Požar – Sanovnik o požaru

Skoro svako je bar jednom vidio požar. Ako ne uživo onda vjerovatno na televiziji. Prisustvovati požaru nije ni slično kao što je gledati na TV-u jer vam se često „kosti zalede“ od straha iako je temperatura ogromna. Ne smatrajte snove o požaru kao ružne i loše iako ima i takvih značenja. Oni također, mogu da označavaju ponovno ili novo rasplamsavanje strasti u ljubavi, popunjavanje seksualnog apetita, novu ljubav i stvari slične tome. Tematika sanovnika o požaru je često ljubav sa akcentom na seksualna iskustva. Dakle, ako ste sanjali ovakve snove imate čemu da se radujete.

Ukoliko ste prisustvovali požaru u skorije vrijeme, onda ne tumačimo ove snove jer je to najvjerovatnije posljedica tog događaja.

Vidjeti požar u snu

Požar u snu je jako dobar znak za osobu koja ga sanja. Smetnje i strahovi će nestati, a vi ćete spoznati vaš istinski poziv. Prije svega ćete, po prvi put poslije jako dugo vremena, biti u mogućnosti da kupite nekakav poklon vašem emotivnom partneru koji do sada niste mogli priuštiti, što će rasplamsati strast i seksualni dio vaše veze.

Slijedi vam nevjerovatan period za koji će vam biti potrebno jako mnogo snage i volje da ga održite u ispravnom i ugodnom stanju. Ako već niste sigurni da ćete moći sami izgurati sve to, zašto se ne bi udružili sa vašim partnerom i da skupa, u dvoje, održite visok status veze.

Sanjati da vam se zapalio automobil

Ako sanjate da vam se zapalio automobil, to znači da bi ste trebali odvojiti malo više vremena za neku osobu koja vam je pomagala u zadnje vrijeme. Možda vi toga niste ni svjesni, što se često dešava, ali se vjerovatno drugima činite kao egocentrična i veoma sebična osoba iako ste vi jedan ili jedna od onih koji su previše fokusirani na nešto što im stvara problem ili nekakvu vrstu prijetnje. Zbog toga se činite takvi drugima pa bi bilo najbolje da im date do znanja kakva ste vi u stvari osoba i objasniti im da nije sve kako se čini.

Sanjati čovjeka koji gori

Vidjeti čovjeka da gori predstavlja niz događaja koji bi vam se mogli desiti veoma ubrzo. Ne očekujte preveliku radost i sreću zbog njih ali će vam to doći kao neka osvježavajuća i prijeko potrebna prilika pomoću koje bi ste bili u mogućnosti da riješite par stvari koje do sada niste mogli.

Smislite način kojim bi ste ostvarili vaše ciljeve. Ne odustajete olako pred preprekama nego uvijek pokušajte da ih srušite. Ako vas život trenutno ne mazi, stisnite zube i izdržite njegove udarce jer ćete sa upornošću i ogromnom željom za uspjehom skoro uvijek izaći kao pobjednik.

Snovi o zapaljenom avionu

Ako sanjate avion koji gori to implicira na vašu povećanu potrebu za seksom. Moguće da ćete biti predugo odvojeni od vašeg ljubavnog partnera što će izazvati vašu ogromnu, skoro pa i nekontrolisanu, želju da legnete s njim ili njom u krevet. Ako odigrate karte kako treba, možda će vam se i posrećiti s tim da morate ostati pribrani i hladne glave.

Snovi u kojima sanjate avion koji gori vam ukazuju na nadolazeće prilike. Pokušajte ih ugrabiti na vrijeme da ne bi ste poslije žalili za propuštenim šansama zbog čega lako možete da skrenete sa puta kojim ste se do sad kretali.

Vidjeti životinju koja gori

Snovi o životinjama koje gore imaju mnogo značenja i njihova tumačenja su jako raznovrsna. Neka od najčešćih ćemo vam predstaviti upravo ovdje, a to su:

  • Sanjati psa koji gori znači da će vam se jedan ili jedna od bližih prijatelja obratiti za pomoć. Moguće je da će vas šokirati to što ćete čuti od te osobe. Svjesni ste da je ta osoba učinila mnogo za vas u prošlosti pa vam neće biti ni malo teško uzvratiti joj pomoć.
  • Sanjati mačku koja gori implicira na vaše trenutno nezadovoljstvo na poslu. Moguće je da radite posao u struci ali vam on ne donosi ono čemu ste se nadali prije nego što ste se odlučili da aplicirate za isti.
  • Sanjati konja koji gori ukazuje na to da ćete uskoro morati da prekinete odnos sa nekom osobom koja vam je donosila ništa osim problema. Niste ni sami sigurni zašto vam je bilo potrebno toliko dugo vremena da se odlučite na ovakav potez.
  • Snovi o kravi koja gori znače da ćete dobiti dobru kritiku. Možda ste se dokazali na poslu zbog čega će vas vaš nadređeni pohvaliti ili čak nagraditi.
  • Sanjati majmuna koji gori znači da ćete biti primorani uskoro pregaziti obećanje koje ste dali vašem partneru. Sticajem okolnosti vaš partner će shvatiti zašto ste to učinili zbog čega nećete imati velike posljedice.

Vidjeti brod koji gori

Snovi o brodu koji gori označavaju nekakav jako čudan pristup kojim ćete uspjeti riješiti problem. Na kraju ni vi sami nećete biti svjesni šta se desilo i kako ste uspjeli u tome. Odlučićete da ne razmišljate puno o tome nego ćete sa ponosom krenuti dalje.

Ovi snovi se tumače kao sposobnost osobe koja ih sanja da rješava probleme, koje joj ili mu život baca pred noge, na svojstven način.

Sanjati požar kod komšije

Ako sanjate požar kod komšije to obično znači da bi vaše tajne simpatije, koje gajite prema nekoj jako bliskoj osobi, mogle da se ostvare u jako bliskoj budućnosti. Možda će vas ta osoba prema kojoj to osjećate početi gledati na drugi način na koji do sada nije što će vam pomoći u tome da učinite prvi korak ka potencijalnoj vezi ili seksualnom iskustvu o kojem ste maštali predugo.

Sanjati da ste vi podmetnuli požar

Ukoliko sanjate da ste vi podmetnuli požar to znači da su vaše želje o kontroli nad svojim životom i dalje neostvarene. Čini vam se kao da vam baš ništa ne ide od ruke što uveliko utiče na vaše samopouzdanje i dovodi do preispitivanja samog postojanja. Pokušajte da ne dajete preveliku pažnju velikim problemima nego se okrenite ka rješavanju manjih.

Ako vam se desi da ne uspijete u nečemu što ste naumili, bitno je da ne odustajete odmah jer bi ste poslije mogli da žalite za tim.

Sanjati da gasite požar

Ako sanjate da vi gasite požar to znači da ste se bez razloga posvađali sa partnerom i sad pokušavate da ispravite grešku. Moguće da vam se pojavio osjećaj ljubomore zbog partnerovog odnosa sa kolegom ili koleginicom sa posla. Možda vam se čini kao da su previše bliski pa vas to muči i uliva strah od prevare. Dobro razmislite o tome da li je vaš partner uopšte osoba koja bi vas povrijedila na takav način i ako ga dobro poznajete odgovor ćete odmah znati.

Ako ste osoba sklona pretjerivanju pokušajte da se fokusirate na taj problem jer ćete u suprotnom izgubiti kontakt sa bliskim osobama. Potrebno je da se naučite o samokontroli osjećaja i djelovanja.

Vidjeti da drugi gase požar

Ukoliko vidite da neko drugi gasi požar u snu to simbolizuje ulazak neke potpuno misteriozne osobe u život vas i vašeg emotivnog partnera. Možda ćete ju upoznati na nekom zajedničkom putovanju na kome će se desiti neke jako ugodne i osvježavajuće stvari. Lako je moguće da ćete „začiniti“ vaš seksualni život sa trećom osobom. To je nešto o čemu ste dugo polemisali mada nikad niste bili sigurni kako će to uticati na vaš zajednički život. Uvidjećete da je to jedan veoma čudan i intrigantan osjećaj.

Sanjati požar na poslu

Ako sanjate požar na poslu to obično znači da bi ste mogli započeti ljubavnu atmosferu sa nekim od kolega ili koleginica sa posla. Vjerovatno ste do sad maštali o tome ali vam se sad ukazuje prilika da tu svoju maštu sprovedete u djelo. Možda će vam biti teško ili neprijatno da napravite prvi korak ali kako ćete znati šta vam slijedi ako ne stisnete petlju i pokušate.

Ovakvi snovi o požaru na poslu često označavaju seksualnu nesigurnost osobe koja ih sanja. Iako ste potpune svjesni vaše seksualne orijentacije ipak se bojite kako će vas okolina prihvatiti.

Sanjati most koji gori

Ako sanjate most koji se zapalio očekujte raskid dugog prijateljstva koje ste godinama gradili sa nekom jako bliskom osobom. Moguće je da su vam se jednostavno razmišljanja počela razilaziti zbog čega ste počeli nervirati jedno drugog. U ovakvim slučajevima najbolje i jeste da se raziđete mirnim putem. U suprotnom bi ste iz negiranja i nevjerice mogli stvoriti jako veliko neprijateljstvo koje bi moglo mnogo da boli.

Vidjeti požar u parku

Ako sanjate požar u parku to znači da bi ste trebali povesti računa o tome na šta sve trošite vaš novac. Moguće je da ste uštedjeli određenu svotu pa ste si dali slobodu za trošenjem. Morate biti svjesni da se karte veoma lako okrenu što može dovesti do vašeg finansijskog kolapsa. Dobro pripazite na vaše finansijske mogućnosti i ne srljajte u ambis bez ikakvog povoda i razloga.

Vidjeti nekog da izaziva požar

Ako vidite u snu da neko namjerno podmeće požar pripazite na vaše ponašanje u društvu. Možda ste postali naporni drugim osobama zbog nekih vaših konstantnih nabacivanja ili ispada. Ako ste brzopleti, izbacite tu manu iz vašeg života jer vam ona često donosi samo nevolje. Ukoliko ste skloni flertovanju, dobro razmislite kome se nabacujete jer bi vam takav način djelovanja mogao lako da naruši ugled.

Sanjati da vi podmećete požar

Sanjati da vi podmećete požar znači da ste nezadovoljni vašim odnosom sa bračnim partnerom. Ako vam je brak postao monoton i ustaljen pokušajte postaviti nekakve ciljeve ili pokušajte zajedno da smislite nekakve nove ideje koje će vam pomoći da od braka ponovo izgradite vaše sigurno i srećno mjesto.

Sanjati da ste se zapalili

Snovi u kojima sanjate da ste se zapalili impliciraju na vaš neukrotiv i avanturistički duh. Vi ste osoba koja ne može dugo ostati na jednom te istom mjestu jer ste stalno u potrazi za novim izazovima što vam ponekad zna zakomplikovati sve. Ako mislite da vam trenutni posao ne ispunjava uslove onda je došlo vrijeme da potražite drugi ali je jako bitno da se ne zalijećete sa otkazom nego bi prvo trebali pronaći novi i sigurniji posao.

Snovi o velikom požaru

Ukoliko sanjate veliki požar to znači da će vam neko pomoći u vidu finansija. Možda ste već upitali nekog da vam posudi određenu sumu novca zbog neplaniranog problema koji vas je ranije zadesio. Iako ste vi osoba koja ne voli da posuđuje novac od drugih, bili ste primorani da učinite to. Moguće da se desio velik kvar na automobilu koji vam je neophodan zbog čestih terenskih poslova ili vam se ukazala prilika za nekom investicijom koju ste već ranije proučili ali za koju niste imali novčanih sredstava.

Snovi o malom požaru

Ako sanjate snove o malom požaru to simbolizuje vašu neosnovanu sumnju prema nekoj osobi. Moguće da ste primjetili jako čudno ponašanje u zadnje vrijeme od strane vašeg partnera kad je sa vama. Bojite se da pitate u čemu je problem jer se plašite njegovog ili njenog odgovora. Iako postoji velika šansa da to samo umišljate sebi, nećete biti sigurni dok ne skupite snage i postavite to pitanje.

Snovi o malom požaru predstavljaju jako veliku nesigurnost u sopstvene odluke od strane osobe koja ih sanja. Ponekad je potrebno samo malo snage i upornosti da se problemi riješe jer ga šutnja i ignorisanje često samo povećaju.