Zub – Značenje sna

Zubi kod pojedinca predstavljaju snagu, ljepotu, odlučnost i velikim dijelom samopouzdanje. Vi koji imate blještave zube, kako se osjećate kada se nasmijete za razliku od vas koji nemate ispravne i „lijepe“ zube? Razlika je velika, jel da? Snovi o zubima su veoma česti, možda su čak i među tri najčešće sanjanih snova.

Kada razgovaramo sa nekim često obratimo pažnju na njihove zube i po njima nerijetko i stvaramo mišljenja o toj osobi ako ju ne poznajemo veoma dobro. Također, zubi u snovima nam mogu ukazati na laž i obmanu, ali isto tako na vjernost, poštovanje i materijalne dobitke.

Da skratimo priču, protumačićemo vam najčešće sanjane snove o zubima u tekstu dole…

Sanjati svoje zube

Ako sanjate svoje zube to znači da se ne morate brinuti zbog nečeg čudnog što vam se desilo skoro. Iako ste bili u do tad nepoznatoj situaciji, vrijeme će pokazati da ste se džabe brinuli. Shvatljivo je zašto ste bili zabrinuti jer tako nešto niste još doživjeli.

Ovakvi snovi poručuju da se ne treba plašiti nepoznatog, jer kako ćete znati da li će vam ono donijeti dobro ili loše ako to ne isprobate? Postoje ljudi koji se jednostavno plaše istraživanja i bolje im je u trenutnom stanju ali vi ipak niste jedna od takvih osoba.

Sanjati pokvaren zub

Snovi u kojima sanjate pokvaren zub simbolišu neku vrstu materijalnog dobitka koja će vas izvući iz trenutne jako loše finansijske situacije. Lako je moguće da vam se priprema, jako potrebna, novčana povišica na poslu. Vaš trud će se konačno isplatiti. Iako to ne mora značiti da će suma novca biti velika, bilo kakva pomoć će vam biti i više nego dobrodošla.

Nekad je potrebno progutati ponos da bi ste sebi obezbjedili bolju budućnost i lakši život. Krenuti tom stazom predstavlja moralni izazov ali je isto tako ispunjen pozitivnim rezultatima.

Vidjeti nekog bez zubi

Gledati nekog ko nema zube u snu to znači da će vas neko iz poslovnog okruženja pokušati obmanuti sa nekom jako velikom laži. Došlo je vrijeme kada morate biti jako oprezni, pažljivi i pronicljivi ako ne želite sebi i drugima, do kojih vam je stalo, načiniti nepotrebno zlo.

Možda ste se zamjerili nekom od kolega sa posla pa će vam se on ili ona uskoro htjeti osvetiti na jako neukusan i ozbiljan način. Također, ako ste „novajlija“ na poslu moguće da vam se sprema šala koja će se zasnivati na nekoj laži zbog koje ćete ispasti jako „neinteligentna“ i naivna osoba.

Klimav zub

Klimav zub u snovima predstavlja vaš nepouzdan odnos prema emotivnom partneru ili supružniku. Uskoro ćete primjetiti da se sve više i više udaljavate od vašeg partnera iako to još ne želite sebi da priznate.

Ako vam je stalo do ljubavi i pažnje koju ste godinama gradili to znači da ćete morati da poradite na vašoj vezi ili braku. Nekih navika se morate riješiti za bolje sutra.

Popravak zuba

Sanjati da popravljate zub impliciraju na izgradnju novog, velikog i osjećajnog odnosa sa osobom iz poslovnog okruženja. Možda ćete se zbližiti sa kolegom ili koleginicom što može rezultirati sa „ljubavnim iskrama“ ili jednostavnom ljubavnom aferom. Ako vam se tako nešto već desilo, očekujte ponovnu aferu sa tom osobom samo što će ovaj put to biti mnogo intenzivnije i ispunjenije.

Snovi o propadanju zuba

Sanjati kako vam zubi propadaju predstavlja jako težak emotivni period koji vam slijedi u skorijoj budućnosti. Moguće je da će doći do svađe između vas i partnera zbog čega ćete biti primorani da se udaljite jedno od drugog na neko vrijeme. Također, svi vaši napori da se to sve ispravi će biti uzaludni jer je u pitanju jako delikatna stvar. Ako smo išta naučili to jeste da vrijeme liječi sve pa tako i ovaj problem.

Ovi snovi mogu predstavljati i prekid dugogodišnjeg prijateljstva zbog nečeg što se vuklo već duže vrijeme. Iako ćete biti jako potreseni, s vremenom ćete ponovo stati na noge i krenuti u izgradnju novih prijateljstava.

Sanjati vađenje zuba

Ukoliko sanjate kako vadite zub kod zubara to znači da ćete upasti u jako tešku finansijsku situaciju iz koje se nećete moći tako lako i brzo izvući. Obavezno pripazite kome povjeravate svoj bankovni račun ili kome povjeravate svoje novčano stanje na računu.

Ne pretjerujete sa hvalisanjem u vezi novca jer vam se takav način ponašanja može lako obiti o glavu. Nemojte se čuditi ako vam zbog toga konto počne sve više da se smanjuje.

Pukao zub

Snovi u kojima vam je pukao zub vam govore da ne morate biti veliko zlopamtilo u društvu, jer bi ste lako mogli ostati bez istog. Moguće je da sve shvatate zdravo za gotovo i da se ljutite na svaku šalu na vaš račun, bila ona ukusna ili ne, ali shvatite da se takve stvari dešavaju u društvu i da to nije ništa loše. Malo šale nikad nije na odmet.

Vaše trenutno stanje u društvu nije bajno pa se stoga morate pobrinuti da se uklopite maksimalno jer bi ste mogli dobiti „šut kartu“.

Sanjati postavljanje plombe u zub

Ako sanjate da ste kod zubara i da vam on postavlja plombu u zub to znači da ćete uspješno izgraditi posao koji ste planirali već neko vrijeme. Ne trebate bježati od svojih snova i ovakav san je dokaz da trebate nastaviti graditi svoj cilj.

Svaki posao nosi svoje rizike pa tako i ovaj. Ništa nije savršeno i sigurno će vam biti potrebno jako mnogo vremena, znoja, muke i neprospavanih noći da se tako nešto ostvari.

Voditi nekog kod zubara

Sanjati kako vodite nekog kod zubara je jako interesantan san sa više značenja. Mi ćemo vam protumačiti tri najčešća, a to su:

  • ako vodite brata kod zubara to znači da će vam se neko od bliže rodbine povjeriti sa nekakvom jako zanimljivom tajnom koja će se ticati i vas,
  • ako vodite sestru kod zubara to znači da vam se sprema nekakvo iznenađenje na poslu koje će vas neizmjerno obradovati,
  • ako vodite partnera ili supružnika kod zubara to znači da ćete uskoro krenuti na putovanje o kojem ste sanjali.

Sanjati žut zub

Sanjati žut zub simboliše lošu vijest koju ćete primiti na poslu. Moguće da ćete dobiti otkaz jer ne zadovoljavate firmine uslove za radnika. Tako nešto ne smije da vam predstavlja problem da i dalje napredujete i potražite drugi, prihvatljiviji posao.

Isto tako ne postavljajte sebi previsoke ciljeve u životu nego napredujte korak po korak. Biće vam potrebno mnogo padova i uspona dok ne izađete na pravi put.

Crn zub

Crni zubi u snovima predstavljaju nezaboravno seksualno iskustvo za vas i vašeg partnera. Možda ćete se složiti oko inovativnijih stvari vezanih za seks kao na primjer:

  • kupićete seksualnu igračku,
  • isprobaćete „trojku“,
  • pokušaćete sa igrom uloga i slično.

Seksualni život će vam biti mnogo ispunjeniji i bolji ako samo poslušate šta vam partner govori i ako vi njemu reknete vaše želje i savjete. Seks je igra u dvoje, a ne „single player“.

Boli vas zub

Snovi u kojima vas muči zubobolja znače da vas kopkaju problemi, nedovršene stvari i obaveze od ranije. Bilo da su one bitne ili nebitne, ne možete smiriti um dok ih ne riješiti. Vi ste osoba koja sve svoje obaveze dovodi u red ali vam se nešto ispriječilo na put ranije zbog čega ste dozvolili da vam se iste nagomilaju. Bitno je da shvatite da se to riješava polako i svjesno da ne bi dolazilo do ponovnih grešaka.

Curi vam krv iz zuba

Ako vam curi krv iz zuba u snovima to implicira na jako velik novčani dobitak. Ukoliko ste igrali igre na sreću ili ste uložili novac u nešto, očekujte ogroman dobitak. Ovakvi snovi su česti i predstavljaju preokret u životu kod osobe koja ih je usnula.

Osobi koja usanja ovakav san će se život okrenuti za sto osamdeset stepeni, na bolje. Shvatićete šta je materijalno bogatstvo i luksuz. Uživajte u ogromnim pogodnostima koje vam budućnost donosi.

Sanjati da vam raste novi zub

Snovi u kojima vam raste novi zub ukazuju na novu šansu za posao koju ćete dobiti uskoro. Ako ste već dugo bez posla, ovakav san će vas obradovati. Očekujte iznenadni poziv za posao kojim ćete riješiti dosta svojih problema.

Snovi ovog tipa su veoma dobroćudni i pomažu sanjaru da shvati da ne žali za prošlosti i da se fokusira na novu priliku koja mu ili joj je data.

Vidjeti kako nekom raste novi zub

Gledati kako nekome raste zub u snovima predstavlja nečiju veoma veliku ljubavnu afekciju prema vama. Naime, ako niste toga svjesni, neko iz vašeg kruga prijatelja gaji seksualna osjećanja prema vama. Obratite pažnju na znakove i ponašanja osoba sa koja se družite kada ste u njihovom prisustvu.

Gledati kako nekom krvari zub

Snovi u kojima gledate krvarenje zuba kod neke osobe znače manji materijalni dobitak kod vašeg prijatelja ili partnera. Možda ste spremni pokloniti mu ili joj neku vrstu skupocjenog nakita ili električnog uređaja što bi dovelo do poboljšanja vašeg odnosa.

Važno je da kreirate odnos na razgovoru i osjećanjima, a ne na kupovanju materijalnih stvari. Takvo dokazivanje je slabost pojedinca da pokaže svoje iskreno i pravo lice.

Sanjati da partnera ili supružnika boli zub

Sanjati da partnera ili supružnika boli zub znači da ste ranije povrijedili osobu do koje vam je stalo. Razloga i načina je mnogo. Jedan od najčešćih je neispunjenje datog obećanja. Ovakve stvari uvijek jako bole. Povedite računa da se tako nešto ne ponavlja ako vam je imalo stalo do te osobe.

Osjetiti smrad iz zuba

Osjetiti smrad iz zuba u snu implicira na vašu mržnju i nezadovoljstvo trenutnim poslom. Vrijeme je da to promijenite i da sebi olakšate život. Bitno je da ne žurite sa odlukama nego da sebi prvo postavite neku vrstu temelja.

Snovi ovog tipa pokušavaju dati sanjaru smjernice gdje i kako da se fokusira u životu. Odluke iz prošlosti kroje budućnost. Pokušajte da živite život sa što manje grešaka.