Udovac ili udovica – Značenje sna

Udovica ili udovac pripadaju grupi pojmova koji se u snu rijeđe prikazuju. Naime, to više definišemo kao karakteristiku nego kao sam pojam. Iz tog razloga možemo povezati nebrojeno mnogo situacija u kojima se može naći. San se u suštini više temelji na vizuelnim stvarima, pa se ovakav vid sna, gdje vi za određenu osobu znate da je udovica ili udovac, predstavlja kao značajan.

Generalno značenje i simbolika sna u kom se pojavljuje udovica ili udovac je tuga, usamljenost, gubitak, nedostatak ljubavi.

Kako bi jasnije shvatili šta snovi sa udovicom donose, potrudite se da se prisjetite detalja i drugih segmenata sna koji opisuju situaciju i radnju u snu.

U nastavku vam donosimo objašnjenja na najčešće situacije u kojima se udovica ili udovac mogu naći.

Više o tome u ostatku teksta…

Sanjati udovicu / udovca na sahrani

San u kome vidite udovicu ili udovca na sahrani označava vašu obzirnost prema drugim ljudima. Moguće je da ste izrazito empatična osoba koja može da istinski osjeća tugu i agoniju kroz koju druga osoba prolazi. Niste u stanju da ignorišete tuđe osjećaje i emocije i to vas čini brižnom osobom. Iako to ponekad i ne pokazujete, osjećajnosti vam ne manjka.

Trudite se da saslušate svakoga, ko god vam se obrati pokažete mu ili joj svoju prijateljsku stranu. Svjesni ste da ponekad ukoliko ne možete konkretnu pomoć da ponudite, razgovor može biti isto tako od velikog značaja. U današnje vrijeme sve je manje osoba koje su u stanju da saslušaju druge ljude, većinom se baziraju na priči o sebi i o svojim problemima. Naime, vi ste izuzetan slušalac i to vas čini dobrim sagovornikom.

Sanjati da ste vi udovica / udovac

Sanjali ste da ste vi u ulozi udovice ili udovca? Simbolika ovakvog sna jeste da ste u prethodnom periodu imali određeni vid svađe ili rasprave sa vašim ljubavnim partnerom. To je dalje rezultovalo neskladom u vašem odnosu i svađe su se samo počele vezati jedna za drugu. Moguće je da imate različite stavove o većini tema pa svako malo vam se dogodi da uđete u konflikte. Na taj način ljubav stavljate na zadnje mjesto, a želju da pokažete da ste u pravu, na prvo. Takvi stavovi zasigurno ne vode ničemu dobrom. Potrudite se da iako ne podržavate nečije mišljenje oko određene teme, poštujte ga. Na taj način ćete izbjeći veliki broj rasprava i uzaludnog trošenja vremena na dokazivanje da osoba, po vama, nije u pravu.

Međutim, ukoliko ste slobodni, a sanjali ste ovakav san, vjerovatno je da se ponekad zapitate koliko još vremena će trebati proći dok ne upoznate pravu ljubav. Na neki način počinjete da patite u svojoj samoći, čekajući da se ljubav desi. Savjet za vas je da patnju preusmjerite na ljubav prema samom sebi, i tek tada bi ste mogli očekivati nekakav rezultat na ljubavnom polju.

Vidjeti sretnu udovicu / udovca

Vidjeti sretnu udovicu ili udovca u snu simbolizuje da poznajete osobu koja svoje probleme i nedaće ne dijeli sa drugim ljudima oko sebe, ma koliko bliski bili. Ostavlja tugu u svoja četiri zida i izlazi sa osmijehom na licu. Okolina čak misli da osoba nikada nema poteškoća i da joj u životu teče med i mlijeko. Nerijetko to izaziva i ljubomoru u nekim ljudima. Njoj ili njemu je život bajka, pomisle, ali realnost je često drugačija.

Naime, nikome život nije bajka, pa ni toj osobi. U periodu koji slijedi vi ćete biti jedni od rijetkih koji će uočiti probleme sa kojima se ta osoba nosi, koliko god da ih pokušava sakriti. Potrudi se da uputite koju lijepu riječ i prijatan prijateljski razgovor i na taj način ćete olakšati toj osobi i više nego što možete zamisliti.

Sanjati da bježite od udovice / udovca

San u kome bježite od udovice ili udovca označava da imate strah od gubitka ljubavi u vašem životu. Pokušavate pobjeći od tog straha ali vam ne polazi za rukom. Kao i uvijek u životu, od straha se ne bježi nego se suočava sa njim. S obzirom na to vi uzaludno bježite i u protivnom razmislite šta vas to dovodi u situaciju da osjećate takav strah.

U većini slučajeva uzrok je niz neuzvraćenih ljubavi koje nosimo u sebi od ranije. Potrudite se da prošlost ostavite u prošlosti gdje i pripada i ne dozvolite da utiče na vaš život u sadašnjosti kao ni da vam diktira budućnost. Strah od neuzvraćene ljubavi ili čak gubljenje nisu rijetka pojava ali jako je bitno da strahove držite u određenoj mjeri kako vam ne bi kontrolisali svakodnevni život.

Sanjati uplakanu udovicu / udovca

Uplakana udovica ili udovac u snu predstavlja odraz vaših emocija. Takav san je čest kod osoba koje ne pokazuju prevelike emocije, pa im je prihvatljivije da u snu vide nekog drugog da plače, umjesto sebe. Ako je udovica ili udovac plakao u vašem snu, mogli bi da se zapitate da li se ispravno ponašate prema svojim bližnjima i da li vaše reakcije imaju neke negativne posljedice po njih. To može da bude znak da bi trebalo da promjenite način na koji reagujete i suočavate se sa situacijama u svom životu.

Poradite na tome da svoje emocije izražavate kako pozitivne tako i negativne. Na taj način ćete se osloboditi tenzija, a i ljudi oko vas će lakše moći da razumiju ukoliko imate loš dan ili nekakav problem. Nemojte se ustručavati zaplakati ukoliko imate potrebu za tim, bili muško ili žensko najmanje je bitno, jer svi imamo osjećaje. Naročito ukoliko ste osoba muškog pola, prihvatite da je sasvim normalno i prirodno da pustite suzu i zaobiđite nametnute stereotipe društva u kome živimo.

Sanjati da vam je član porodice postao udovica / udovac

Ako je u snu neko od vaše porodice postao udovica ili udovac, ovakav san simbolizuje da će u narednom periodu ta osoba koju ste usanjali imati poteškoća i  problema sa zdravljem. Shvatite ovaj san kao poruku i posavjetujte tu osobu da obrati pažnju na zdravlje i možda na taj način uspijete spriječiti negativan ishod. Odlazak kod doktora u preventivnom smislu je jako dobra ideja. Nekada stvari možemo da spriječimo pa s obzirom na to iskoristite priliku i posavjetujte dragu osobu.

Također, nema potrebe da živite u strahu od sna kao što je ovaj. Nikada ne možete sa sigurnošću znati šta vam život donosi, samim tim nemojte da strahujete od nepoznatog. Prepustite se životu i borite se da iz svega izvučete pozitivan ishod, koliko god teško to bilo.

Razgovarati sa udovicom / udovcem

Voditi razgovor sa osobom koja je udovica ili udovac u snu može imati velikog značaja za vas u stvarnom životu. Često osobe koje su prošle kroz velike gubitke u životu imaju dosta korisnih savjeta za podijeliti. Oplemenjeni su mudrošću i znanjem kako život najbolje proživjeti, uprkos svim lošim momentima. Znaju za borbu koju život nosi i posjeduju snagu koja je rezultat svih tih borbi, pobjeda ili poraza.

Uzmite par minuta da razmislite o čemu ste razgovarali sa tom osobom u snu i šta vam ona govori. Riječi koje čujete pokušajte povezati sa vašim životom i izvucite poruku koja vam može biti od velike koristi oko riješavanja određenih dilema i problematičnih situacija.

Sanjati da ulazite u brak sa udovicom / udovcem  

Brak sa udovicom ili udovcem predstavlja izuzetno specifičnu situaciju kako u stvarnom životu tako i u snu. Naime, ukoliko sanjate brak to simbolizuje snažnu ljubav, poštovanje i sklad kojem težite da imate. Vjerovatno ste osoba koja ima dosta kvaliteta da ponudi i tražite isto zauzvrat. Ne pristajete na manje od svojih očekivanja i spremni ste da se borite za sve što je vrijedno.

Brak sa udovicom ili udovcem implicira na to da nemate predrasude ukoliko sve to što tražite pronađete u osobi koja je već imala brak iza sebe. Dovoljno ste zreli i sposobni da prihvatite tu osobu bez ikakvih predrasuda i brige oko mišljenja društva i okoline. Trudite se da sebi udovoljite jer ste svjesni da ljude oko sebe nikada nećete moći do kraja zadovoljiti. To vas čini izuzetno hrabrom i sigurnom osobom.

Sanjati da tražite udovicu / udovca

Tragate za udovicom ili udovcem u snu? San kao što je ovaj simbolizuje da u posljednjem periodu dosta vremena provodite razmišljajući o vašoj prošloj ljubavi. Trudite se da prestanete ali ponekad je to jače od vas. Nema ništa loše u tome ali imajte na umu da kada se prisjećate stvari iz prošlosti vaš mozak se fokusira većinom na lijepe momente i uspomene dok sve loše trenutke stavlja u drugi plan. Na taj način biste mogli stvoriti sebi nerealnu sliku prošlosti.

Ukoliko previše razmišljate lako možete sebe dovesti do toga da ponovo proživljavate patnju iako je prošlo dovoljno vremena da to prebolite. Shvatite ovaj san kao znak da se fokusirate na budućnost i da budete mnogo više prisutniji u situacijama koje vam se u sadašnjosti dešavaju.

Pomagati udovici / udovcu

Simbolika sna u kome vi pomažete osobi koja je udovica ili udovac je da se u određenoj stvarnoj situaciji vi osjećate bespomoćno. Možda morate izaći na kraj s napetim odnosima u porodici ili hroničnom bolešću pa mislite da ste zapeli u teškom položaju iz kojeg ne znate hoćete li se izvući. Iako se situacija čini beznadna , san vam potvrđuje da je možete itekako riješiti.

Imate iznimne sposobnosti koje vam pomažu da se uzdignete iznad svih izazova koji prođu kroz vaš život. Dobro razlikujete šta je dobro, a šta zlo. Stalno ste suočeni sa teškim situacijama i okolnostima ali nikada ih ne izbjegavate već nastojite postupati kako je najbolje za sve koji su obuhvaćeni nastalom situacijom.