Zmija – Šta znači sanjati zmiju?

Snovi o zmijama obično simbolišu negativne situacije ili događaje koji vam se već dešavaju ili će se desiti. Takođe mogu označavati velike finansijske probleme za vas i vašu porodicu, prijatelje i slično.

Sanjati zmiju koja vas napada

Ukoliko sanjate zmiju koja vas napada to obično znači da vam jedna osoba iz vašeg okruženja ne želi dobro. Ta osoba je mnogo ljubomorna i zavidna na vas da li zbog vašeg poslovnog uspjeha, zbog vašeg odnosa sa partnerom, vaše popularnosti u društvu i slično. Ne pokušavajte ostvariti bliskost sa takvim osobama jer će one kad tad pokazati svoje pravo lice, a to po vas neće biti ugodno.

Sanjati bijelu zmiju

Sanjati bijelu zmiju znači samo jedno od ovog, a to je sreća, dobitak ili nova ljubav. Šta god dobili od ponuđenog bićete i više nego zadovoljni. Upoznat ćete vrlo zanimljivu osobu koja neće biti ono za šta se predstavljala.

Sanjati crnu zmiju

Kada sanjate crnu zmiju, to znači da će doći do velike svađe u vašoj porodici. Najčešći razlozi tome su testamenti, prevelika konzumiranja alkohola i nemogućnost doličnog ponašanja poslije konzumiranja istog, siromaštvo, prevelike obaveze što dovodi do zanemarivanja odnosa.

Snovi o leglu zmija

Ukoliko sanjate da ste se našli u leglu zmija, takvi snovi se obično tumače kao vaša neiskrenost ka bliskim osobama. Rijetko kad ste bili tu za njih kada ste im najviše bili potrebni. Uvijek ste obećavali kule i gradove ali ste veoma često davali samo laž i razočaranje. Promijenite principe ili uskoro nećete imati kome više da lažete.

Sanjati zmiju otrovnicu

Snovi o zmijama otrovnicama, ukazuju na povećan oprez i promjenu u ponašanju od strane vašeg najboljeg prijatelja ili prijateljice. U zadnje vrijeme se baš i ne slažete previše zbog čega ste se počeli udaljavati jedno od drugog. Pokušali ste ponovo pronaći zajednički jezik ali vam nije pošlo za rukom to. Svemu dođe kraj kad tad, pa tako i najjačim prijateljstvima.

Sanjati zmiju u dvorištu

Ako sanjate zmiju koja se nalazi u vašem dvorištu, to znači da će vam neko otuđiti ili ukrasti nešto iz kuće. Dobro pazite koga puštate u kuću i ne vjerujte svakom ko uđe. Najbolje bi bilo kada bi sklonili vrjednije stvari na sigurnije mjesto kao na primjer u sef. Ne izlažite se nepotrebnim provokacijama.

Sanjati slijepu zmiju

Ukoliko sanjate slijepu zmiju, to znači da vas neko već duže vrijeme zavlači i laže oko nečeg jako bitnog. Dobro preispitajte svoje odnose sa bliskim osobama, a pogotovo sa kolegama sa posla. Potražite odgovor tamo gdje ga najmanje očekujete.

Snovi ovog tipa nerijetko ukazuju na problem na poslu ili sa radnim kolegama. Potrebno je da ga se riješite što prije jer će vam u buduće samo otežavati svaki tren proveden u radnom okruženju.

Sanjati malu zmiju

Ako sanjate malu zmiju, to znači da ste meta nekog novog trača u društvu. Još niste tog svjesni ali ćete ubrzo čuti neku potpuno nezrelu i izmišljenu laž o vama koja će vas jako uzdrmati i proći će dosta vremena dok se ta laž ne ispostavi kao čista izmišljotina i ništa drugo osim tog.

Ovakvi snovi često ostavljaju neku vrstu posljedica na osobu koja to doživljava. Mogu ostaviti trajne posljedice, a mogu i pripremiti osobu za borbu protiv neistine.

Sanjati vodenu zmiju

Ako sanjate vodenu zmiju, to je jedan od rijetkih pozitivnih snova u vezi zmija. Takvi snovi u većini slučajeva simbolizuju nekakve nove prilike za vaš dalji napredak kroz život. To mogu biti nove ideje za pokretanje privatnog biznisa, uspješno unaprjeđivanje vašeg znanja  pomoću raznih kurseva koje ste upisali, uspješno položiti ispit na fakultetu koji vas je već duže vrijeme mučio i slično.

Sanjati plavu zmiju

Snovi o plavoj zmiji simbolizuju gubitak novca. Uvijek ostavljajte nešto novca u „crni štek“ baš zbog ovakvih situacija. Počeli ste da trošite previše novca na bezvezne stvari. Vrijeme je da se smirite i promijenite vaše trenutne potrošačke navike ili ćete se uskoro naći pred bankrotom.

Snovi o zelenim zmijama

Sanjati snove u kojima se nalaze zelene zmije označavaju vašu brigu o prirodi uopšte. Vi ste jedna jako svjesna i odgovorna osoba kojoj je cilj da zaštiti našu životnu sredinu ma koliko se to teško činilo. Planirate već neko duže vrijeme da se učlanite u „Greenpeace“ organizaciju da bi povećali šanse za ostvarenje svojih ciljeva.

Sanjati zmiju koja vam nešto govori

Ako sanjate zmiju koja vam nešto govori u snu, to obično znači da u vašem životu postoji osoba koja vas laže i pogrešno navodi već dugi niz vremena. Osvjestite i dobro razmislite da bi mogli sami sebi pomoći i saznati ko je ta osoba ili osobe koje vam ne žele dobro. Iskustvo vas je naučilo da budete oprezni kome vjerujete, a kome ne ali se greške opet dešavaju. Ovakva iskustva vas mogu samo ojačati i učiniti mudrijom osobom.

Sanjati dvoglavu zmiju

Ukoliko sanjate dvoglavu zmiju, to znači da imate dvoličnog prijatelja. Ni sami ne znate zašto se još družite sa njim, ali vas još nešto veže za njega. Trebate potisnuti osjećanja i nastaviti dalje sami. Ne tražite izgovore za tu osobu jer ona neće tražiti zbog vas sigurno. Stigli iste do samog kraja prijateljstva i vrijeme je da se te muke okončaju. Osjećaj slobode je tu, a vi pokušajte da uživate u malom odmoru koji ste zaslužili.

Sanjati obezglavljenu zmiju

Snovi u kojima sanjate obezglavljenu zmiju su tu da vam ukažu na opasnost od prevare. Ta prevara se manifestuje najčešće izmedju vašeg partnera i kolege sa posla. Sumnjate na par kolega ali ni za jednog nemate dovoljno dokaza da povjerujete da je to osoba koja će vas izdati na takav način. Postajete paranoični i jako nesigurni u ljude oko vas i u svoje odluke. Ne preostaje vam ništa drugo nego da isčekujete taj momenat koji se možda nikad neće ni desiti, ali koji će vam stvoriti mnogo problema i poteškoća u vezi sa partnerom ali i u radnom okruženju.

Sanjati debelu zmiju

Debela zmija u snovima simbolizuje bolest u porodici. Najčešće bez smrtnog ishoda. To mogu biti nekakve bolesti slabijeg intenziteta koje će proći bez bitnijih posljedica. Ne bi bilo loše da i vi malo češće posjećujete doktora. Preventivno, jer ko god da je izmislio onu „Bolje spriječiti nego liječiti“ je znao o čemu priča.

Ovakvi snovi unaprijed mogu da upozore osobu koja ih sanja da se nešto čudno dešava u njenom organizmu. To je znak da se posjeti doktor i da se ukloni problem na vrijeme.

Sanjati mršavu zmiju

Ako sanjate mršavu zmiju, to obično znači da ćete dobiti nekakvu novčanu kaznu. Najčešće je to saobraćajna kazna. Prekomjerno prekoračenje brzine vam nije strana pojava pa bi ste se trebali potruditi i povesti računa o sporijoj vožnji. S tim doprinosite sigurnosti u saobraćaju, ali i ne idete u finansijski trošak.

Snovi sa zmijama koje plešu

Zmije koje plešu u snovima simbolizuju vaš kratkotrajan prosperitet u društvu. Bili ste preopterećeni uspjehom i slavom da ste zanemarili bitnije stvari. Biće vam potrebno mnogo vremena da se naviknete ponovo na srednju klasu. Čitav život ćete žaliti za svojim nepromišljenim i lakoumnim odlukama koje ste donosili dok ste bili poznati. „Vrijeme liječi sve“ ali u vašem slučaju to možda i neće biti tako.

Sanjati zmije koje spavaju

Ukoliko sanjate zmije koje spavaju, to znači da će vas prijatelji početi ignorisati zbog nekih vaših odluka iz prošlosti. Pretjerivali ste sa hvalisanjem sebe u mnogim situacijama na poslu i u društvu. To vam se sada vraća na naplatu. Trebaće vam mnogo vremena da se priviknete na to ali ćete s vremenom naučiti da se izborite sa tim.

Sanjati zmiju omotanu oko vaše ruke

Ako sanjate zmiju omotanu oko vaše ruke, to znači da se morate rješavati svog trenutnog posla. Osjećate se kao da vas nešto guši po čitav dan dok ste na poslu. S vremenom će biti sve gore i gore. Morate na vrijeme reagovati i spasiti se od nepotrebnih muka. Na početku neće biti lako ali ćete uspjeti stati ponovo na noge, na novom poslu i u srećnijem okruženju. Svjesni ste da se prošlost ne može ispraviti ali ste takodje svjesni da danas možete učiniti nešto za bolje sutra.

Snovi o mrtvoj zmiji

Snovi o mrtvoj zmiji obično ukazuju kako će vam propasti poslovna prilika koju već dugo isčekujete. Iako ste utrošili svaki djelić svog duha u ostvarenje te prilike, nešto vam je promaklo zbog čega ste uspeli zakazati.

Ovakvi snovi ne govore o odustajanju poslije pada nego baš suprotno. „Nije sramota pasti, sramota je ne dići se“. Svaki novi početak je težak, zbog toga uspijevaju samo oni koji su najuporniji.

Sanjati da vi napadate zmiju

Snovi o tome gdje vi napadate zmiju govore o vašoj odlučnosti, hrabrosti, samopouzdanju i iskrenosti. Vi niste osoba koja lako odustaje nego ste spremni da se branite do kraja. Čak ste spremni braniti i one slabije od sebe samo da biste zaustavili nepravdu i ponižavanje onih koji za to nisu sposobni. Vi ste heroj u očima drugih i imate poseban tron u njihovim srcima.

San o crvenoj zmiji

Ukoliko sanjate san o crvenoj zmiji, velike su šanse da ćete uskoro morati da birate između dvije vrlo važne osobe. To će biti odluka koju ćete ipak morati donijeti. Pokušajte da odlučite bistre glave jer vam se može odbiti o glavu ako izaberete pogrešno.