Vatra – Sanovnik o vatri

Poznato nam je da je vatra prirodna pojava od koje nastaju toplina i svjetlost. Vatra je bila jedan od ključnih elemenata u evoluciji modernog čovjeka. Pružala je toplinu, zaštitu od divljih životinja, omogućila promjenu prehrambenih navika, uspješniji lov i ostalo. Neminovno je da nam je vatra od izuzetnog značaja u svakodnevnom životu. Ona nam donosi razne pogodnosti, ali i neprilike. No, šta nam vatra predstavlja u snovima?

Ukoliko ste u snu imali priliku da se susretnete sa ovim elementom vjerovatno se pitate koja je njegova simbolika. Ovakav san može da bude lijep i ugodan, a može da bude i itekako stresan pa i da se pretvori u košmar. Naravno sve je zavisno od tematike sna u kome nam se javlja vatra. Kada bi obratili pažnju na detalje sna jasnije bi mogli da protumačimo san. Ali ako niste u mogućnosti da se sjetite detaljno sna, simbolika vatre uopšteno ima svoje značenje.

Simbolika i značenje vatre, generalno, je izuzetna energičnost, snaga, ljubav, brzopletost, agresivnost, samostalnost.

Vatra u snovima nije tako čest slučaj. Sanjate li ju, sa sigurnošću ćete se sjetiti takvog sna. Snovi kao ovaj ostavljaju snažan utisak i znatiželju. Zadatak vatre u snu je da nam prenese snažnu poruku pa s obzirom na to ovakve snove ne bi trebalo zanemariti.

Međutim, imate li jasnu sliku vašeg sna i detaljan opis u kojem vidite vatru obratite pozornost na ostatak teksta u kome ćemo vam jasnije objasniti njegovo značenje.

Više o toj temi pročitajte u ostatku teksta…

Sanjati da palite vatru

San u kome vi palite vatru ukazuje da ćete u narednom periodu imati izuzetno više energije nego uobičajeno. U slučaju da inače niste energična osoba ovo bi za vas mogao biti poprilično uzbudljiviji period. Nećete se osjećati umorno i samim tim ćete biti zainteresovani za razne aktivnosti. Vaša iznenadna energičnost će pokretati i ljude oko vas. Djelovaćete pozitivno na svoje okruženje. Potrudite se da to u narednih par dana dobro iskoristite u svim sferama vašeg života, kako u poslovnom tako i u privatnom smislu.

Sanjati da bježite od vatre

Ukoliko u snu panično bježite od vatre, ovakav san simbolizuje da je nastupio period u kome imate strah od novih izazova. Pokušavate da se ne izlažete situacijama koje bi mogle imati značajan uticaj na vaš život. Ušli ste u zonu komfora i htjeli biste tu da ostanete. Međutim, to je moguće samo na kratko vrijeme, jer kako život teče tako se susrećete sa novim izazovima, htjeli vi to ili ne. Ovakav san vam daje poruku da ne možete vječno bježati od života koji vas čeka i da ćete se kad tad morati suočiti s njim.

Sanjati da gasite vatru

San u kome vi gasite vatru ili požar, simbolizuje da preuzimate kontrolu nad određenim problemima i situacijama. Ako ste imali priliku da sanjate ovu vrstu sna, smatrajte se veoma odgovornom i stabilnom osobom. Okolina oko vas ima mišljenje da ste hrabri i uvijek spremni da se suočite sa svim neprilikama. Mada to možda i nije uvijek tako, ali vi i kada osjećate strah pokušavate da se suočite s njim. Upravo to predstavlja vašu posebnost. Da bi održali ovu kontrolu koju trenutno imate, imajte na umu da s vremena na vrijeme date sebi vremena za predah.

Gledati vatru u daljini

Ako u snu gledate vatru u daljini, daleko od vas, ovaj san govori o tome da u skorije vrijeme očekujete novu ljubav ukoliko niste trenutno u ljubavnoj vezi, dok oni koji su već u ljubavnom odnosu ili braku mogu očekivati ponovo rasplamsavanje strasti. Iako možda neočekivano, ali vatra u snu donosi razne ljubavne i romantične momente. Naime, ovakav san donosi razvoj strasti između vas i određene osobe, pa se potrudite da naredni period iskoristite i uživate koliko god je to moguće.

Sanjati da tražite vatru

San u kome ste u potrazi za vatrom predstavlja da u stvarnosti imate problem sa brzopletim donošenjem odluka. Niste strpljivi i imate tendenciju da se vodite srcem, a ne razumom. Ovakav način nije uvijek ispravan i može dovesti do nekih nepromišljenih odluka. Traženjem vatre u snu, pokušavate pronaći najbrže riješenje za problematične situacije na koje nailazite. Također, ovo može da se odnosi i na prebrzo etiketiranje ljudi koje upoznajete. Krojite određen stav i mišljenje prema nekim ljudima u izuzetno kratkom vremenu. Ovakav stav bi mogao pokazati nakon nekog vremena da ste ipak mnogo griješili.

Sanjati da stojite pored vatre

Sanjati da stojite pored vatre implicira na to da osjećate određenu dozu agresivnosti u sebi koja do sada nije dolazila do izražaja. Okruženi ste stvarima koje u vama bude osjećaje agresivnosti, ljutnje, eksplozivnosti. San u kome se nalazite pored vatre znači da vaša sredina nema pozitivan uticaj na vas. Poruka sna ove tematike je da se potrudite da svoju eksplozivnost i agresiju svedete na minimum. Ukoliko vam to ne polazi od ruke provedite neko vrijeme sami ili upišite se na neku aktivnost gdje ćete moći izbaciti negativne misli i opustiti se.

Sanjati vatru u kući

Kuća u kojoj se nalazi vatra u snu može da nosi više značenja. Zavisno u kom obliku je vatra predstavljena. Naime, ukoliko se vatra nalazi u kaminu ili nekoj peći, san simboliše mir i sklad oko vas. Takav san ukazuje na to da ste trenutno zadovoljni vašim životom i načinom kojim živite. Međutim, ako u snu vidite vatru u vidu požara, ovakav san shvatite kao znak da obratite pažnju na neočekivane nezgode. Požar simbolizuje razne nepogodnosti kao što su loše zdravstveno stanje, siromaštvo, gubitak. Više o snovima o požaru možete pročitati ovdje.

Vidjeti nekoga u vatri

Sanjati da vidite neku osobu u vatri zasigurno nije ugodan san. Ovakav san tumačimo tako da u realnom životu imate kontakt sa određenom osobom koja se nalazi u teškom razdoblju. Možda je lošeg zdravlja ili teške materijalne situacije ili pak prolazi kroz gubitak neke voljene osobe. Gledajući njihovu patnju, osjećate se bespomoćno. Kako bi prebrodili teške momente pokušajte ostati pozitivni i na taj način pomogli da se osoba lakše nosi sa situacijom. Pozovite je da zajedno radite neke aktivnosti kako bi bar na neko vrijeme zaboravili na njihove probleme.

Sanjati vatru u šumi

Ukoliko sanjate vatru u šumi, vaš san simbolizuje da ste u prošlosti bili pod velikim uticajem voljene osobe, tačnije vašeg partnera. Postoji šansa da je vaš partener imao znatnu kontrolu nad vama. Pod tim podrazumijevamo da ste sve svoje aktivnosti i vrijeme organizovali po partnerovom planu i na taj način izgubili određenu dozu samostalnosti. Imali ste namjeru da ugodite dragoj osobi i to pod svaku cijenu. Naravno da je to zaista lijepo i požrtvovano sa vaše strane ali takav odnos nije preporučljiv.

Sanjati da spašavate nekoga od vatre

Sanjati da spašavate neku osobu od vatre ili požara znači da u realnom životu očekujete neku vrstu izdaje ili nezahvalnosti zbog nečeg što ste učinili za nekoga. To se može odnositi najviše na vaš poslovni život ali isto tako i prijatelje, rodbinu ili voljenu osobu. Moguće je da ukoliko pomognete kolegi na poslu ili prijatelju u nevolji, oko nečega što je za njih od velikog značaja, vaša pomoć će biti uzeta zdravo za gotovo. Ovakav san tumačimo kao mogućnost da vas neko iz okruženja ne poštuje na isti način kao što vi poštujete njih.

Sanjati veliku količinu vatre

Ukoliko u snu jasno vidite veliku količinu vatre, ovakav san tumačimo kao znak da ste na putu ka velikom uspjehu. Ako ste u posljednje vrijeme razmišljali da unaprijedite vaš posao ili poziciju na poslu, nemojte odustajati od te ideje. Možda ste imali u planu da upišete nekakav kurs ili da nastavite da se školujete. Bilo koji vid ličnog unaprijeđenja da odaberete učinićete pravu stvar. Shvatite ovakav san kao znak da idete naprijed i realizujete sve što ste zamislili.

Vidjeti malu vatru ili plamen

Ako se u vašem snu pojavljuje vatra u malom obliku, tačnije kao plamen, ovakav san znači da se nalazite na početku nekog novog dijela vašeg života. Ovakav san predstavlja novi početak. Okrećete novu stranicu u životu. San kao što je ovaj možete sa sigurnošću shvatiti kao dodatnu motivaciju u tome. To je izuzetno hrabar potez i potrudite se biti istrajni kako ne bi ostali samo na početku.

Sanjati kako pečete nešto na vatri

Ukoliko sanjate kako pečete nešto na vatri predstavlja to da koristite sve mogućnosti koje vam život nudi na najbolji mogući način. Ne dopuštate da vas prepreke ometaju u vašim planovima. Živite život punim plućima. Kada vam se desi da vas određen problem poljulja, trudite se izvući lekciju iz toga, a ne očajavati. Naime, ovakvi snovi se ne sanjaju često pa tako da ukoliko ste imali priliku da usanjate ovakav tip sna samo nastavite tim tempom, jer će vam takvo razmišljanje mnogo pomoći u budućnosti.

Sanjati da ste zarobljeni u vatri

San u kome vas vatra okružuje i u kome ste zarobljeni u vatri ukazuje da ćete u skorije vrijeme biti okruženi raznim nedaćama. Nažalost, ovakav san nema pozitivno značenje. Budite spremni da se nosite sa situacijama koje neće biti lake. Kako bi pokušali izbjeći neke od problema probajte što manje da se izlažete nekim novim poslovima ili radnjama u koje niste sigurni da vam donose nešto pozitivno. Također, pokušajte da pretjerano razmišljanje o problemima svedete na minimum.