukuruz kada se pojavi u snovima označava da ćete postati bogat čovjek, postići potpunu neovisnost i čvrsto stajati na nogama. Mukotrpan rad je konačno došao na naplatu i sada možete da uživate u plodovima svog rada. Bogatstvo ne mora da bude samo materijalne prirode. Naime, ako ste razmišljali da osnujete brak i porodicu sada je idealno vrijeme za taj korak. Sve u čemu ste protekli period posvetili vrijeme, rad i ljubav sada je rezultiralo uspjehom i bez skromnosti uživajte u tome, jer ste zasigurno zaslužili.

Sanjati neplodnu njivu

Neplodna njiva ili zemljište koje nije u mogućnosti da se obrađuje u snu znači da vam u posljednje vrijeme ne polazi od ruke kada želite da unaprijedite vaše ciljeve i zamisli koje imate. Moguće je da tome doprinosi i pritisak koji imate od strane šefova ako se to odnosi na vaš poslovni uspjeh.

Neko vas konstantno opominje na zadatke koje trebate izvršiti, što vam ne olakšava situaciju. Da biste se izborili sa tim stresom pokušajte oformiti svoj tempo koji će vam omogućiti da iskontrolišete sve zadatke i obaveze, a pritom da ne remetite svoj mir koji vam je potreban da biste ih uspješno riješili. Balans je najbitniji u ovoj situaciji.

Vidjeti nekog drugog da koristi i radi vašu njivu

San u kome se određena osoba služi njivom koja je vaša simbolizuje da će u narednom periodu doći do situacije u kojoj će vaše ideje neko drugi izložiti kao svoje. Bilo to na poslovnom ili privatnom dijelu vašeg života, osjećaćete se pokradeno i nećete znati na koji način da reagujete.

Ako se ne zauzmete za sebe stvorićete sliku u društvu da niste dovoljno hrabri i samopouzdani, dok s druge strane pustite li to da prođe bez vaše reakcije, dajete do znanja toj osobi da može nastaviti sa tim podlim potezima. Razmislite koje riješenje je najbolje za vas i nemojte prebrzo i nepromišljeno da donosite ovakve odluke..

 

Sanjati njivu kojoj ne vidite kraj

Beskrajan pogled na njivu u snu govori da se pred vama nalazi veliki prosperitet i mogućnost za uspjeh u svim poljima ali ukoliko ste dovoljno hrabri da se izborite za to. Ovakav san ukazuje na to da se nalazite u periodu u kome je sve moguće ako date svoj maksimum u ostvarivanju istog. To se može odnositi na posao, ljubav ili lične ciljeve i ideje koje imate.

Shvatite to kao pozitivan znak koji kaže da ćete uspijeti sigurno, pod uslovom da ne odustajete i budete dovoljno istrajni da dočekate rezultat. Poradite li na disciplini i pozitivnim stavom razne mogućnosti će biti ostvarive. Na vama je da odlučite hoćete li ostati na mjestu ili skupiti snagu i vidjeti šta vam sve život nudi i krenuti naprijed.