🥙 Sanovnik o povrću

Iako je u javi preporučljivo skoro sve što je povezano sa povrćem, u snovima to i nije baš istina. Da se ne lažemo, ima tu dobrih ali i izuzetno loših značenja. Snovi u kojima je glavni detalj povrće predstavljaju umor, izdaju, bolest, nekontrolisanost emocija ali isto tako mogu da označavaju nove početke, novu ljubav, prijateljstvo, materijalnu dobit, sreću ili putovanje.

Život je nepredvidljiv pa se zbog toga svaki dan mnogima čini kao novi izazov u kojem su spremni da na kraju izađu kao pobjednici. Ovakve ambicije su rijetke pa se zbog toga sanjar može smatrati sretnikom ako sanja upravo pozitivne detalje iz snova vezanih za povrće. U nastavku teksta ćemo vam protumačiti i objasniti najčešće i najvažnije detalje koje se tiču snova u kojima je glavni fokus upravo povrće.

Sanjati zrelo povrće

Ukoliko sanjate povrće koje je zrelo to ukazuje na dugoočekivani finansijski dobitak koji će vam biti i više nego dobrodošao. Iako nećete očekivati tako radosnu vijest, jer vam je zbog mnogo toga što vam se desilo u zadnje vrijeme nada i snaga na minimumu, ipak će izmamiti onaj umorni osmijeh na vaše lice. To će biti osmijeh rasterećenja, sreće i velikog olakšanja koje vam je bilo i više nego potrebno.

Biće potrebno relativno dugo vremena za oporavak i da skupite ponovo snage i volje da krenete naprijed za novi početak i nove pobijede. Postaćete uzor mnogim osobama u vašoj porodici ali i na poslu. Oni koji vas poznaju i koji znaju kroz šta ste sve prolazili u ne tako davnoj prošlosti će vas samo još više cijeniti i pokušaće se ugledati na vas što je više moguće. Postaćete lokalni super heroj.

Guliti krompir

Snovi u kojima gulite krompir ukazuju na vašu promjenu u ponašanju dok ste u poslovnom okruženju. Do sada ste na poslu bili jako neozbiljni što vas je mnogo puta dovelo do ivice otkaza ali vam se nekako uvijek pružala šansa da ispravite te svoje pogreške i da nastavite dalje. Ni sami ne znate kako, ali eto dešavalo se. Niko od kolega se nije mogao pouzdati u vas jer ste bili mnogo brzopleti i ne razmišljajući ste znali donositi jako ozbiljne odluke koje su često davale negativan rezultat.

To će se promijeniti i ostaviće sve na poslu u čudu. Shvatićete da se ne mogu sve bitke pobijediti laganim putem. Ponekad je potrebno iskoristiti bolju taktiku, upotrijebiti više truda i vjerovati u cilj. Ta promjena će vam donijeti samo dobro. Naime, ako ste razmišljali o većem finansijskom prihodu možda je sad vrijeme da ga potražite ali na drugom mjestu. Ovdje ste ipak ostavili utisak nepouzdanog i brzopletog radnika.

Okopavati njivu za krompir

Ako u snovima okopavate njivu u kojoj ćete sijati krompir to znači da će se u vašoj porodici roditi neka nova ljubav. Mnoge će ostaviti u čudu ali vas ne. Jednostavno ste slutili tako nešto. U pitanju će biti neko vama jako blizak što će vas učiniti sretnijom i zadovoljnijom osobom. Smatraćete da ta osoba zaslužuje dobro u životu i da je ovako nešto samo šlag na torti. Čak ćete pokušati da joj pomognete sa svojim iskusnim savjetima o ljubavi.

Nekima u porodici to ipak neće biti po volji pa će pokušati da uzdrmaju ljubav sa svojim nepotrebnim i negativnim komentarima iako to na kraju neće biti dovoljno. Mnogi će pokazati svoje pravo lice ali to će ostalima pomoći da naprave granice i nova mišljenja o njima.

Jesti luk

Sanjati da jedete luk u snu implicira na gorku istinu koju ćete saznati uskoro. Naime, te riječi koje ćete čuti će vas pogoditi ravno u srce. Vaše sumnje će se ostvariti u trenutku vaše najveće ranjivosti. Imaćete sreću što su ljudi, kojima je jako stalo do vas, bili spremni da vam pomognu u tom istom trenutku što će vam itekako olakšati bol i tugu. Pripremite se za period ispunjen tugom, suzama i teškim sjećanjima. Taj crni oblak će s vremenom proći ali će uspjeti da načini željenu štetu po vas koju ćete ispravljati veoma dugo.

Sanjati uvelo povrće

Sanjati uvelo povrće se tumači kao znak da ćete biti izdani od strane kolega ili kolege u radnom okruženju. To se može odnositi i na poslovnog partnera mada je najčešći ishod upravo kolega. Moguće da će vas neko na poslu cinkati zbog nečeg što vam nije bilo dozvoljeno da uradite ali ste vi to ipak učinili jer ste vjerovatno smatrali da je tako bolje. Također, ako ste u potrazi za novim poslom, a danas je poprilično teško pronaći posao koji ispunjava sve lične zahtjeve, i ako ste kojim slučajem tu informaciju proslijedili nekom od kolega, lako je moguće da će vas upravo ta osoba izdati tako što će taj podatak prenijeti nadređenom.

Okopavati baštu

Okopavati baštu u snovima predstavlja nepotpun završetak nekog posla. Možda ćete raditi na nekom projektu koji bi vas mogao lansirati na sam vrh firmine poslovne hijerarhije ali ga nećete uspjeti dovršiti zbog ličnih problema koji će nastati u međuvremenu. Možda će vam buran period u ljubavnom životu stvoriti toliko velik problem da ćete morati poslovne obaveze odložiti na neki period što će vam uveliko otežati ostvarenje vašeg cilja.

Potrebno je da se naučite odvojiti poslovni život od privatnog jer će u budućnosti upravo to da stvara itekako velike probleme i prepreke na poslu koji radite.  Rijetki su oni koji su uspjeli balansirati posao i ljubav u jednu sferu.

Postavljati plastenik

Ako sanjate da postavljate plastenik u kojem ćete sijati povrće to ukazuje na poprilično velik novčani dobitak kojim vam slijedi uskoro. Taj dobitak se može podijeliti na više izvora mada ćemo vam u nastavku napisati par onih najsigurnijih i najčešćih:

  • dobićete veliku novčanu stimulaciju na poslu. Vaš trud i požrtvovanost će konačno da se isplate,
  • naslijedićete ogromnu sumu novca poslije smrti nekog od bliže rodbine,
  • dobićete odštetu od osiguranja zbog tuđe greške,
  • prodaćete nešto što ste sami napravili, a koje će se procijeniti na veliku sumu novca,
  • kupićete nešto za male novce, a što će se na kraju ispostaviti da je itekako skupo i dragocjeno,
  • konačno ćete dobiti na igrama na sreću i slično.

Sanjati da kradete povrće

Ukoliko se u snovima prikazuje krađa povrća, a glavni akter u toj krađi jeste upravo vi, to znači da ćete se posvađati sa emotivnim partnerom oko nekakve veoma nebitne, minorne i jedva primjetne greške ali će ona ipak uspjeti da načini štetu u vašem odnosu. Neke stvari koje se smatraju nebitnim često sadrže u sebi ogromnu moć razaranja i uništenja.

Iako ste svjesni o kakvoj se greški radi, pošto ste oboje jako tvrdoglavi, proći će izvjesno vrijeme dok vam se kockice ponovo poslože. Na kraju ćete se pitati da li je ta svađa uopšte bila i potrebna zbog tako malene stvari ali na kraju ćete shvatiti da vam  se i ne isplati toliko brinuti zbog toga sad jer će ih zasigurno biti još u budućnosti.

Snovi o kupusu

Sanjati kupus u snovima implicira na željeni emotivni odnos o kome svakodnevno razmišljate. Moguće da ste u svađi sa roditeljima što je na vas itekako uticalo ali ne želite da im priznate svoju grešku zbog čega ste emotivno na distanci od njih. Svjesni ste koliku vam to bol nanosi ali vas ipak nešto drži da ne načinite prvi korak ka poboljšanju odnosa.

Možda vam je svađa sa bračnim suputnikom teško pala i zbog nje se osjećate potišteno i emotivno slabo. S vremenom će se „oluja“ smiriti i ponovo će se vratiti sve na svoje mjesto ali ožiljci ostaju, nekad i zauvijek.

Sanjati mrkvu ili šargarepu

Snovi u kojima je glavni detalj mrkva ili šargarepa simbolišu ostvarenje vašeg kratkoročnog cilja koji ste zadali sebi ne tako davno. Ovo ostvarenje je moguće jer ste se uveliko posvetili tome i to na kraju mora dati neke rezultate. Svaki trud se isplati, to je definitivno tačno. S lakoćom ćete pobijediti sve prepreke koje vam se bace na put što će itekako olakšati dostizanje budućih ciljeva.

Još jedan detalj vezan za mrkvu u snovima jeste da bi ste mogli biti žrtva ljubavne prevare uskoro. Vaš partner se čudno ponaša u zadnje vrijeme i to vam nije promaklo. Pokušajte istražiti taj dio vašeg života. Nikada ne dopustite sebi da nekom slijepo vjerujete.

Sanjati grašak

Sanjati grašak ukazuje na putovanje koje će vam promijeniti život. Već neko vrijeme se pokušavate odlučiti da li da se otisnete na putovanje i avanturu koje ste itekako zaslužili. Ovakvi snovi se dijele na dva dijela, a to su:

  • ako ste se u snovima odlučili da odete negdje na putovanje, to znači da ćete upoznati osobu koja će vam se svidjeti na prvi pogled ali ćete na kraju saznati da je ta ona obavijena velikim velom tajni koje će biti prevelik zalogaj za vas,
  • ako ste se u snovima odlučili da ipak ne odete na putovanje to znači da ćete prepoznati priliku za avanturu koja će se na vas i vašeg partnera odraziti u dobrom i izuzetno povoljnom smislu.

Sanjati blitvu

Ako ste sanjali blitvu u snovima to znači da će vam se neko od dragih osoba povjeriti sa malo tajnom. Na početku ćete misliti kako se to vas baš nikako ne tiče ali ćete poslije shvatiti da je to upravo suprotno. Naime, ta na izgled mala tajna će se pretvoriti u nešto veliko sa čim ćete imati velik problem da se nosite. Najviše će ticati na vaš odnos sa nekim koga ste smatrali jako dobrim prijateljom. Biće vam teško povjerovati u to ali ćete na kraju shvatiti da se ne isplati bježati od istine.