Snijeg – Sanovnik o snijegu

Snovi o snijegu predstavljaju nadolazak nekakvih veoma važnih i neočekivanih događaja za osobu koja ih sanja. Ovakvi snovi često imaju velik intenzitet zbog čega se osoba koja ih sanja može osjećati izgubljeno i poniženo, ali također, srećno i ponosno. Ovakvi snovi su nešto kao mač sa dvije oštrice.

Sanjati snijeg

Ako sanjate snijeg to znači da ćete vjerovatno poslušati savjet koji ste dobili od kolege ili koleginice na poslu. Ako je u pitanju pomoć u vezi nekog projekta, onda ste na pravom putu da ostvarite svoj dugo očekivani poslovni uspjeh koji će vam donijeti samo dobro. Ako je čak u pitanju ljubavni savjet, onda dobro razmislite da li je on ispravan i korektan. Ne vjerujte baš svemu što čujete.

Vidjeti bijelu pahulju

Ukoliko u snovima vidite bijelu pahulju to znači da bi ste mogli uskoro osjetiti nekakvu novu, vama još nepoznatu, emociju. Možda ćete biti u prilici da pomognete nekoj osobi u nevolji zbog čega će vam se javiti osjećaj empatije. To je jedan od najlijepših i najdragocjenjenijih ljudskih osjećaja zbog kog ćete biti veoma ponosni na sebe. Možda ćete imati priliku da posavjetujete nekog i zbog toga ćete se osjećati mnogo bolje.

Sanjati crnu pahulju

Sanjati crnu pahulju označava prelazak na drugu stepenicu u vašoj samosvjesnosti. Bilo vam je potrebno jako dugo vremena da se pronađete u svom svakodnevnom koordinatnom sistemu konfuzije zbog čije ste volje ili nevolje propustili jako bitne stvari u životu. Nadate se da je tome došao kraj i da će od sada sve ići ka boljem.

Snovi u kojima sanjate crnu pahulju obično ukazuju na greške koje ste počinili u toku svog odrastanja i pokazuju vam način na koji bi ste ih mogli ispraviti.

Sanjati da se grudvate

Tumačenje snova u kojima se grudvate se može interpretirati na više načina, a to su:

  • Ukoliko se grudvate sa kolegom ili koleginicom sa posla, pripremite se za neugodno iskustvo na poslu koje će vam neko od njih pripremiti. Pripazite na pitanja koja postavljate osobama sa posla.
  • Ako sanjate da se grudvate sa bratom ili sestrom, moguće je da ste željni bliskosti sa nekom osobom. Možda već i znate sa kojom, ali samo ne želite sebi priznati to. Moguće je da je ta osoba predmet ismijavanja u vašem društvu i slično pa se plašite da bi ste i vi mogli postati isto.
  • Sanjati da se grudvate sa roditeljima ukazuje na vašu želju za isticanjem. Ako su vam roditelji bili naočiti i ugledni moguće je da sanjate o tome kako bi ste voljeli biti kao i oni. Tj. smatrate ih svojim idolima.
  • Ako sanjate da se grudvate sa vašim dijetetom to implicira na vašu vjeru i iskrenost ka drugim osobama. U svakom živom biću prepoznajete samo dobrotu i ljubav.

Sanjati da pravite grudvu od snijega

Ukoliko sanjate da vi pravite grudvu od snijega to znači da ste prepoznali krivca u nečemu što vam se desilo. Moguće je da vam je neko napravio spletku ili vas je tračao zbog čega ste ispaštali uveliko. Na vama je da odlučite hoćete li djelovati oštro ili ćete pokušati ipak zaboraviti na to što se desilo.

Vidjeti da je neko zapao u snijegu

Ako sanjate da je neko zapao u snijegu to implicira na nekakav problem koji ćete riješiti na svojstven način. Suptilnost ili kompleksnost je vaše drugo ime pa se ne plašite prihvatiti bilo kakav izazov.

Smisleno preispitajte svaku vašu odluku o bilo čemu jer nikad ne znate kada ćete nesvjesno učiniti nekakvu grešku koja vas uvijek može skupo stajati.

Snovi u kojima pravite snješka

Snovi u kojima pravite snješka znače da ste svjesni životnog puta kojim koračate. Postavili ste sebi ciljeve za koje ste ubijeđeni da će vam donijeti bolje sutra. Na vama je samo da ustrajete u tome i da ne posustanete. Najveći izazov će vam biti održavanje koncentracije na ostvarivanje tih ciljeva jer će to biti veoma dug proces.

Ne podliježite tuđim navikama jer vas one mogu baciti u probleme. Svojeglavo odlučujte o vašim postupcima i uvijek razmišljajte o posljedicama.

Vidjeti lavinu

Ako u snu vidite snježnu lavinu to obično simbolizuje vaš pad u socijalnom pogledu. Možda ste u zadnje vrijeme pravili grešku za greškom što vas je koštalo vaše reputacije u poslovnom svijetu ili ste „izvalili“ nešto u nekom novom društvu što niste smjeli. U svakom slučaju, biće vam potrebno mnogo vremena da očistite ljagu sa vašeg imena jer se takve stvari ne zaboravljaju lako.

Sanjati dubok snijeg

Ukoliko sanjate da se nalazite u dubokom snijegu moguće je da vas muči nekakav veoma velik problem za čije rješavanje nemate snage. Pokušajte svoje misli podijeliti sa osobom od povjerenja jer se možda baš u njoj ili njemu krije odgovor na to. Smislite način kako da zajedno prevaziđete vaše prepreke jer je u dvoje uvijek lakše.

Sanjati da lovite pahulje sa jezikom

Ako sanjate kako lovite pahulje jezikom to znači da ćete uskoro imati jako ozbiljan razgovor sa vašim emotivnim partnerom. Možda ste nekad skoro primjetili da vas partner izbjegava zbog vama nepoznatih razloga ili ste očekivali od njega ili nje da vam se pridruži na nekoj svečanosti koju je on ili ona odbio/la. Najbolji i najsigurniji način za to je upravo razgovor. Moguće je da niste bili svjesni problema koji muče vašeg partnera pa ste prebrzo donijeli odluku koja na kraju i nije ispravna.

Sanjati snježnu mećavu

Ukoliko sanjate snježnu mećavu to znači da će vaš seksualni život uskoro naprosto prasnuti u nebo i to u veoma pozitivnom smislu. Očekujte mnoga koketiranja i zavođenja od strane suprotnog pola. Ostanite prisebni i iskoristite ovaj period da „napunite baterije“. Ukazaće vam se mnoge prilike za novim seksualnim iskustvima o kojima ste do sad samo sanjali. Pokušajte se ponašati prirodno jer bi se neke od tih avantura nekad poslije mogle i ponoviti.

Sanjati da vas neko gađa sa grudvom

Snovi u kojima vas neko gađa sa grudvom snijega ukazuju na vašu privlačnost ka nekoj osobi. Vjerovatno tog i nećete biti svjesni ali neko će vas „odmjeravati“ i slati vam ljubavne signale u skorijoj budućnosti. Ako se nađete u društvu u kojem prevladava suprotni pol obratite pažnju na poglede i dodire.

Poželjećete mir i tišinu koji vam dugo nisu bili dostupni. Ako vam je puna glava svega uzmite par dana godišnjeg odmora i pokušajte se odmoriti na vama najbolji način.

Vidjeti nekog kako čisti snijeg

Vidjeti nekog kako čisti snijeg znači da ste postali veoma negativni. U zadnje vrijeme ne pronalazite ni jednu svijetlu stvar u bilo kojoj temi. Postali ste preozbiljna osoba koja više ne zna za šalu. Takvo ponašanje bi vam moglo narušiti i to malo sreće koja je ostala u vama. Previše značaja pridodajete poslu zbog čega bi vam socijalni život mogao stradati.

Sanjati da vi čistite snijeg

Ako sanjate da vi čistite snijeg to znači da bi ste mogli „oladiti“ od vaših sujevjerja pogotovo u vezi teorija zavjere. Ne vjeruje svako u ono što i vi zbog čega se morate pripaziti kome i o čemu govorite. Zbog ovakvih stvari se lako postaje predmet ismijavanja i sprdancije u društvu. Najvažnije je da ne ismijavate nekog ako ne dijeli isto mišljenje kao i vi.

Snovi u kojima vi čistite snijeg se tumače kao lakomislenost i sebičnost osobe koja ih sanja.

Sanjati grtalicu za snijeg

Sanjati grtalicu za snijeg ili još tačnije sanjati sebe kako vozite grtalicu simbolizuje vašu nadu za boljim sutra. Iako ste jako iskrena i korektna osoba previše toga je prešlo preko vaših leđa. Iz dana u dan skupljate snagu da nastavite dalje ali ni sami ne znate do kad će to trajati. Često se upornost isplati, ali nekad i ne uspije. Ukoliko spoznate da ne možete više sami da koračate kroz život, upitajte vašeg partnera ili nekog prijatelja u koga imate povjerenja, da vam pomogne izaći iz tog ličnog pakla.

Vidjeti komšiju kako čisti snijeg

Ako vidite komšiju kako čisti snijeg ne dozvolite ukazanoj prilici da vam umakne. Moguće je da ćete dobiti jako primamljivu poslovnu ponudu za koju nećete odmah biti sigurni da li da ju prihvatite ili ne. Također je moguće da će vam se osoba suprotnog pola nabacivati ali ćete biti u dilemi da li je ta osoba vrijedna vašeg vremena za koje smatrate da je veoma dragocjeno.

Snovi o valjanju u snijegu

Sanjati da se valjate u snijegu implicira na moguću svađu sa nekom osobom. Tumačenje ovakvih snova se dijeli na dva dijela, a to su:

  • Ako ste vi inicijator svađe to znači da niste zadovoljni sa trenutnim finansijskim stanjem i da vam se čini kako bolje ne može biti.
  • Ako ste samo posmatrač to simbolizuje vašu nestrpljivost i otuđenost prema drugim ljudima.
  • Ukoliko neko drugi inicira svađu sa vama to znači da bi ste trebali dobro razmisliti kome se povjeravate i da li je ta osoba ona prava na koju možete računati u svako doba dana i noći.

Sanjati kuću zatrpanu snijegom

Snovi o kući koja je zatrpana snijegom označavaju nemir i strah od nekog događaja u kojem ćete vi biti u centru pažnje. Moguće je da vas opterećuje manjak samopouzdanja zbog čega niste sigurni u vaše postupke, a zbog kojih ste se mnogo puta činili smiješnim ili neozbiljnim drugim osobama.

Ovakvi snovi govore upravo o tome da bi se osoba trebala unaprjeđivati u sferama za koje još nije sigurna da može obavljati.