Poplava – Šta znači sanjati poplavu

Snovi u kojima je glavni detalj poplava će mnogima da se čine kao neprivlačni i nepoželjni iako imaju jako raznovrsna značenja.

Sama riječ poplava ne sluti na dobro baš zbog toga jer asocira na štetu i ugrožavanje života. To je priča na javi ali šta ako sanjate poplavu? Koja su značenja? Trebate li se zabrinuti ili čak očekivati sreću? Pa iskreno i jedno i drugo je u pitanju. Ovo su veoma izbalansirani snovi.

Ukoliko ste u skorije vrijeme bili žrtva poplave ili slično, onda vam ne vrijedi tumačiti ovakve snove jer su oni uzrok tih događaja, ali ako su vam ti snovi sasvim slučajno došli dok ste spavali onda ćemo vam u nastavku teksta opisati najčešća i najpoznatija značenja.

Sanjati poplavu

Ako ste sanjali poplavu to znači da bi ste mogli odgonetnuti neku veoma staru obiteljsku tajnu za koju ste se zanimali još od malih nogu.

Iako već pomalo pada u zaborav ta tajna je imala veliku važnost prema vama mada niste znali o čemu se opšte radi. Uz malu pomoć nekog od rodbine ćete ju uspjeti odgonetnuti i ostati ćete zatečeni sa tim što saznate.

Misliti ćete kako je najbolje da nitko od ostale rodbine ne sazna za to jer bi moglo doći do raskola u porodici. Velika vjerojatnoća jeste da se radi o velikim novčanim sredstvima koja predstavljaju neki vid štednje ako bi se porodica našla u financijskoj krizi.

Na početku vam neće biti jasno tko je ostavio taj novac ali će vas još više brinuti tko sve zna za njega.

Svjesni ste da je glavni atribut većine u vašoj porodici pohlepnost i sebičnost što će vam ukazati na to da je bolje ostaviti takvu tajnu u miru.

Sanjati da ste žrtva u poplavi

Snovi u kojima ste vi žrtva poplave su nerijetko veoma osjećajni. Mnogo puta do sada ste bili žrtva laži i obmane što je od vas stvorilo jednu jako čvrstu, hladnu i samosvjesnu osobu.

Iako se to čini kao pozitivna stvar s obzirom što ste sve prošli, polako gubite one osobine koje su vas nekada davno ispunjavale. To jeste rezultat svih tih loših stvari koje su vam se dešavale ali ćete morati povesti računa da ne izgubite svaki dio osobnosti koji vas je definirao kao čovjeka.

Pretrpjeti fizičku bol je veoma teško, ali psihička bol zna biti mnogostruko puta veća i gora.

Ožiljci na tijelu s vremenom zarastu ali oni koji su urezani u sjećanjima i duši, teško.

Često je potrebno mnogo vremena da i najmanja rana zaraste, ali sve to zavisi od čovjeka do čovjeka. Morate se dogovoriti sami sa sobom kojim ćete putem dalje da koračate.

Gledati poplavu na televizoru

Simbolika sna u kome gledate poplavu na televizoru jeste ta da ne očekujete ništa od partnera u narednom periodu.

Možda ste dobili obećanje da ćete otići na nekakav luksuzan odmor ali se pripremite na to da ipak nećete. Morate sagledati širu sliku. Možda vaš partner silno želi da vas odvede na neko ekskluzivno putovanje ili avanturu ali mu se jednostavno neke stvari ispriječe na put u najgore moguće vrijeme.

Gledajte da se ne razočaravate puno u vezi toga nego mu pokušajte pomoći. Svaka pomoć je dobrodošla.

U zadnje vrijeme pažnju previše usmjeravate na loše osobine vašeg partnera i zaboravljate na one dobre koje su itekako izražene kod nje ili njega.

Ako nastavite sa takvim ponašanjem, kritikama, zvocanjem, kontroliranjem, nemojte se čuditi ako jednog dana dobijete vijest kako vas on ili ona napušta.

Tada će biti kasno za kajanje ali znajte da ne mora doći do toga. Do vaših postupaka zavisi budućnost vaše veze.

Bojati se poplave u snu

Ako sanjate da se bojite poplave to ukazuje na preveliku zatvorenost ka drugim ljudima.

Vjerojatno ste tip osobe koja ne želi previše da komunicira niti da troši vrijeme na druge osobe ali šta ako pokušate tako nešto? Možda ćete upoznati osobu koja će vas oduševiti i koja će dijeliti mnoga ista mišljenja kao i vi. Takve osobe jesu rijetkost ali su ipak stvarne.

Ne zatvarajte se previše u svoja četiri zida jer to nikada ne sluti na dobro. Kad tad ćete se zaželjeti društva, ljubavi ili jednostavnog razgovora ali ćete shvatiti da je za to sad kasno jer ste potpuno sami.

Biti ćete primorani da radite sve ispočetka od novih upoznavanja do odlučivanja da li vam ta osoba odgovara ili ne.

Sanjati da spašavate partnera od poplave

Sanjati da spašavate svog emotivnog partnera od poplave simbolizira manji materijalni dobitak.

Iako malen taj dobitak će biti i više nego dobrodošao jer će se ispostaviti kao jako korisna stvar u vašoj trenutnoj situaciji.

Velika je vjerojatnoća da će vam taj poklon uručiti upravo neko iz užeg kruga porodice što će vam biti veoma drago. U zadnje vrijeme ste mislili kako ste se svi udaljili jedni od drugih pa će vam ovakav gest ipak promijeniti mišljenje.

Vaša lista želja je podugačka ali će ta osoba uspjeti da vam ugodi i izbriše barem jednu stvar sa tog popisa. Neke od stvari koje bi ste mogli dobiti jesu sljedeće:

  • novi pametni telefon,
  • naušnice,
  • pametni sat,
  • novi posao,
  • određena svota novca,
  • plaćen vozački ispit,
  • odlazak na jednodnevni izlet i slično.

Vidjeti nekog da se utapa u poplavi

Ako gledate nekog kako se utapa u snu to simbolizira povećanu brigu o osobi do koje vam je stalo.

To može biti vaš partner, tajna simpatija, neko od roditelja, kolega sa posla, najbolji prijatelj, dijete i slično tome.

U zadnje vrijeme ste veoma osjećajni prema toj osobi da ste odlučili svaki trenutak proveden s njom ili njim učiniti jako posebnim. Ako je u pitanju vaša simpatija, proći će dosta vremena dok i ta osoba ne počne uzvraćati istom mjerom prema vama.

Prekomjerne brige će vam ubrzo toliko umoriti da ćete biti prisiljeni udaljiti se od svih kako bi mogli napuniti baterije i resetirati se jer bi ste u suprotnom pokleknuli i izgubili snagu.

Ponekad je potrebno usmjeriti pozornost i misli samo na sebe. To nije znak sebičnosti ili egocentričnosti nego jednostavno postoje takvi trenuci ponovne samospoznaje da se ne bi izgubili u svom tom ludilu.

Sanjati da ste spasilac tokom poplave

Snovi u kojima ste vi u ulozi spasioca tokom poplave ukazuju na to da će vaša djelovanja na poslu učiniti loše nekoj drugoj osobi. Ovakvi snovi se tumače na dva načina, a to su:

  • ako ste svjesni da će vaši postupci učiniti loše nekoj osobi to znači da vas očekuje mnogo neprijatnih stvari u budućnosti zbog kojih ćete da žalite za skoro svakom odlukom koju ste donijeli što se tiče ljubavi i ljubavnih afera,
  • ako niste svjesni da vaši postupci utiču loše na neku osobu onda ste prevršili svaku mjeru u dokazivanju pred nekom osobom. Mnogo puta se čini da joj godi vaše ponašanje i način pristupanja ali je istina upravo suprotna. Predstoji vam kratak period ispunjen neugodnostima kod suprotnog pola. Manjak seksa će uticati na vaše raspoloženje.

Sanjati da vas neko spašava tokom poplave

Ukoliko sanjate da upravo vas neko spašava tokom poplave to znači da se mnogo trudite da udovoljite osobi do koje vam je jako stalo.

Ka toj osobi gajite nešto više od prijateljstva ali ona toga još nije svjesna. Ruku na srce vi i ne pokušavate da joj ukažete na vaše osjećaje nego to lukavo izbjegavate.

Mislite kako će vrijeme pokazati sve ali kod ovakvih stvari je skoro uvijek bolje napraviti prvi korak.

Često se desi kada se osoba konačno odluči, poslije dužeg vremena, iskazati svoja osjećanja da bude prekasno. Stoga se ne stidite i odlučno se postavite kako bi vaše riječi imale mnogo više snage i utjecaja.

Poplava vam uništila kuću

Ako sanjate da vam je poplava uništila kuću to znači da vam više ne paše društvo u kojem se trenutno nalazite.

Kad tad ćete morati donijeti neke promjene koje će uticati na vaš trenutni način života. Neki ljudi će pokazati pravo lice što će vas ostaviti u čudu jer ne biste nikada rekli da su te osobe upravo takve kakve su se na kraju pokazale.

Biti ćete primorani smisliti način kako da u buduće definirate ljude da vam se ne bi dešavale upravo ovakve stvari. Jako dugo vremena će biti potrebno da naučite to ali će vam itekako biti od pomoći.

Sanjati prestanak poplave

Ukoliko sanjate prestanak poplave to znači da će vam život konačno krenuti na bolje. Sav vaš trud i vesela narav su vam itekako pomogli da pređete preko mnogih prepreka koje su vam otežavale život.

Bilo je tu laži, financijskih problema, prevara, izdaja i šta sve ne ali ste vi ipak izlazili kao pobjednik u svakoj toj situaciji.

Došlo je vrijeme da sebi priuštite ugodno i opušteno putovanje koje će vam zauvijek ostati u sjećanju. To će na neki način predstavljati trofej koji ste osvojili na životnom takmičenju.

Morate biti svjesni da tu nije kraj problemima. Njih će uvijek biti i nikada ih se nećete moći u potpunosti riješiti ma koliko se trudili. Spremite se na poraze ali i jako potrebne pobjede koje će vas definirati u budućnosti.

Sanjati više poplava

Ako su snu sanjate veliki broj poplava to implicira na vaš strah od svađa sa članovima porodice.

U zadnje vrijeme ne funkcionirate kao porodica nego se to sve čini kao da se raspada i propada.

Komunikacija je u veoma lošoj situaciji i ne uspijevate progovoriti ni tri rečenice bez da neko započne svađu ili da dobaci nešto kompromitirajuće.

S vremenom ćete se početi udaljavati od osoba koje su vam do juče predstavljale čitav svijet ali ćete naučiti živjeti bez njih. Da se razumijemo, osobe će i dalje biti dio vašeg života samo ne u onolikoj mjeri kao prije.

Biće vam teško na početku dok se ne naviknete na drugačiji život. Tko zna, možda iz toga nikne nešto dobro.