🤰 Trudnoća – Značenje i interpretacija snova o trudnoći

Sanjati da ste vi trudni

Snovi u kojima ste vi trudni, obično znače da bi ste mogli biti izloženi nekom velikom stresu u bliskoj budućnosti. Zbog nečeg ćete biti jako opterećeni. To će vam otežavati funkcionalnost i koncentraciju, pogotovo na poslu. Možda bi najbolje bilo da se usredotočite na rješavanje tog problema kako bi ste mogli što prije da nastavite sa normalnim životom. Snovi o vašoj trudnoći mogu i da predstavljaju vašu želju da postanete roditelj. Željni ste osjećaja čiste i iskrene ljubavi prema nekoj osobi, a najbolji primjer za to bi bila upravo vaša beba.

Sanjati da je neko drugi trudan

Ako sanjate da je neko drugi trudan ili trudna, to simboliše nečiju tajnu simpatiju prema vama. Moguće je da vas neko od kolega ili koleginica sa posla doživljava kao jako zavodljivu i neodoljivu osobu, a vi toga još niste svjesni. Pokušajte malo više obraćati pažnju na tajne signale koje vam neko od njih šalje dok ste na poslu. Jednostavan osmijeh ili duži pogled upućen prema vama može otkriti ko je vaš tajni obožavalac.

Snovi u kojima je neko drugi trudan su jako interesantni i intrigantni pa imaju običaj ostati dugo urezani u sjećanje osobe koja ih je sanjala. Takvi osjećaji bude „trnce i leptiriće“ u stomaku kod pojedinaca.

Snovi o kritičnoj trudnoći

Ako sanjate kritičnu trudnoću pripazite na vaš odnos prema porocima. Ako ste strastveni pušač cigareta, možda bi ste trebali smanjiti unos nikotina u vaš organizam jer se lako može desiti da vam se zdravlje pogorša upravo zbog toga. U daljem tekstu ćete pročitati još par vrsta poroka i njihovo značenje u snovima:

  • Kockar – Ukoliko imate jaku želju i potrebu za kockanjem u snu moguće je da ste na javi veoma nesigurni u svoju finansijsku situaciju.
  • Alkoholičar – Ako sanjate da se utapate u ogromnim količinama alkohola u snu to znači da imate problem sa donošenjem ispravnih odluka. Možda ste brzopleti pa ste često napravili grešku u nekom odlučivanju zbog koje ste imali velike posljedice.
  • Narkoman – Snovi u kojima sanjate da se drogirate impliciraju potrebu za nekim promjenama koje bi vaš život učinile zanimljivijim i aktivnijim. Osjećate se prazno i bijedno. Jednostavan trik za rješavanje ovakvog problema jeste da uključite u svoju svakodnevnicu nekakav sport ili nekakav kreativni hobi u smislu crtanja, sviranja nekog instrumenta, vrtlarstva i slično.

Sanjati da je vaš partner trudan

Simbolika sna u kojem je vaš partner trudan ima više značenja. U daljnjem tumačenju sanovnika o snu u kojem je vaš partner trudan ćete saznati na šta se to tačno odnosi. Tumačenja su sljedeća:

  • Ako je ON trudan to obično implicira na vaše nezadovoljstvo sa trenutnim emotivnim partnerom. Pokušajte mu dati do znanja da se mora uozbiljiti i da mora početi shvatati određene stvari ozbiljno. Ukratko, vrijeme je da odraste.
  • Ako je ONA trudna, postoji šansa da vam se neko od rodbine obrati za nekakvu malu pomoć. Nećete biti sigurni u to da li ste spremni da mu ili joj pomognete jer ste imali jako ružna iskustva sa tom osobom. Vama je nekad davno bila potrebna pomoć koju je ta osoba odbila da vam pruži.
  • Ako je on trudan sa nekom drugom osobom, to znači da vam je potrebna pauza u vezi sadašnjeg partnera. Moguće je da vam je odnos postao previše monoton i da vam se javila želja za promjenom. Odlučili ste vam dati vremena da preispitate svoje ciljeve i snove o budućnosti.
  • Ukoliko je ona trudna sa nekom drugom osobom implicira na to da ćete napraviti potez u ljubavnoj vezi ili braku za kojim ćete da žalite poslije. Možda ste oprostili prevaru partnera za šta će se ispostaviti da je bila velika pogreška jer je ta ista osoba nastavila sa istim radnjama kao i prije.

Sanjati da vam je sestra trudna

Snovi u kojima sanjate da vam je sestra trudna označava kraj nekog teškog perioda u vašem životu zbog koga ste morali da se izlažete mnogim rizicima i problemima. Poslije dugog vremena ćete konačno isplivati na površinu i daćete sve od sebe da se tako nešto nikad više ne ponovi.

Ne ugovarajte poslovne sastanke za koje niste sto posto sigurni da ćete moći na vrijeme doći. Takvo ponašanje vam može donijeti ništa osim nevolje i finansijskog gubitka. Drugi će vas početi smatrati kao jako neodgovornu i neozbiljnu osobu što vas može koštati posla, novca i funkcionalnog života.

Vidjeti trudnicu

Vidjeti trudnicu u snu vam ukazuje na moguć nastavak neke ljubavne afere iz prošlosti. Možda je ta ljubavna avantura bila jedna velika tajna pa ste zbog ogromnog pritiska sa strane morali da ju okončate. Sada je došlo drugačije vrijeme i pomislićete da je vrijeme da pokušate obnoviti tu strast iz prošlosti i više vas neće interesovati da li će ta veza biti tabu tema.

Svi vaši pokušaji da pronađete izlaz iz teške finansijske situacije su bili neuspješni do sad. Možda bi trebali otići kod neke osobe koja se bavi finansijskim konsaltingom i da porazgovarate sa tom osobom u vezi tog problema.

Vidjeti trudnicu da se porađa

Ukoliko vidite trudnicu koja se porađa u snovima to znači da ćete uskoro saznati ko vam je istinski, najbolji prijatelj. Dešavalo vam se dosta puta da izaberete pogrešno društvo. Mnogi su vas posmatrali kao nekog ko je jako stidljiv i nekomunikativan. U stvari ste se osjećali kao crna ovca jer ste smatrali kako su svi oko vas nezreli i neiskusni. Htjeli ste ozbiljne teme, a dobijali ste samo zezanciju i neozbiljnu družinu.

Snovi o mladoj trudnici

Sanjati snove u kojima se nalazi mlada trudnica znači da ćete dobiti neophodnu pažnju neke osobe koja vam se dopada već neko vrijeme. Nikako niste mogli skupiti hrabrost da joj priđete i kažete ono što vas tišti već jako dugo. Nešto je puklo u vama i odlučićete da joj kažete riječima sve svoje osjećaje koje ste držali duboko u sebi.

Ne dozvolite da vas kroz život vode nečije tuđe predrasude nego se pozabavite svojim iskrenim i ispravnim uvjerenjima koje trebate postaviti kao svoju zvijezdu vodilju.

Snovi o starijoj trudnici

Simbolika snova u kojoj vidite stariju trudnicu nagovještava dolazak neke nove prilike za vas. Moguće je da ćete dobiti pozitivan odgovor ako ste aplicirali na neki oglas za posao. Ili ćete ipak dobiti priliku da se dokažete u nekoj veoma zahtijevnoj situaciji.

Slušajte svoje unutrašnje JA i mogli bi ste ostvariti jedinstvenu priliku o kojoj ste sanjali još dok ste bili klinac.

 

Vidjeti trudnicu u marketu

Ako sanjate da ste vidjeli trudnicu u marketu to ukazuje da mislite o nekoj poruci koju vam je neko nekad u prošlosti proslijedio. Ako samo malo bolje razmislite shvatićete šta je ta osoba htjela da vam kaže.

Ne dozvolite nedovršenim poslovima da vam kvare tok budućnosti. Pokušajte da istrajete u svome naumu i ne „poskakujte“ pred izazovima.

Vidjeti trudnicu u autobusu

Sanjati trudnicu u autobusu implicira na vašu neodgovornost prema nekoj veoma bliskoj osobi. Vaša djela i vaša pristupačnost ka njoj ili njemu se nisu odrazila u dobrom svjetlu. Ne tražite utjehu u tuđim greškama nego počnite da prihvatate svoje greške iako se to možda ne čini kao ispravan način.

Snovi u kojima sanjate trudnicu u autobusu ukazuju na nepoštovanje prema drugima i pogrešno ponašanje osobe koja ih sanja. Ukoliko želite da nastavite dobar odnos sa određenim ljudima potrebno je da shvatite kako se svijet ne vrti oko vas.

Sanjati da vam trudnica nešto priča

Sanjati da vam trudnica nešto priča ima dva značenja. A to su:

  • Ako sanjate da vam trudnica nešto priča i vi to razumijete, pripremite se na veoma tešku kritiku od strane vašeg emotivnog partnera. Moguće je da ste nešto zabrljali u skorijoj prošlosti, tipa zaboravili na nekakav dogovor između vas ili ste se pokušali izvući sa nekog bitnog sastanka koji je mnogo značio toj osobi.
  • Ako sanjate da vam trudnica nešto priča, a vi ne razumijete niti jednu jedinu riječ to implicira da se morate pozabaviti sa nekim veoma važnim zadatkom koji ste prihvatili od strane vašeg partnera. Pokušajte ispoštovati tu odluku i ne marite previše za druge stvari. Postavite to kao svoj prioritet.

Sanjati više trudnica na jednom mjestu

Ako sanjate više trudnica na jednom mjestu to znači da vam slijedi jako srećan period u smislu novčanog dobitka, materijalnog nasljedstva i slično. Ako ste zadrti kockar ili kladioničar očekujte dobitak. Ovaj put dozvolite da vas strast i žudnja za novcem povuku do većih granica. Odredite sebi tempo pomoću koga ćete da ulažete novac. Ne pretjerujte sa iznosima jer se isti brzo i izgubi.

Vidjeti trudnicu koja se smije

Ukoliko sanjate trudnicu koja se smije to znači da vam neko sprema nekakvu spletku. Pokušajte biti na oprezu, pogotovo na poslu. Ne dozvolite da vam neko daje savjete u koje niste sigurni. Lako je napraviti grešku, ali ju je često teško ispraviti.

Ne osvrćite se na neke stvari iz prošlosti koje su vam donijele samo loše nego se pokušajte skoncentrisati na bolje i pozitivnije ciljeve.

Vidjeti trudnicu koja plače

Ako u snu vidite trudnicu koja plače to obično znači da će vam sestra ili brat ukazati na neku vašu pogrešku. Smislite način kako da ju ispravite jer ćete u suprotnom omogućiti drugima da vide vašu potencijalnu slabost. Najbolji način jeste razgovor sa svojima najdražima jer su oni osobe u vašem životu u koje se možete uvijek osloniti i kojima možete vjerovati.

Sanjati trudnicu kako povraća

Ako sanjate trudnicu da povraća to znači da ste shvatili šta je vaš partner mislio kada vam je zadnji put, u svađi, ukazivao na vaše probleme u vezi. Smislite način da ispravite nepravilnosti ako vam je stalo do veze i ne pokušavajte više pronalaziti lakši put.

Snovi o trudnici koja povraća se tumače kao nedostatak samospoznaje osobe koja ih sanja. Zato uvijek tražite bjekstvo od isitne i negirate način kojim bi mogli ispraviti sve.

Snovi o gubitku bebe u trudnoći

Sanjati snove u kojima neko izgubi bebu u trudnoći ukazuje na nevjeru u ljubavnoj vezi ili u braku. Moguće je da ste vi ili vaš partner bili nevjerni jedno drugom i sad vas muči grižnja savjest. Najbolji lijek za to jeste upravo razgovor. Kakav će rezultat donijeti zavisi od vas. Ne razbijajte glavu o nebitnim problemima kad vam jedan jako velik visi nad glavom. Više o snovima o bebama pročitajte ovdje.

Sanjati da vam je majka trudna

Snovi o trudnoj majci simbolišu povratak nekih davno zaboravljenih emocija. Možda ste u prošlosti bili tužni ili srećni u vezi nekog događaja kog niste mogli prihvatiti tada. Život vas je naučio da se trud isplati i da sve morate stvarati svojim sopstvenim rukama.

Ako ste naumili ostvariti nekakav cilj u koji niste sasvim sigurni, možda je najbolji način da se posavjetujete sa nekom osobom od povjerenja u koju ste sigurni da će vam dati najiskreniji savjet.

Sanjati da ste udarili trudnicu

Ukoliko sanjate snove da ste vi udarili trudnicu to znači da vam je potreban odmor od neke osobe iz svakodnevnog života. Ako imate nekog ko vas „smara“ često, možda je vrijeme da se otarasite nje ili njega.

Ovakvi snovi ukazuju na smetnju u životu koja vas prečesto unazađuje. Pokušajte da se riješite tog problema jer ako ostanete u takvoj kolotečini, to vam može donijeti samo nevolje.

Vidjeti partnera sa trudnicom

Vidjeti partnera sa nekom trudnicom obično znači da ste otišli korak predaleko u raspravi sa vašim emotivnim partnerom. Ako ne želite priznati svoje pogreške, onda vam ne preostaje ništa drugo nego da prekinete ljubavnu vezu. Možda ste vi ili vaš partner isuviše tvrdoglavi da shvatite šta je ispravno, a šta ne.

Ukoliko ne osjećate povezanost ili nekakvu vrstu afekcije prema vašem partneru to znači da vam je prijeko potreban odmor od istog ili iste. Iako niste sigurni u budućnost vaše veze ili čak braka, ne dozvolite da vam sitnice unište nešto što ste dugo vremena stvarali.

Čuti da vas trudnica ogovara

Ako u snovima čujete trudnicu kako vas ogovara, smislite način po kojem će vam biti lakše izaći iz emotivne krize koju trenutno proživljavate. Ako ste ikad bili razočarani u ljubavi, ne dopustite da vas to „koči“ u ostvarenju novih.

Sticajem okolnosti ćete uvidjeti da ste sami sebi ukazali na neke stvari iz prošlosti koje vam nisu godile u tom trenutku. Postaćete svjesni važnosti nekakvih minornih stvari i njihove važnosti u budućnosti. Ne dozvolite da vam jezik bude brži od pameti nego razmislite prvo o svemu pa onda djelujte.