Pas – Simbolika i značenje sna

Psi u snovima označavaju nove početke, prijateljstva, lojalnost, sreću ali i određene padove koji će vas uzdrmati do određenih granica. Često su sa srećnim ishodom. Ukoliko ste u skorije vrijeme imali intenzivniji susret sa psom onda ove snove ne treba tumačiti jer je to posljedica tog. „Pas je čovjekov najbolji prijatelj“ tako da i ovi snovi donose većinom sretne i pozitivne ishode.

Sanjati pitomog psa

Kada sanjate pitomog psa to znači da ćete upoznati veoma pozitivnu i dobru osobu sa kojom ćete postati jako bliski. Možda je to novo prijateljstvo na pomolu ili čak nova i uzbudljiva ljubavna avantura koja će se poslije nekog vremena transformisati u brak, sreću, ljubav i porodicu. Pronaći ćete zajednički jezik i postaćete veoma snažan i ispunjen par.

Sanjati divljeg psa

Ukoliko sanjate divljeg psa to znači da ste jako nemirnog i avanturističkog duha. Vas jedno te isto mjesto ne može da zadrži dugo. Vi ste željni avantura u životu. Najviše žudite za ljubavnim avanturama ali isto tako idete i u jako velike poslovne i komplikovane avanture. Uzimate prevelike i preteške projekte samo da bi ste sebi postavili što veći izazov. Morate biti konstantno na oprezu jer vas jedna greška može koštati mnogo toga.

Sanjati tužnog psa

Snovi o tužnom psu ipak simbolišu nesreću. Lako je moguće da će vaši problemi, koje ste godinama gurali pod tepih, konačno da isplivaju na površinu. Bićete zatečeni kada shvatite da su sa vremenom ti problemi samo porasli i razmnožili se. Shvatićete da ste grdno pogriješili što ste izabrali lakši put bez muke i truda te će vam ovo biti jako velika i važna lekcija za u buduće.

Ovakvi snovi se tumače kao kajanje pojedinca na nešto što je uradio u prošlosti i u kojima dolazi do svjesnosti te osobe o rješavanju tih problema.

Sanjati srećnog psa

Snovi u kojima sanjate srećnog psa označavaju da ste blizu rješavanja nekog jako bitnog problema ili situacije koja vas opterećuje već dugi niz godina. Takvi problemi mogu biti:

  • otplata kredita
  • pronalaženje posla
  • rješavanje sudskog spora
  • partner će konačno reći „Da!“
  • nesuglasice oko ostavinske rasprave

Ovi snovi također impliciraju na jako povoljan i srećan period za osobe koje ih sanjaju jer im donose manju dozu uspjeha i prosperiteta za razliku od prošlog perioda njihovog života. Posljedice ovih snova su često povećan entuzijazam i sreća.

Snovi o čoporu pasa

Ukoliko sanjate snove o čoporu pasa to označava vjernost i prijateljstvo. Okruženi ste osobama do kojih vam je jako stalo i za koje bi ste učinili sve na svijetu. Također,  i te osobe bi za vas učinile baš sve. Zbog ovog se osjećate jako ispunjeno i mislite kako ste veoma srećan čovjek zato što imate ovakav jak oslonac.

U vezi ili braku vas očekuju male „turbulencije“ uzrokovane malim dozama ljubomore od strane vašeg partnera/ke. Razlog tome može biti vaše svakodnevno izlaženje na kafu ili piće sa nepoznatim osobama iako su te osobe najvjerovatnije vaši poslovni klijenti.

Značenje sna o psu lutalici

Ovi snovi simbolišu loš period u životu koji vam slijedi. Moguće je da ćete izgubiti posao pa nećete biti u stanju da otplaćujete kredit ili ćete dobiti ili morati podnijeti odluku o razvodu braka. Ovakvi snovi su krcati problemima i jako teškim situacijama. Pokušajte to podnijeti kako najbolje i najlakše umijete.

Značenje snova o psu koji grize cipelu

Ako sanjate psa koji grize cipelu, takvi snovi imaju više značenja. Neka od tih značenja su:

  1. Ako je cipela vaša to znači da ćete dobiti nekakav skupocjen poklon koji će vam se jako dopasti. To može biti poklon u obliku novog automobila, skupocjenog sata, nakit, nekretnina.
  2. Ako je cipela od vašeg partnera to znači da ćete se posvađati s njim/njom zbog nekih minornih stvari koje su se nakupljale s vremenom. Uspjećete izgladiti situaciju ali će biti potrebno neko vrijeme da se vratite na staro.
  3. Ako je cipela od komšije to znači da će vam se komšije, sa kojima imate nesuglasice već duže vrijeme, odseliti u neko drugo mjesto što vam znatno olakšava dalji tok života.
  4. Ako sanjate da je cipela od punice to znači da ćete uskoro biti pozvani na nekakav jako bitan ručak. Velike su šanse da je u pitanju poslovni ručak ali isto tako može biti i porodični u kojem ćete čuti neku jako važnu vijest.

Značenje sna o borbi pasa

Ukoliko sanjate borbe pasa to znači da ćete se posvađati sa rodbinom. Najčešći uzrok su svađe oko nasljeđa. Neko u porodici ili Vi, misli da treba dobiti više nego što zaslužuje. Bez mirnog dogovora nećete uspjeti ništa postići i samo ćete tapkati u mjestu. Sudovi i advokati vam mogu samo potrošiti to što ste trebali naslijediti.

Snovi ovakvog tipa se manifestuju kod osoba koje su ljubomorne na finansijske dobitke nekog od rodbine. Oni se vode parolom „Ako ne mogu dobiti ja, nećeš ni ti!“, što implicira da su takve osobe jako posesivne i veliki manipulatori.

Sanjati psa koji spava

Sanjati psa koji spava simboliše vašu dobrotu i odanost. Vi ste osoba koja nikom ne želi zlo i loše. Zbog tih vrlina ste prečesto ispadali naivni u raznim situacijama. Bili ste iskorišteni na razne načine, mnogo puta. To vam nije poljuljalo vjeru u ljude ni malo. U vama se ne javlja osjećaj ljutnje i mržnje, nego empatije i altruizma. Rodbina ima preveliko poštovanje prema vama, ali neke od kolega sa posla misli kako ste vi samo obični prevarant i manipulator.

Snovi o psu koji laje

Ovakvi snovi označavaju napredak u poslovnoj sferi vašeg života. Ne ustručavajte se da prihvatite sve izazove koje bacaju pred vas na poslu. Možda vas je vaš šef uzeo na zub bez ikakvog razloga. Možda mu se ne sviđa kako radite svoj posao iako ste uspješni u njemu, ili mu se ne sviđa to što ste popularniji od njega/nje u firmi ili ipak to što vi ne prihvatate njegovu mržnju i odbojnost prema vama. Njegovo/njeno shvatanje kako ste vi nezamjenjiv dio vaše firme će vam donijeti finansijski dobitak i još veće poštovanje na poslu.

Snovi u kojem čopor pasa laje na vas

Ukoliko sanjate ovakav san u kojem na vas laje čopor pasa, to znači da ste vi meta nekog velikog trača na poslu. Moguće je da ste se potajno spetljali sa kolegom ili koleginicom, ali ste očekivali da će to ostati tajna. Tajne ovog tipa se u poslovnom okruženju  jako teško očuvaju. Osjećate da vam je potrebno rame za plakanje. Ne obraćajte mnogo pažnju na one koji vam pričaju iza leđa.

Sanjati da pas reži na vas

Sanjati da pas reži na vas u snovima označava vašeg partnera ili partnerku i njegovu ili njenu ljutnju na vas. Moguće je da ste zaboravili na vašu godišnjicu, partnerov rođendan, večeru u restoranu i slično. Vi ste veoma zaposlena osoba pa vam se zbog tog i dešavaju ovakvi propusti. Pokušajte u buduće da više vremena provodite sa voljenom osobom i pokušajte se iskupiti na nekakav romantičan način. Način koji nećete zaboraviti.

Sanjati da pas reži na nekog drugog

Sanjati da pas reži na nekog drugog označava vašu povećanu sumnju prema nekoj jako bliskoj osobi. Moguće je da ste uvidjeli da vam neko uzima novac iz novčanika pa ste počeli sumnjati na djecu ili partnera. Ta svota novca nije velika ali ste opet tog stava da vas prvo trebaju pitati prije nego što vam uzmu pare iz vašeg novčanika.

Osjećate da gubite povjerenje u te osobe iako su vam oni najdraži ljudi na planeti. Vrijeme je da ih opomenete i da ih naučite pameti tako što ćete im dati do znanja da su uhvaćeni na djelu.

Sanjati da pas juri mačku

Snovi u kojima pas juri mačku simbolišu moguć odlazak na poslovni put. To putovanje će biti van granica trenutne države u kojoj živite. Pošto ste vi jedna od uglednijih osoba u firmi u kojoj ste zaposleni, na vama je palo breme da sklopite novi posao koji će firmu izvući iz trenutne pozicije koja i nije bajna.

San o mrtvom psu

Snovi o mrtvom psu označavaju kraj prijateljstva. Moguće je da ste se ozbiljno posvađali sa prijateljem ili prijateljicom. Ta svađa je ostavila toliko velik utisak na vas da smatrate kako se to prijateljstvo više nikad neće obnoviti. Druga osoba dijeli isto mišljenje sa vama i to vam je čist dokaz da je između vas gotovo.

Neko vrijeme ćete biti razočarani i tužni ali ćete s vremenom preboljeti gubitak prijateljstva. Poznato je da vrijeme liječi sve rane pa tako i ovu. Mislite kako to i nije bilo iskreno prijateljstvo ako nije potrajalo.

San o debelom psu

Snovi o debelom psu ukazuju na to da bi ste trebali razmisliti o dijeti. Svjesni ste da ste u zadnje vrijeme nabacili par kilograma. To vam se odražava na odjeći koja vam je postala pretijesna, kada idete na plažu pa vam salo na stomaku dolazi do izražaja ili kada se penjete uz stepenice pa se zadišete kao da ste istrčali ultra-maraton. Čvrsto odlučujete povesti računa o tome koju hranu i u kojim količinama unosite u svoj organizam.

San o mršavom psu

Ako sanjate snove o mršavom psu to vam ukazuje na bolest u porodici. Inače se radi o nesrećama manjeg karaktera. Možda će to biti samo obična prehlada, upala grla, blaga temperatura i slično. Obično nema potrebe za preveliku brigu ali je u najboljem slučaju da se posjeti doktor. Bolje spriječiti nego liječiti.

Snovi o malom psu

Ukoliko sanjate malog psa to je znak da se ne stidite svoje ličnosti i svog karaktera. Vi se ponosite onakvim kakvi jeste i u to vas niko ne može drugačije ubijediti. Vaša prepotentnost vas je mnogo puta dovela u neugodne prilike u kojima je moglo doći do fizičkog obračuna.

Ovakvi snovi su dokaz da su osobe koje ih sanjaju veoma egocentrične i ohole. Ne smatraju se kao loše osobe, ali se isto tako ne smatraju „cvjećkama“.

Sanjati velikog psa

Snovi o velikom psu ukazuju da ste ponosni na osobu sa kojom dijelite ljubavnu postelju. Ona vas ispunjava svojim postupcima, romantikom, avanturama i iskrenošću. Od nje vam je dovoljan samo jedan pogled, da vam se čitav svijet okrene i da odletite među zvijezde. Ubijeđeni ste da ćete zajedno provesti veoma bogat i ispunjen život.

Snovi u kojima se igrate sa psom

Ukoliko sanjate snove u kojima se igrate sa psom, to znači da provodite previše vremena igrajući igrice ili gledajući televizor. Stopili ste se sa virtuelnim svijetom i to vam polako počinje da mijenja javu. U njemu vi možete da budete šta god poželite i to vam se jako sviđa i pomoću tog pokušavate da ispunite sebi nekakve želje što u javi niste uspjeli.

Potrebno je mnogo vremena da se ovakve osobe, koje sanjaju ovakve snove, vrate u javu i da nastave normalno da funkcionišu u stvarnom životu. Često se ovakvi snovi tumače kao poziv u pomoć nekom ko bi im mogao dati neke smjernice u životu i pokazati im izlaz iz imaginarnog svijeta i „snoviđenja“.