Životinje – Značenje i simbolika snova o životinjama

Snovi o životinjama simbolizuju uspone i padove pojedinca u mnogim sferama života. Što se tiče uspona većinom su u pitanju:

 • novčana nagrada.
 • slavlje u porodici.
 • „proširenje“ porodice.
 • motivacioni stimulans.
 • lagodnost i slično.

A što se tiče tumačenja snova koji se tiču padova, to su najčešće:

 • otkaz na poslu.
 • Razočarenje.
 • ljubavna prevara.
 • donošenje loših odluka.
 • loša iskustva i slično.

Sanjati mačku

Snovi o mačkama su većinom dvosmisleni. Ukoliko sanjate mačku koja prede to obično znači da ćete čuti jednu veoma ugodnu i srećnu vijest. Moguće je da vam je neko iz porodice dobio na igrama na sreću, možda ste postali ujak, ujna, stric, strina i slično. Ili ste dobili obavijest da vam je neko jako blizak utonuo konačno u bračne vode.

Što se tiče loših vijesti, to obično znači da trebate smanjiti novčane troškove. Nisu vam potrebne markirane cipele ili štikle da biste se dokazali u društvu i slično. Ima mnogo bitnijih stvari. Kad tad ćete odlučiti šta vam je prioritet u životu. Više o snovima sa mačkama možete pronaći ovdje.

Sanjati ribu

Snovi o ribama znače da ćete u skorije vrijeme doživjeti jako neugodnu poslovnu situaciju. Ne vjerujte svakome na poslu ko vam kaže da ste Vi njihov najbolji kolega i drug na poslu. U buduće ćete dobro razmisliti kome i kako vjerujete i pokušaćete da postanete manje lakovjerni. Svakom se desi da pogriješi ali naivnost i lakovjernost ne smijete odražavati u poslovnom svijetu jer je lako moguće da postanete meta ismijavanja, podrugivanja i iskorištavanja.

Sanjati svinju

Ukoliko sanjate svinju to obično predstavlja vaše preobražavanje u smislu da ste odbacili pogrešne ciljeve, životna shvatanja i uopšte vaš način razmišljanja. Preokrenuli ste novi list u životu i idete ka nečemu boljem i uspješnijem.

Snovi o svinji nerijetko pokazuju na odrastanje i zrelost osobe koja ih sanja. Shvatate da tuđi problemi nisu vaši i da ste se odlučili distancirati od istih. To ne predstavlja sebičnost nego jedan od načina kako postati „slobodniji“ i samostalniji.

Snovi o kravi

Ako sanjate kravu, to obično označava prinovu u porodici. Moguće je da baš vi očekujete dijete ili vam se neko od bliže rodbine treba poroditi. U svakom slučaju ishod je veoma pozitivan i srećan. Ne sakrivate vašu sreću ni u kom pogledu i jako ste ponosni na taj događaj. Svjesni ste da nema lijepše sreće i osjećaja od dijeteta u vašem naručju.

Sanjati konja

Ukoliko sanjate konja to obično znači da ste u punoj snazi i da ste željni provoda. Da li ste vi mlađa ili starija osoba vam ništa ne znači. Obično ne marite za pravila jer se vodite uzrečicom „ pravila su tu da se krše“. Život je pun izazova, a vi ste spremni da ih sve pobijedite.

Ako ste naišli na prepreku, imate osjećaj da ju brzinom svjetlosti uklanjate. Sve vam ide od ruke iako ste svjesni da vam je put jako krivudav. Više o snovima sa konjima možete saznati ovdje

Sanjati kozu

Ako sanjate kozu, to znači da ste previše zatvoreni za druge ljude u zadnje vrijeme. Ne puštate nikog u svoj sigurni zamišljeni i samotnjački svijet. Jednostavno ne želite nikakvu komunikaciju sa spoljašnjim svijetom. Možda vam je jednostavno potreban odmor i relaksacija od svakodnevnih obaveza. Moguće je da vam je samo potrebno da „bacite“ misli u nebesa i da pustite da sve ide svojim zamišljenim tokom.

Sanjati tigra

Snovi o tigrovima su veoma jednostavni za tumačenje. Oni se tumače kao osnova za lični napredak. Svjesni ste svojih sposobnosti i ciljeva. Na vama je da i dalje nastupate progresivno i udarnički ka uspješnijoj budućnosti.

Ne osvrćite se na tračeve i probleme koje će vam donositi ljubomorni i zavisni ljudi. Ostanite jaki, uporni i ne budite žrtva tuđih spletki.

Sanjati slona

Snovi o slonovima simbolizuju nadolaženje teškog i veoma komplikovanog poslovnog projekta na kojem ćete se junački namučiti i umoriti. Iako ste iskusni u svojoj profesiji, ovo će vam biti veoma velik izazov poslije kog će vam biti prijeko potreban dug i zaslužen odmor.

Snovi ovog tipa ukazuju na jačinu i spremnost osobe koja ih sanja na ostvarivanje zacrtanog cilja ne bi li se izvukao nekakav lični interes koji će joj pomoći da se dalje usavršava i ispunjava.

Snovi o stadu ovaca

Ako sanjate snove u kojem se nalazi čitavo stado ovaca to znači da ste konstantno okruženi dragim osobama i osobama od povjerenja. To stado ukazuje na jako čvrstu vezu koju imate sa porodicom, radnim kolegama ili komšijama i slično. Osjećate se ispunjeno i srećno kada se nalazite u krugu tih osoba.

Snovi o miševima

Ako sanjate snove u kojima se nalaze miševi onda to ne sluti na dobro. Vaše sumnje da vas partner vara će se najvjerovatnije i obistiniti. Ako nemate nekakav poseban odnos sa njim ili njom možda je sad najbolje vrijeme da se riješite muka koje će vam zajednički život donijeti i da prekinete odnos. Iako ovo ne mora biti sto posto tačno, ovakvi snovi se tumače najčešće upravo ovako i rijetko kad su pogrešni.

Sanjati ptice

Ukoliko sanjate pticu ili čak jato ptica to implicira da vam je potrebno nekakvo društvo u kojem ćete se osjećati prihvaćeno i prisutno. Nikad se niste uklapali kada su u pitanju vaša prijašnja društva iako ste davali sve od sebe da vas prihvate. Strpljenje je vrlina koja se isplati čekati. Odustajanje je borba jake osobe, a mana slabe.

Snovi o morskim psima

Morski psi su po prirodi veoma pažljiva i snalažljiva bića koja nemaju prirodnog neprijatelja. Pa čak im ni bolest ne može ništa. Ako sanjate morskog psa ili morske pse to znači da ne prezate ni od čeg. Imate mnogo neprijatelja koje ste stekli dok ste se probijali na vrh i koji se ne usude da vam se suprotstave jer ste im mnogo puta pokazali zube i zbog tog što su svjesni vaše veličine i snage.

Postali ste samostalni i veoma oprezni zbog mnogih neugodnih i teških situacija koje je život bacio pred vas i u kojima ste uvijek izlazili kao pobjednik. Čelični karakter i ogromna samovolja su vaša „lična karta“.

Sanjati medvjeda

Ako sanjate medvjeda to znači da ćete u skorije vrijeme vi biti taj koji će odlučiti o ishodu neke veoma bitne situacije. Moguće je da će vam se desiti nekakav problem na poslu u kojem ćete baš vi odigrati neku jako važnu ulogu. Da li će ta odluka biti pozitivna ili negativna po Vas, to je na vama da procijenite. Svaka akcija ima svoju reakciju, dobru ili lošu.

Snovi o meduzama

Sanjati meduze znači da će vam se neko povjeriti o nečemu jako važnom. Moguće je da je ta osoba učinila nešto veoma loše (ljubavna afera, krađa, tuča, tračanje sa lošim ishodom i slično)  pa ju grize savjest ili jednostavno ima potrebu da se ispriča sa nekim ili da se izjada nekom. Na vama je da odlučite kako ćete ju savjetovati ali imajte u vidu da vaši savjeti mogu ostaviti trajne posljedice toj osobi ako su pogrešni ili ako vas ta osoba pogrešno shvati.

Sanjati lava ili lavicu

Ako sanjate lava ili lavicu to može značiti jednu od ove dvije stvari:

 1. Ako je u pitanju lav, to znači da ćete imati problem koji ćete uspjeti riješiti pomoću jako dobrog prijatelja čiji će savjet da vas usmjeri na ispravan put.
 2. Ako je u pitanju lavica, to znači da će vam se javiti osoba ženskog pola sa kojom niste dugo bili u kontaktu. Moguće da će vas nazvati ili kontaktirati putem društvenih mreža bivša djevojka ili bivši momak, komšija koji se davno odselio u neke daleke krajeve, drugar iz djetinjstva sa kojim ste izgubili kontakt još iz perioda kada ste pohađali osnovnu školu i slično.

Sanjati pile

Snovi o piletu su blagog i naivnog karaktera. U narednom periodu je lako moguće da ćete osjećati nekakvu vrstu blagostanja i topline koja će vam kružiti oko srca. Prema svim ljudima osjećate ljubav i sreću. Ovakav nivo smirenosti i samouvjerenja će vam biti odskočna daska za neke nove ideje i, u neku ruku, poslovni napredak.

Snovi o kokoški

Snovi o kokoški simbolizuju neku vrstu prijetnje. Moguće je da će vam šef zaprijetiti otkazom ili da će vam odbiti od plate ukoliko ne završite nekakav posao u zadatom roku. Možda vam partner ili partnerka prijeti raskidom ako im ne ispunite neku želju ili možda želi da prekinete sa druženje sa koleginicom ili kolegom sa posla zbog prevelike doze ljubomore koja se nalazi u njoj ili njemu.

Sanjati komarca

Sanjati komarca se tumači kao sreća u nesreći. Moguće je da ćete proslaviti novčani dobitak zbog koga ste morali proći „Sodomu i Gomoru“. Često se dešava da osoba koja sanja snove o komarcima ima jako neugodne dogodovštine i , na prvi pogled, bezizlazne situacije za koje se rješenje stvori u skoro pa istom trenutku.

Za osobe koje sanjaju snove ovog tipa se obično kaže da su rođene pod srećnom zvijezdom jer im se nekako iz čista neba baca odgovor pred njih i na njima je samo da pruže ruku i ugrabe ga.

Snovi o magarcu

Ukoliko sanjate snove u kojima se nalazi magarac to obično znači da morate poraditi na svom ponašanju u javnosti ili na poslu. Mnoge osobe vas smatraju za jako nekulturnog, neprijatnog i arogantnog tipa. To vam na poslu samo otežava i ne donosi dobro. U privatnom životu vjerovatno nemate mnogo osoba za koje biste mogli reći da su vam prijatelji iako ih poznajete mnogo.

Ne prihvaćajte sumnjive ponude ma koliko god one primamljivo zvučale. Svaki vaš potez će se promatrati sa oprezom od strane kolega i kvazidrugara.