Nož – Šta znači sanjati nož?

Sanjati nož

Kada sanjate nož, to obično znači da se trebate pripremiti za velik izazov koji vam život donosi. Pokušajte unaprijediti vaše intelektualne sposobnosti pomoću raznih kurseva ili pokušajte poslušajte šta vam pričaju starije osobe iz svog životnog iskustva.

Očeličite se samopouzdanjem i ne dozvolite da vam nekakve minorne stvari i činjenice otežavaju put ka sreći i uspjehu. Sticajem okolnosti ste svjesni da je bit svega biti srećan i ne žaliti za propuštenim.

Sanjati da vas neko napada nožem

Ako sanjate da vas neko napada nožem, to je vjerovatno potkrijepljeno činjenicom da imate veoma istaknutog neprijatelja u životu. Morate da se saberete i da dobro razmislite koji su vam prioriteti u životu najbitniji i da idete ka njima.

Mala samouvjerenost vam otežava da se pokrenete i da ne žudite za nedostižnim. Snovi ovog tipa su jako bitni za karijerni progres osobe koja ovaj san sanja.

San o tupim noževima

Ukoliko sanjate san o tupim noževima ili ako sanjate da je neko uperio tup nož ka vama, to znači da će vam se u skorijoj budućnosti posložiti karte i da ćete stati na noge poslije veoma dugog vremena. Ustrajte u tom i bićete ispunjeni srećnim i zadovoljnim rezultatima u mnogim sferama života.

Sanjati da vas neko napada nožem

Ako sanjate san da vas neko napada nožem, to obično znači da ste na pravom putu da ostvarite ono o čemu žudite duže vrijeme.

Shvatate da ste postali veoma egocentrična osoba i želite da se riješite određenih navika. Slušajte unutrašnje Ja.

Kada sanjate da ste otupjeli kao stari nož

„Otupio kao stari nož“ ima više značenja, a najčešća je da se morate pozabaviti problemima koje vam vaš partner prouzrokuje. Morate stati na kraj nezadovoljstvu i nesreći. Svjesni ste da je kraj blizu ali nemate snage da to sve prekinete.

Osjećate se nepotpunim jer vam je život do sad ponudio samo pepeo i prah. Svjesni ste da je vrijeme da uzmete metlu u ruku i da počistite prošlost i da krenete dalje.

Sanjati da ste vojnički nož

Kada sanjate da ste vojnički nož, to u suštini znači da će vam neko od radnih kolega ili neko od poslovnih partnera ponuditi veoma ozbiljnu ponudu koju nećete moći lako odbiti. To može biti:

  • ideja o zajedničkom poslovnom poduhvatu
  • zajednički rad na nekom od projekata kojim se trenutno bavite na poslu
  • formiranje vaše zajedničke firme

To će vam donijeti sreću i osvježenje u životu jer vam trenutni posao ne dozvoljava napredak.

Sanjati da neko drži nož u ruci

Ako sanjate da neko drugi drži nož u ruci, to obično znači da ćete se sa nekim posvađati. To može biti osoba sa kojom se družite svakodnevno, možda kolega sa posla, partner, brat, sestra. S vremenom dođu konflikti koji su neizbježni.

Ovakvi snovi vam u većini slučajeva pomažu da odredite ko vam paše u životu, a ko ne.

Sanjati o velikom nožu

Ako sanjate o velikom nožu, to znači da vam neko od bliže rodbine želi nešto da kaže ali se ustručava. Iskustvo vas čini jako opreznim i ne želite da se zamjerite nikom bez ikakvog opravdanog razloga. Trčite za mnogim trenutno nedostižnim stvarima ali vam ništa ne predstavlja prepreku. Uvjerite sami sebe da je sve što mislite ispravno i opravdano.

San o izgubljenom nožu

Kada sanjate san o izgubljenom nožu, to znači da ne smijete posustati pred predstojećim preprekama. Život je jedan i vi ste shvatili da ga trebate živjeti punim plućima.

Težite ka boljem ali vas nešto stalno vraća unazad. Osvjestite i dogovorite se sami sa sobom šta je  najbolje za vas.

Sanjati brata kako drži nož u ruci

Kada sanjate vašeg brata da drži nož u ruci, to obično znači da se morate pozabaviti trenutnim problemima koji vas sputavaju. Pokušajte se skoncentrisati na stvari koje vode ka boljem, a ne onim stvarima koje su nebitne za vas i po osobe sa kojima se viđate svakodnevno.

Sanjati sestru koja drži nož u ruci

Ako sanjate san o sestri koja drži nož u ruci, to znači da očekujete jako srećan telefonski poziv koji će vam preokrenuti život naopako. Budite prisebni i ponašajte se zrelo. Svjesni ste da sve vaše odluke kod nekog ukazuju kakva ste vi osoba i one će da vam kroje sudbinu u većini slučajeva.

Ne žalite za propuštenim prilika. Da li one bile zbog vašeg nepromišljenog ponašanja ili zbog nečijeg drugo. Uzimate stvari u svoje ruke i govorite „adio“ lošim navikama.

Sanjati da vaša djevojka drži nož u ruci

Ako sanjate da vaša djevojka drži nož u ruci, to znači da ste vašem partneru učinili nešto nažao, a da on/ona to i nije svjestan. Grize vas savjest, ali se ipak pravdate pred njim kako ste vi savršeni i bezgriješni. Razmišljate o promjenama u vezi ali ste osjećate preslabo da krenete dalje.

Ovakvi snovi se manifestuju kod osoba koje mnogo toga drže u sebi i kojima je veoma teško da se otvore i ispričaju šta ih muči.

San o setu noževa

Ako sanjate set noževa, to znači da vi mislite kako ste okruženi nepovjerljivim osobama i kako bi trebali da promijenite okruženje. Nemate više snage da okrenete novi list ali vam zato drage osobe daju vjetar u leđa i zbog tog se osjećate mnogo bolje i sigurnije.

Imate naviku da se pravdate za svaki svoj postupak osobama koje vam ništa ne znače. Tražite pažnju i tražite da budete u centru pažnje kad god ste sa društvom u izlasku. To mnogim osobama oko vas ne odgovara ali ste vi tog nesvjesni i zbog tog bi se mogli osjećati još lošije.

Sanjati da vam partner drži nož u ruci

Kada sanjate da vaš partner drži nož u ruci, to znači da se pripazite osoba iz poslovnog okruženja. Neko vam ne želi dobro. Možda vas neko cinka šefu, možda vas neko trača kolegama i šefu, a da vi tog niste ni svjesni. Povedite računa s kim i kako pričate na poslu da vam se ne bi vratilo mnogo gore.

Ovi snovi većinom ukazuju na nekakvu izdaju u poslovnom okruženju i osoba kojoj se to dešava mora da bude veoma jaka i čvrstih stavova da bi se mogla odbraniti od dušmana.

Sanjati da vam je otac izgubio nož

Ako sanjate da je vaš otac izgubio nož, to znači da patite za voljenom osobom koja više nije na ovom svijetu. Bol će s vremenom proći ali tuga zauvijek ostaje. S vremenom ćete se naučiti nositi s tim i uspijevat ćete u budućnosti da se nosite sa mnogo teškim stvarima lakše nego do sad.

Vi ste osoba koja mrzi prevaru i laž i ne odustajete od borbe protiv dušmana i „zmija“ koje vas stežu sve jače i jače. Polako postajete imuni na njihov otrov i vjerujete da ćete ih se riješiti za sva vremena u budućnosti.

Sanjati polomljen nož

Ukoliko sanjate polomljen nož, to znači da ste u nekakvoj velikoj dilemi. Te dileme mogu biti sljedeće:

  • u dilemi ste da li da promijenite trenutni posao,
  • u dilemi ste u vezi vašeg odnosa sa partnerom,
  • u dilemi ste u vezi kupovine novog automobila,
  • u dilemi ste da li je vrijeme da se konačno odselite od roditelja,
  • u dilemi ste oko kupovine novog mobilnog telefona i slično.

Vi ste osoba koja uvijek pronalazi izlaz iz svakakvih situacija. Zbog vaše snalažljivosti i istrajnosti, postali ste omiljena osoba u vašem društvu i radnom okruženju.

Sanjati nož zaboden u stablo

Ako sanjate nož koji je zaboden u stablo, to znači da ste spremni da se skrasite sa trenutnim partnerom i da ste spremni na osnivanje porodice. Niste sigurni za partnerovo mišljenje o svemu tome ali ste svjesni da ga nikad i niste ni pitali ništa u vezi tog. Možda je došlo vrijeme da učinite taj veliki korak ka vašoj budućnosti. Morate obratiti pažnju na mnoge bitne stvari u vezi vašeg zajedničkog života. Morate uvijek biti spremni na kompromis sa vašim partnerom i poštovati odluke koje isti donosi.

Sanjati nož zaboden u kuhinjski sto

Kada sanjate nož koji je zaboden u kuhinjski sto, to znači da se morate malo više posvetiti zdravijoj ishrani i zdravijem životu. Osjećati ćete se mnogo lijepše i zdravije u svom tijelu. Bićete poletni za svačim i ništa vam neće biti mrsko da uradite.

Planirate istrčati polumaraton koji se odigrava u blizini vašeg grada iako ste skeptični u svoj uspjeh. Ne živite punim plućima iako bi ste to voljeli.

Sanjati da ste zaboravili nož u automobilu

Kada sanjate da ste zaboravili nož u automobilu, to znači da morate pripaziti kome i šta obećavate. Niko ne voli kada mu se laže i zbog tog morate biti svjesniji i oprezniji. Obratite pažnju na osobe oko vas jer je lako moguće da vas osoba koju smatrate vjernom i odanom prema vama, izda na najpodmukliji način. Možda će razlog izdaje biti upravo vaše neispunjenje nekih obećanja koja ste joj davali.

San o nožu zabodenom u vrata

Sanjati nož zaboden u vrata znači da vam se sprema nekakvo neugodno iznenađenje. U zadnje vrijeme ste postali jako nemoralna i neugodna osoba. Sve vam se to može vratiti, a najčešće se i vraća na jako neugodan način. Ispravite greške za sobom i počnite mariti za druge osobe.