Pokojnik – Šta znači sanjati pokojnika

Snovi o pokojniku često nose tužna i veoma emotivna značenja. Postoje i ona srećnija ali to nije ništa posebno. Iako su potresna ta značenja su jako poučna. U to ćemo vas uvjeriti, kroz nekoliko najčešće sanjanih snova koja se vežu za pokojnika, u nastavku teksta…

Sanjati pokojnika ili mrtvaca

Ako ste sanjali pokojnika ili mrtvaca to znači da su vam prijeko potrebni mir i tišina od svakodnevnice. Moguće je da vam je dan ispunjen riješavanjem tuđih problema zbog čega ste počeli zapostavljati svoje obaveze. Željno iščekujete taj trenutak kada ćete dobiti priliku da spakujete kofere i otisnete se na duži godišnji odmor na kome ćete uspjeti napuniti baterije i odmoriti se psihički, a i fizički.

Sanjati mrtvog oca

Ukoliko sanjate mrtvog oca u snu to simboliše trenutni haos u vašem životu. Vaše dragocjeno vrijeme je ispunjeno jako ružnim i neugodnim dešavanjima sa kojima se jedva borite. Svjesni ste da vam je potrebna pomoć sa strane ali vam vaš ponos to ne dozvoljava. Naučili ste se sami izboriti za sebe ali će se ovo možda ipak prikazati kao prevelik zalogaj čak i za vas.

Ovakvi snovi govore o tome kako je potrebno skinuti amove sa glave i otvoriti kutiju prijateljstva u kojoj ćete pronaći prijeko potrebnu pomoć.

Mrtva majka

Sanjati mrtvu majku u snu znači da bi vas neko od prijatelja mogao duboko povrijediti uskoro. Neko je ljubomoran na vaš način života pa će vas zbog toga pokušati ocrniti i osramotiti pred drugim ljudima. To će veoma ružno uticati na vas jer ćete imati osjećaj kao da vam je u leđa zaboden ogroman nož. S vremenom ćete se navići na život bez te osobe ali će ožiljci ostati zauvijek…

Vidjeti mrtvu baku

Vidjeti mrtvu baku u snovima implicira na to da će vam se neka nepoznata osoba povjeriti sa veoma velikom privatnom tajnom. Bićete zatečeni sa tim što ćete saznati i biće vam potrebno neko vrijeme da te informacije procesirate kako treba.

Pripazite na ishranu jer bi vam višak kila mogao uticati na samopouzdanje i status u društvu za kojim patite od malena.

Sanjati mrtvog djeda

Ako sanjate mrtvog djeda to znači da vam se problem u komunikaciji konstantno nameće u zadnjem periodu. Niste sigurni zašto, ali često počnete mucati ili se jednostavno izgubite u mislima kada pokušavate komunicirati sa nekim što vam itekako stvara problem na poslu ali i u socijalno aspektu života.

Vama je vjerovatno potrebno druženje sa prijateljima ili osobama koje su vam drage i od povjerenja kako bi pomogli sebi u nastavku svog života. Olakšajte sebi sve što je u vašoj moći.

Gledati sahranu mrtvaca

Ukoliko gledate sahranu mrtvaca to znači da vaša tvrdoglavost polako počinje ići na živce osobama koje vas svakodnevno okružuju. Ako vam je cilj da zadržite te osobe i dalje oko sebe, morate shvatiti da niko nije Bogom dat pa tako ni vi. Dopustite i drugima da se istaknu kada se sa vama u društvu kako bi i oni ugrabili svojih pet minuta na sceni.

Vi ste mrtvi

U slučaju da sanjate san u kome ste vi mrtvi to ipak označava novčani dobitak sa kojim ćete sebi moći priuštiti nekakav poklon o kojem mnogo maštate u zadnje vrijeme. Neki od tih poklona bi mogli biti upravo ovi:

  • novi mobitel,
  • zimska jakna,
  • novi monitor za računar,
  • srebrena narukvica ili prsten,
  • knjiga i slično.

Sanjati kako se ljubite sa mrtvima

Snovi u kojima se ljubite sa mrtvima znače da se konstantno preopterećujete sa pogrešnim mislima. Iako vas mnogo toga iz prošlosti i dan danas muči ponekad je vrijeme da te probleme jednostavno sklonite u stranu i zaboravite na njih. Znamo da je lakše reći ovako nešto nego uraditi ali je na vama da ostanete jaki i uporni kako bi ste uspjeli u ovome.

Ne obraćajte previše pažnju na laži i tračeve koji vas okružuju jer ćete kad tad shvatiti da oni nikako nisu vrijedni vašeg vremena.

Mrtva životinja

Snovi o mrtvim životinjama znače da ćete doživjeti jako stresan gubitak. Moguće da će vas raskid sa emotivnim partnerom ostaviti u moru tuge i suza sa kojima se nećete lako izboriti. Također, možda ćete biti žrtva provale ili pljačke koja će na vas ostaviti jako potresne i teške psihičke posljedice za koje će vam biti potrebna stručna pomoć ali isto tako i pomoć rodbine, prijatelja i onih najbližih.

Mrtav brat

Ako sanjate mrtvog brata to znači da ste postali previše agresivni i ljubomorni na ljude koji vas okružuju. Ukoliko je neko dobio novi i bolji posao, vi ste ljuti i ljubomorni. Ako je neko dobio dijete, vi ste ljuti i ljubomorni. Ako je nekom jednostavno krenuo život na bolje, vi ste također ljuti i ljubomorni. Vi nemate razlog da budete išta od toga. Vrijeme je da počnete gledati u svoj život i da radite na sebi kako bi vama bilo lakše i bolje, a ne da zabadate nos u tuđe poslove jer ćete zbog takvog ponašanja ostati sami i neprihvaćeni.

Ljubiti se sa pokojnim partnerom

Ako sanjate kako se ljubite sa pokojnim partnerom to znači da vas neko i dalje drži u šaci zbog nečeg u čemu ste sudjelovali u prošlosti. Moguće da ste uhvaćeni u preljubi od strane neke osobe pa vas ona zbog toga izrabljuje na razne načine. Možda ste čak pokušali pomoći nekome kome niste smjeli pa ste zbog toga nadrljali još više iako ste htjeli biti samo onaj koji čini dobro.

Slaviti pokojnikov rođendan

Slaviti pokojnikov rođendan u snovima ukazuje da se naplata novčanog duga, koji dugujete nekoj osobi, približava. Iako ste u veoma teškoj finansijskoj situaciji pokušaćete odraditi neke poslove sa strane kako bi uspjeli što prije skupiti određenu sumu novca i vratiti ju onome kome dugujete.

Ne zbližavajte se sa osobama u koje nemate stopostotno povjerenje jer bi vam se život mogao okrenuti naopačke. Prestanite biti naivni i učvrstite svoj stav.

Poroditi mrtvo dijete

Ukoliko u snovima rađate mrtvo dijete to znači da ćete doživjeti krah u poslovnoj sferi života. Ako ste u skorije vrijeme pogodili nekakav posao za koji ste smatrali da će vam dobro doći, nemojte se previše uvjeravati u to ili ako ste čak stekli utisak da ćete dobiti povišicu ili unaprijeđenje na poslu, varate se. Istina boli ali to nije smak svijeta. Život teče dalje i na vama je da se fokusirate na sigurnije i manje rizičnije odluke.

Sanjati seks sa pokojnikom

Sanjati seks sa pokojnikom predstavlja propuštenu priliku. Možda ste primjetili da vam se određena osoba, prema kojoj i vi gajite emocije, u zadnje vrijeme nabacuje ili pokušava konstantno da unaprijedi nivo vašeg prijateljstva na nešto više, ali vi to odlučno izbjegavate i ignorišete.  Poslije ćete shvatiti da ste pravili grešku za greškom.

Pritajite se na neko kraće vrijeme u svoju zonu komfora jer vam je prijeko potrebno tako nešto. Da bi ste svakodnevno funkcionisali kao i do sad morate s vremena na vrijeme napuniti baterije. 

Snovi o živim mrtvacima

Snovi o živim mrtvacima predstavljaju ljude koji vam mnogo nedostaju. Moguće da vas je nužda odvela daleko od rodnog kraja gdje su vam ostali prijatelji, roditelji, rodbina i slično pa se sad osjećate nostalgično i tužno. Iako ste svjesni da ćete ih nekad opet ponovo vidjeti, to vama nije dovoljno. Zbog toga se svaki dan mislite da li je ova odluka o odlasku bila ispravna i vrijedna takvog gubitka.

Vidjeti golog mrtvaca ili pokojnika

Ukoliko u snu gledate golog mrtvaca to znači da ćete biti poraženi od neprijatelja. Možda ste ušli u sukob sa kolegom na poslu u vezi nekog radnog projekta na kome ćete vi izaći kao gubitnik. Također, moguće da ste u svađi sa komšijom u vezi građevinske dozvole ili tome slično u kojoj će upravo on ili ona biti pobjednik.

Ne usmijeravajte previše pogled ka stvarima koje trenutno ne možete sebi priuštiti nego poradite na tome da uspijete u tome u daljoj budućnosti. Fokusirajte se na bitnije stvari koje će vas obezbijediti na duži period.

Napiti se sa mrtvima

Ako sanjate da ste se napili sa mrtvacima to znači da će vas neka jako bliska i voljena osoba osramotiti na nekom slavlju. Moguće da će vam se partner napiti „kao tele“ što će u vama izazvati sramotu i stid. Također je moguće da ćete se posvađati sa nekim od rodbine na javnom mjestu što će dovesti do tuđih podsmijeha i ruganja što ćete itekako osjetiti u budućnosti.

Rukovati se sa pokojnikom

Simbolika sna u kojem se rukujete sa pokojnikom znači da ćete uspjeti dogovoriti sastanak za novi posao. Poslije dužeg perioda bez posla i bilo kakvog finansijskog priliva konačno ste dobili šansu. Kako će to sve da prođe ovisi striktno o vama, vašem ponašanju i spremnosti za takvu poslovnu obavezu.

Ne širite ruke svakome ko zatraži vašu pomoć jer ćete s vremenom postati pretrpani takvim osobama i polako ćete se početi gušiti.

Slikati pokojnika

Ako u snu slikate pokojnika moguće je da ćete otići na putovanje na kojem će se desiti dosta toga lošeg. Navešćemo vam nekoliko najpoznatijih i najučestalijih događaja:

  • bićete opljačkani,
  • izgubićete putne dokumente,
  • ostaviće vas partner zbog druge, vama jako bliske osobe,
  • na tom putovanju će vam biti uručen otkaz preko telefonskog poziva i slično.

Ručati sa mrtvacom ili pokojnikom

Sanjati kako ručate sa pokojnikom ukazuje na to da ste razočarani kako vam život teče. Smatrate da ste određeni za veće stvari od običnog posla koji trenutno radite. Takvo razmišljanje vam stvara nelagodu i strah po čitave dane što može imati ružne posljedice za vašu budućnost.

Slušajte savjete koje vam daju osobe od povjerenja, a pogotovo vaši roditelji jer su to riječi mudrosti i ljubavi. Nije sramota obratiti se za pomoć nekome ko je prošao kroz ovaj život kao pobjednik.

Vjenčavati se sa pokojnikom

Ukoliko sanjate da se udajete ili ženite za pokojnika to znači da morate obratiti pažnju na vaše zdravlje. Ukoliko ste svjesni da ste se udebljali ili ste shvatili da neku neobičnu bol osjećate neko vrijeme, ne bi bilo loše da se posavjetujete sa bliskim osobama ili čak sa doktorom. Ne oklijevajte nego skupite hrabrosti i posvetite se svome tijelu i organizmu. Nikad nije kasno. Na to najbolje ukazuje ona poslovica „bolje spriječiti nego liječiti“. Više o snovima o vjenčanjima ili svadbi pročitajte ovdje.